Találatok száma: 2499
Eszünk

Stílusos, vidéki és szeretnivaló
2019. 09. 19. | Barossné Koós Andrea
A rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem adta a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei őszi randevújának helyszínét. A rendezvényre a Borsmenta is ellátogatott…
Tesztelünk

Hajdu Roland: Zengő 2017
2019. 09. 18. | Szabó Edit
A Bükki borvidék ifjú titánja kedves, szerethető édes zengőt készített. Almaillatú őszi estékre kifejezetten ajánlott…
Főzünk

A gránátalma
2019. 09. 16. | Szabó Edit
A világ egyik legszebb gyümölcse, ráadásul finom és egyészséges is, jótékony hatásairól oldalakat lehetne írni. Íme 7 ok, amiért érdemes rendszeresen gránátalmát fogyasztani…
Utazunk

Marche: Közép-Olaszország nyugodt arca
2019. 09. 15. | Vargha Márk
A tenger éppoly kék, az építészet éppoly izgalmas itt, mint Olaszország kedveltebb régióiban, Marche mégsem tartozik a legnépszerűbb turistacélpontok közé. Pedig megér egy kisebb körutazást. Elmondjuk, hogy miért…
Főzünk

Három zöld
2019. 09. 14. | Szabó Ágnes
Szabó Ági gyorskonyhája
Három fogás a zöld szín jegyében. Könnyű, friss, egészséges, húsmentes, és az egész 40 perc alatt elkészíthető...
Eszünk

Marokkó ízei a Kopaszi-gáton
2019. 09. 13. | Barossné Koós Andrea
Humusz, harira, édes tajine az asztalon, színes függönyök a falon, süppedős szőnyegek a lábunk alatt. Ezért a keleti kényelemért most nem kellett Marokkóig utaznunk, az „Ezeregyéjszaka” világa a Fruskába költözött…
Tesztelünk

Kemenczés Borház: Zenit 2018
2019. 09. 12. | Szabó Edit
A ceglédi Kemenczés Borházat három jóbarát alapította 2014-ben. Zenitjüket narancsos kacsa mellé ajánlják, de aki szereti a kissé fanyar, tartalmas borokat, ételt sem kíván mellé…
Iszunk

Látogatóban Gerééknél
2019. 09. 11. | Csepe Erika
A maga hetven hektárjával méreteiben is a Villányi borvidék egyik meghatározó borászatának tekinthető, de nem ez az egyetlen ok, amiért érdemes figyelni Gere Attila Pincészetére. Vendégségben jártunk náluk, és újdonságokat is kóstoltunk…
Főzünk

Hideg uborkaleves
2019. 09. 09. | Klich Zsuzsa
A hideg uborkaleves az egyik legüdítőbb nyári fogás. Számtalan változata ismert, mi most a kapros-joghurtos variáció receptjét mondjuk el…
Tesztelünk

Pfneiszl Birtok: Zefír „Ki is vagyok?” 2018
2019. 09. 07. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok könnyű fehérbora csupa vidámság és lendület, az embernek már az első korty után mosolyogni támad kedve. A gyümölcsös ízek kedvelőinek ajánljuk!
Iszunk

Éljen a Borfesztivál! Koccintsunk pezsgővel!
2019. 09. 07. | Szabó Edit
Javában zajlik a 28. Budapest Borfesztivál, Magyarország egyik legrangosabb boros-kulturális rendezvénye. A divatot követve a Borsmenta az idén annak járt utána, kik töltik pohárba a legfinomabb pezsgőket…
Utazunk

Szabad a Menta
2019. 08. 12. | Szabó Edit
Legyél te is élményosztó!
Régi olvasóink megszokhatták: a nyár végén kicsit szabadságra megy a Borsmenta. De csak kicsit.
Eszünk

Felfaltunk egy egész könyvet
2019. 08. 11. | Barossné Koós Andrea
Szereted a jó könyveket, a fenséges ételeket, és szeretnéd a kettőt egyszerre élvezni? Akkor a Budapest belvárosában található KönyvBár és étterem biztosan a te helyed…
Vendégoldal

Séfet újít a Kreinbacher Birtok!
2019. 08. 06. | Borsmenta
Langer Gábor executive chef tizenkét éves tapasztalatát, valamint Brightonban és Dublinban megszerzett nemzetközi szemléletét hozta magával a somlói birtokra. Mostantól az ő főztjét kóstolhatjuk Kreinbacherék borai mellé…
Tesztelünk

Thetis Birtok: Zenit 2017
2019. 08. 05. | Szabó Edit
A balatonszőlősi Thetis Birtok büszkén hirdeti, hogy a zenitet a pincészet meghatározó fajtájának tekinti. Jól teszi, ez az érett, hömpölygő, gazdag bor meggyőzi a kétkedőket. Kezdőknek is ajánljuk…