Találatok száma: 2500
Vendégoldal

Dűlőbisztrót nyitott a Harsányi Pincészet
2021. 09. 16. | Borsmenta
A Sárospatak közelében, a Megyer- és a Király-hegy ölelésében található Harsányi Pincészet festői Dűlőbisztróval várja a borra és helyi ízekre vágyó vándorokat…
Utazunk

Churros Madridban
2021. 09. 15. | Gergely Györgyi
Gergely Györgyi útinaplója
A spanyol főváros, Madrid nemcsak gyönyörű múzeumai és kiváló éttermei miatt tökéletes úti cél, hanem azért is, mert remekül lehet innen csillagtúrázni. Folytatódik Gergely Györgyi útinaplója…
Tesztelünk

Hangavári Pincészet: Lizzi Gyöngyöző Furmint 2020
2021. 09. 13. | Szabó Edit
Ha meleg van, azért, ha esik, azért, ha jó a kedvünk, azért, ha rossz napunk van, azért. Hangaváriék furmint gyöngyözőbora biztos pont, csak hűtsük be jól, és koncentráljunk a buborékokra…
Iszunk

25 éves az Etyeki Kúria
2021. 09. 12. | Szabó Edit
Az alig néhány hektáros kisbirtokból az ország vezető pincészetei közé küzdötte fel magát az Etyeki Kúria az eltelt negyedszázad alatt. A jubileumot saját pezsgővel ünnepelték…
Főzünk

Kékkúti házi zserbó
2021. 09. 06. | Virág Orsolya
Nincs ünnepi asztal zserbó nélkül. Klasszikus házi süteményünk receptjét a kékkúti sütőasszonyoktól kaptuk…
Tesztelünk

Kristinus Borbirtok: Krisecco Rosé 2019
2021. 09. 05. | Szabó Edit
Mérték, elegancia, egyensúly. A Krisecco nem finomkodik, nem tetszeleg, egyenes tartással robban bele az estébe, és magától értetődő természetességgel teszi nélkülözhetetlenné magát…
Eszünk

Mese a kókuszízű fügefalevélről
2021. 09. 03. | Vargha Márk
Mindig pink! címmel tartott rendhagyó borvacsorát A Séf és a Kertész kétszemélyes csapata a Borirodában. A csábítóan izgalmas ételeket rózsaszín borok kísérték…
Iszunk

Bükk + Avas = Miskolc
2021. 09. 02. | Juga Péter
Úgy tűnik, az újraéledő Avasi Présház a Bükki borvidék és a történelmi Avas újjászületésének szimbólumává válik. Az itt megrendezett Bükk+ rendezvénysorozat egyre több látogatót vonz, és szerencsére nem csak Miskolc környékéről…
Utazunk

Utazz velem! – búcsú Valenciától
2021. 09. 02. | Gergely Györgyi
Gergely Györgyi útinaplója
Feledhetetlen túra a Palau de les Arts Reina Sofia Operaház épületében, és érzékeny búcsú Valenciától…
Vendégoldal

Pezsgőkonferencia Etyeken - harmadszor!
2021. 09. 01. | Borsmenta
Komoly előadókkal és izgalmas kóstolnivalókkal készülnek a szervezők az etyeki Pezsgőkonferenciára. A szakmai programok után kezdődő Pezsgőünnepen a szakmán kívüli érdeklődőket is szeretettel várják!
Eszünk

Szarkaláb Mádon
2021. 08. 31. | Szabó Edit
Mediterrán hangulat, buja kert, kékre festett székek, halk zene. Lehetnénk akár Toszkánában vagy Provence-ban is, de Mádon ülünk, a falu végén, és nem tudjuk, hogy mikor éreztük magunkat utoljára ennyire jól…
Főzünk

Mindszentkállai barack
2021. 08. 30. | Virág Orsolya
Bár ránézésre őszibarackra emlékeztet, a mindszentkállai barack nem gyümölcs – nagyon nem. Tradicionális házi sütemény a nagyi receptje szerint: cukros, lisztes, nagyon édes, mégis ellenállhatatlan…
Tesztelünk

Borbély Családi Pincészet: Bóbita Gyöngyözőbor 2020
2021. 08. 26. | Szabó Edit
Kellemes, üde nyári bor. Húzzuk bele egy hűtőzsákba, és vigyük magunkkal a vízpartra, vagy hűtsük be jól, és tegyük vidámmá vele az esténket…
Utazunk

Hosszú hétvége Bordeaux-ban
2021. 08. 25. | Vargha Márk
Bordeaux ezerarcú vidékét megismerni talán kevés egy élet, ám ha szerencsénk van, már egy hosszú hétvége alatt is sok mindent felfedezhetünk. Vargha Márk olyan mázlista volt, hogy épp a Nyitott Pincék idején érkezett…
Főzünk

Hideg padlizsánsaláta
2021. 08. 24. | Szabó Edit
Egy kedves görög vendéglőben kóstoltuk ezt a padlizsános fogást, elkértük a receptjét, és elkészítettük. Tökéletes előétel, de egy szelet friss bagettel akár könnyű ebéd is válhat belőle…