Találatok száma: 2498
Utazunk

Borhétvége Basilicata sziklás magaslatain
2023. 01. 12. | Nádasi Eszter
Eltörpülünk a Casa Vinicola D’Angelo vörös cementtárolóinak tövében, majd rácsodálkozunk a Cantine del Notaio hordókkal szegélyezett pincerendszerének makettjeire, avagy: bortúra az aglianico nyomában...
Utazunk

Bolyongás Indiában 4. rész
2023. 01. 11. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 4. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 4. részében megérkezünk India legnagyobb területű államába, Rádzsasztánba, ahol először Dzsaipur látnivalóival ismerkedünk…
Tesztelünk

Zsirai Pincészet: Nagy-Somlói Juhfark 2020
2023. 01. 11. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet 2020-as juhfark bora arról mesél, mi történik, ha a vanília a kókusszal randevúzik egy bazalthegyen. Mondhatná bárki, hogy ilyen íz nincs is egy borban, de mi tudjuk, hogy van, hiszen kóstoltuk!
Tesztelünk

Fekete Pince Somló: Juhfark 2019
2023. 01. 08. | Szabó Edit
Fekete Béla már életében legendává vált a Somlón. Ő alapította a pincét, amelyet 2014 óta egy új csapat visz tovább – Béla bácsi szellemi támogatásával. 2019-es juhfark boruk méltó a hagyományokhoz…
Eszünk
Vendégoldal

Boldog új évet!
2023. 01. 03. | Schubert Ádám
Aprónapló 11. rész
A borkészítés vajon művészet vagy mesterség? És maga a bor vajon termék vagy alkotás? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 11. részében. Boldog új évet kívánunk valamennyi olvasónknak!
Beszélgetünk

Világraszóló buborékok a Szilágyságból
2023. 01. 01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Csabával Kriston Orsi beszélgetett…
Tesztelünk

Frittmann Borászat: Gold Ezerjó Brut Pezsgő
2022. 12. 31. | Szabó Edit
A Frittmann Borászat ezerjó pezsgőjét a szőlőfajta teszi egyedivé. Elegáns, lendületes ital, a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk

Kern Bor- és Pezsgőház: Tokaji Hárslevelű Pezsgő 2019
2022. 12. 29. | Szabó Edit
A Kern Bor- és Pezsgőház hárslevelű pezsgője szép, érlelt különlegesség. Szilveszterre tökéletes választás, de bármelyik ünnepi asztal díszére válik…
Tesztelünk

Gedeon Birtok: Brut Pezsgő
2022. 12. 28. | Szabó Edit
A Gedeon Birtok fehér brut pezsgője lendületes, energikus ital. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a pezsgőkben a gyümölcsösséget keresik…
Iszunk

Az óriás és a törpe – champagne-bemutató Belbudán
2022. 12. 28. | Vargha Márk
Két francia pezsgőház, aNicolas Feuillatteés aThiénotmutatkozott be Budapesten. Az esemény Horkay Andrásnak köszönhetően nem csupán szórakoztató, de tanító jellegű is volt. A rövid champagne-kurzusra kollégánk, Vargha Márk is beült…
Tesztelünk

Taschner Bor- és Pezsgőház: Blanc de Blancs 2018
2022. 12. 27. | Szabó Edit
Taschner Kurt István chardonnay pezsgője izgalmas, elgondolkodtató ital. Emlékezetes pillanatokhoz ajánljuk…
Eszünk

Őszi képeslapok
2022. 12. 26. | Vargha Márk
A Séf és a Kertész romantikus birtoka, a nyüzsgő Palermo műemlékei, győri ínyencfalatok, bécsi felfedezések és egy meglepetés Bakonyi Pétertől. Vargha Márk a nyáriak után őszi képeslapokat küldött a Borsmenta olvasóinak…
Tesztelünk

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Áldás Egri Bikavér Superior 2020
2022. 12. 25. | Szabó Edit
A St. Andrea Pincészet Áldás bikavér bora régi kedvenc, sok családban bérelt helye van az ünnepi asztalon. Komolyabb sültek, étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Beszélgetünk

Bátran nézek előre
2022. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok igazgatóját, Debreczeni Mónikát kérdeztük…