Találatok száma: 2498
Tesztelünk
Cardium: Rosé Cuvée 2018 című cikk borítóképe

Cardium: Rosé Cuvée 2018

2019. 10. 25. | Szabó Edit
Lendületes, jóivású, könnyű rozé. Kínálhatjuk vendégváró italként, de alkalom se kell hozzá, csak hűtsük be, és nyissuk ki, amikor éppen erre vágyunk…
Iszunk
Vendégségben Tállyán című cikk borítóképe

Vendégségben Tállyán

2019. 10. 24. | Vargha Márk
Forráshiány miatt az idén elmaradt a Kerekdomb Fesztivál, a tállyai termelők azonban bebizonyították, hogy a település népszerű zenekarok nélkül is elég vonzó a borkedvelők számára…
Tesztelünk
Mészáros Borház és Pince: Bikavér Classic Selection 2016 című cikk borítóképe

Mészáros Borház és Pince: Bikavér Classic Selection 2016

2019. 10. 22. | Szabó Edit
Mészáros Pálék bikavér válogatása a klasszikus vonal kedvelőit szólítja meg elsősorban. Jól iható, barátságos bor, családi, baráti összejövetelek méltó társa lehet…
Főzünk
Sós karamellás brownie rizsliszttel című cikk borítóképe

Sós karamellás brownie rizsliszttel

2019. 10. 20. | Klich Zsuzsa
Manapság sajnos sokan követnek speciális diétákat, így ha társaságot hívunk, nem könnyű mindenkinek a kedvében járni. Ez a sütemény rizsliszttel készült, tehát a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, de mindenkinek ízleni fog…
Beszélgetünk
Dübörög a Füleky című cikk borítóképe

Dübörög a Füleky

2019. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Hajnalkával és Brezovcsik Györggyel
A 2007-ben érkező befektető megőrizte a régi nevet, de új tartalommal töltötte meg a Füleky Pincészetet. Tokaj-Hegyalja egyik legszimpatikusabb családi vállalkozásának marketingvezetőjével és főborászával beszélgettünk…
Iszunk
Október 18., a champagne világnapja! című cikk borítóképe

Október 18., a champagne világnapja!

2019. 10. 18. | Szabó Edit
Mi jobb egy champagne-nál? Két champagne! De legjobb mégis a sok! Közel egy évtizede már, hogy október 18-án a világ leghíresebb buborékos italát ünnepeljük. Champagne-t minden pohárba, kezdődhet az őrület!
Főzünk
Pofonegyszerű házi kenyér című cikk borítóképe

Pofonegyszerű házi kenyér

2019. 10. 16. | Szabó Edit
Tudjuk jól, hogy most a kovászos a menő, de ha valaki nem nevelget otthon kovászt, és mégis szeretné megsütni a saját kenyerét, annak őszintén ajánljuk ezt az élesztős változatot. Pillanatok alatt összeállítható, nem kell dagasztani, és nagyon-nagyon finom…
Tesztelünk
Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2016 című cikk borítóképe

Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2016

2019. 10. 15. | Szabó Edit
Ez a bikavér maga a folyékony elegancia. Azoknak az értő fogyasztóknak ajánljuk, akik szívesen fedeznek fel újabb és újabb rétegeket egy borban…
Utazunk
Galícia: utazás az albariño földjén című cikk borítóképe

Galícia: utazás az albariño földjén

2019. 10. 14. | Vargha Márk
Galícia, 2. rész
Egy bort akkor lehet a legjobban megérteni, ha ott kóstoljuk, ahol termett. Spanyolország Rías Baixas borvidékének albariño nevű fehérborához a Rubianes és a Baión birtokot bejárva kerültünk közelebb…
Vendégoldal
Magyar borok újabb sikere Angliában című cikk borítóképe

Magyar borok újabb sikere Angliában

2019. 10. 11. | Borsmenta
A legfontosabb magyar szőlőfajtákból készült borok mutatkoztak be a Novel Wines éves nagykóstolóján az angliai Bath-ban. A céget az angol Decanter magazin a legjobb közép-kelet-európai borokkal foglalkozó kereskedésnek választotta...
Eszünk
Desszerthez sört? Miért ne! című cikk borítóképe

Desszerthez sört? Miért ne!

2019. 10. 09. | Csepe Erika
Nyílt egy hely Budán, ahol éppoly könnyedén ajánlanak bort a céklás rizottónkhoz, mint sört a csokoládés szuflénkhoz. A Corvin Gastropub sok meglepetést tartogat, érdemes betérni…
Főzünk
Kapros-túrós pogácsa című cikk borítóképe

Kapros-túrós pogácsa

2019. 10. 08. | Klich Zsuzsa
A könnyű fehérborok tökéletes kísérője, gyerekzsúrok sztárja, lusta vasárnap délutánok megfűszerezője… Ez a túrós pogácsa igazán sokoldalú, érdemes kipróbálni…
Tesztelünk
Figula Pincészet: Bella Róza Rosé 2018 című cikk borítóképe

Figula Pincészet: Bella Róza Rosé 2018

2019. 10. 07. | Szabó Edit
Rozét fahordóval? Miért ne? Az eljárás csak nálunk szokatlan, Franciaországban meglehetősen gyakori. Már csak ezért is érdemes megkóstolni Figuláék Bella Rózáját...
Iszunk
Az Örökség íze című cikk borítóképe

Az Örökség íze

2019. 10. 06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenékig ürítik az Örökséggel töltött poharat…
Beszélgetünk
A pozitív gondolkodás fontos! című cikk borítóképe

A pozitív gondolkodás fontos!

2019. 10. 05. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kovács Nimróddal
A Kovács Nimród Borászat ebben az évben ünnepli a tizedik születésnapját. A vállalkozás tulajdonosának kalandos életéről már könyv is született, mégis mindig jó a történeteit hallgatni, és közben feltöltődni azzal a pozitív energiával, amit sugároz magából…