Találatok száma: 2499
Főzünk
Tejfölös karaj babérral című cikk borítóképe

Tejfölös karaj babérral

2020. 06. 01. | Klich Zsuzsa
Puha, szaftos, sós és savanykás: a tejfölös karaj az egyik legjobb dolog a világon...
Beszélgetünk
Egyszerű ember vagyok, egyszerűen is élek című cikk borítóképe

Egyszerű ember vagyok, egyszerűen is élek

2020. 05. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Maróti Attilával
Az Országos Borverseny bírái szerint tavaly a visontai Maróti Pince olaszrizlingje lett az ország legjobb fehérbora, készítőjét, Maróti Attilát mégis kevesen ismerik. Szabó Edit beszélgetett vele…
Utazunk
Séta a természetben című cikk borítóképe

Séta a természetben

2020. 05. 28. | Szabó Edit
Nem kell ahhoz feltétlenül tanösvény, de még vadregényes táj sem, hogy az ember elmerüljön a természet szépségeiben. Egy telepített alföldi erdő is lehet madárdaltól hangos, az ugrándozó őzek látványa pedig még egy búzatáblában is rabul ejti az embert…
Vendégoldal
Rosalia #csakazértis című cikk borítóképe

Rosalia #csakazértis

2020. 05. 27. | Borsmenta
Lesz is, meg nem is. Koccintunk is, meg nem is. Találkozunk is, meg nem is. Együtt borozunk, eszünk és bulizunk, de most egy kicsit másként. Ez a Rosalia #csakazértis, vagyis az idén 9 éves fesztivál 2020-as online kiadása.
Főzünk
Tavaszi spárgaleves című cikk borítóképe

Tavaszi spárgaleves

2020. 05. 25. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 3.
Hogy a friss zöldségek vagy a galuska miatt, meg nem mondjuk, de ez a spárgaleves verhetetlen. Pillanatok alatt elkészül, és szinte azonnal el is fogy…
Beszélgetünk
A kulcsszó az alázat című cikk borítóképe

A kulcsszó az alázat

2020. 05. 23. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bocskorás Beával
Újra divatba jött a kovászos kenyér, sorra nyílnak a kézműves pékségek. A Budakeszin és környékén élők napjait az alig két éve nyílt Szívügyem Kispékség aranyozza be nap mint nap. Bocskorás Beával, a pékség vezetőjével beszélgettünk…
Tesztelünk
Nyári Pince: Szentgyörgyhegyi Olaszrizling 2017 című cikk borítóképe

Nyári Pince: Szentgyörgyhegyi Olaszrizling 2017

2020. 05. 21. | Szabó Edit
A Szent György-hegy remek terroirja egy hamisítatlanul balatoni borban megfogalmazva. A Nyári Pince olaszrizlingje nem a vízpartra való, inkább a nyári esték bora…
Főzünk
Káposztás cvekedli című cikk borítóképe

Káposztás cvekedli

2020. 05. 18. | Klich Zsuzsa
Nézzétek, hogy úszom! 2.
Imádjuk, ha más készíti el, de mi magunk ritkán állunk neki, pedig egy jó káposztás tésztát megfőzni nem is olyan nagy ördöngösség. A vita ott kezdődik, hogy borssal vagy cukorral kínáljuk…
Beszélgetünk
Küzdeni kell, és nem feladni! című cikk borítóképe

Küzdeni kell, és nem feladni!

2020. 05. 16. | Szabó Edit
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Uliczki Dénes, a Tállyai Radikálisok, vagyis a TR Művek csapatának oszlopos tagja válaszol…
Utazunk
Élet a Kiskunságban című cikk borítóképe

Élet a Kiskunságban

2020. 05. 15. | Szabó Edit
Lehet, hogy mégis igaza van Petőfinek. Bár most nem kolompol száz kövér gulya a délibábos ég alatt, mégis megindító, hogy ennek a lapos, homokos, szélfútta világnak minden szegletében ott van az élet. A Kiskunsági Nemzeti Parkban jártunk…
Tesztelünk
IKON Borászat: Shiraz 2017 című cikk borítóképe

IKON Borászat: Shiraz 2017

2020. 05. 13. | Szabó Edit
Kedves, fűszeres, gyümölcsös shiraz az IKON-tól megszokott minőségben. Könnyű érteni, könnyű szeretni…
Beszélgetünk
Tele vagyok tervekkel című cikk borítóképe

Tele vagyok tervekkel

2020. 05. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Sándorral
A Vylyan Pincészet távozó főborásza, Ipacs Szabó István helyébe fiatal kollégája, Tóth Sándor lép. A borászt a múltjáról, terveiről és elképzeléseiről kérdeztük. Szabó Edit interjúja…
Főzünk
Zöldborsós lepénykék című cikk borítóképe

Zöldborsós lepénykék

2020. 05. 11. | Klich Zsuzsa
Könnyű, gyors, egészséges és nagyon finom. Ezek a zöldborsós lepénykék akár fagyasztott borsóból is készülhetnek, de hamarosan megjelenik már a friss is a piacon. Alig várjuk…
Tesztelünk
Molnár és Fiai Pincészet: Prémium Abasári Olaszrizling 2016 című cikk borítóképe

Molnár és Fiai Pincészet: Prémium Abasári Olaszrizling 2016

2020. 05. 10. | Szabó Edit
Korosodó mátrai olaszrizling egy kihívásokkal teli évjáratból. Az idősödő borok kedvelőinek ajánljuk…
Beszélgetünk
Itt a Könnyűvér! című cikk borítóképe

Itt a Könnyűvér!

2020. 05. 10. | Szabó Edit
Könnyűvér. Ezt a nevet adta vadonatúj közösségi borának a Pázmándon munkálkodó borászok maroknyi csapata. A házasítás alapja a kékfrankos, a többit elmesélik ők maguk…