Találatok száma: 2498
Tesztelünk

Cardium: Rosé Cuvée 2018
2019. 10. 25. | Szabó Edit
Lendületes, jóivású, könnyű rozé. Kínálhatjuk vendégváró italként, de alkalom se kell hozzá, csak hűtsük be, és nyissuk ki, amikor éppen erre vágyunk…
Iszunk

Vendégségben Tállyán
2019. 10. 24. | Vargha Márk
Forráshiány miatt az idén elmaradt a Kerekdomb Fesztivál, a tállyai termelők azonban bebizonyították, hogy a település népszerű zenekarok nélkül is elég vonzó a borkedvelők számára…
Tesztelünk

Mészáros Borház és Pince: Bikavér Classic Selection 2016
2019. 10. 22. | Szabó Edit
Mészáros Pálék bikavér válogatása a klasszikus vonal kedvelőit szólítja meg elsősorban. Jól iható, barátságos bor, családi, baráti összejövetelek méltó társa lehet…
Főzünk

Sós karamellás brownie rizsliszttel
2019. 10. 20. | Klich Zsuzsa
Manapság sajnos sokan követnek speciális diétákat, így ha társaságot hívunk, nem könnyű mindenkinek a kedvében járni. Ez a sütemény rizsliszttel készült, tehát a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, de mindenkinek ízleni fog…
Beszélgetünk

Dübörög a Füleky
2019. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Hajnalkával és Brezovcsik Györggyel
A 2007-ben érkező befektető megőrizte a régi nevet, de új tartalommal töltötte meg a Füleky Pincészetet. Tokaj-Hegyalja egyik legszimpatikusabb családi vállalkozásának marketingvezetőjével és főborászával beszélgettünk…
Iszunk

Október 18., a champagne világnapja!
2019. 10. 18. | Szabó Edit
Mi jobb egy champagne-nál? Két champagne! De legjobb mégis a sok! Közel egy évtizede már, hogy október 18-án a világ leghíresebb buborékos italát ünnepeljük. Champagne-t minden pohárba, kezdődhet az őrület!
Főzünk

Pofonegyszerű házi kenyér
2019. 10. 16. | Szabó Edit
Tudjuk jól, hogy most a kovászos a menő, de ha valaki nem nevelget otthon kovászt, és mégis szeretné megsütni a saját kenyerét, annak őszintén ajánljuk ezt az élesztős változatot. Pillanatok alatt összeállítható, nem kell dagasztani, és nagyon-nagyon finom…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2016
2019. 10. 15. | Szabó Edit
Ez a bikavér maga a folyékony elegancia. Azoknak az értő fogyasztóknak ajánljuk, akik szívesen fedeznek fel újabb és újabb rétegeket egy borban…
Utazunk

Galícia: utazás az albariño földjén
2019. 10. 14. | Vargha Márk
Galícia, 2. rész
Egy bort akkor lehet a legjobban megérteni, ha ott kóstoljuk, ahol termett. Spanyolország Rías Baixas borvidékének albariño nevű fehérborához a Rubianes és a Baión birtokot bejárva kerültünk közelebb…
Vendégoldal

Magyar borok újabb sikere Angliában
2019. 10. 11. | Borsmenta
A legfontosabb magyar szőlőfajtákból készült borok mutatkoztak be a Novel Wines éves nagykóstolóján az angliai Bath-ban. A céget az angol Decanter magazin a legjobb közép-kelet-európai borokkal foglalkozó kereskedésnek választotta...
Eszünk

Desszerthez sört? Miért ne!
2019. 10. 09. | Csepe Erika
Nyílt egy hely Budán, ahol éppoly könnyedén ajánlanak bort a céklás rizottónkhoz, mint sört a csokoládés szuflénkhoz. A Corvin Gastropub sok meglepetést tartogat, érdemes betérni…
Főzünk

Kapros-túrós pogácsa
2019. 10. 08. | Klich Zsuzsa
A könnyű fehérborok tökéletes kísérője, gyerekzsúrok sztárja, lusta vasárnap délutánok megfűszerezője… Ez a túrós pogácsa igazán sokoldalú, érdemes kipróbálni…
Tesztelünk

Figula Pincészet: Bella Róza Rosé 2018
2019. 10. 07. | Szabó Edit
Rozét fahordóval? Miért ne? Az eljárás csak nálunk szokatlan, Franciaországban meglehetősen gyakori. Már csak ezért is érdemes megkóstolni Figuláék Bella Rózáját...
Iszunk

Az Örökség íze
2019. 10. 06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenékig ürítik az Örökséggel töltött poharat…
Beszélgetünk

A pozitív gondolkodás fontos!
2019. 10. 05. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kovács Nimróddal
A Kovács Nimród Borászat ebben az évben ünnepli a tizedik születésnapját. A vállalkozás tulajdonosának kalandos életéről már könyv is született, mégis mindig jó a történeteit hallgatni, és közben feltöltődni azzal a pozitív energiával, amit sugároz magából…