Találatok száma: 2498
Beszélgetünk
Egy életre szóló kaland ígérete című cikk borítóképe

Egy életre szóló kaland ígérete

2019. 08. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Horváth Gábor július elsején távozott a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnöki posztjáról. A népszerű szakácsot a váltás okairól és az új tervekről kérdeztük…
Eszünk
Szabadság Bisztró – csupa jóság című cikk borítóképe

Szabadság Bisztró – csupa jóság

2019. 08. 02. | Barossné Koós Andrea
Szabadság Bisztró néven nyílt újra Ady Endre egykori törzshelye Budapest belvárosában. A vendéglátás hagyományos értékeit kortárs szellemiséggel ötvözik a historikus falak között…
Tesztelünk
Kősziklás Borászat: Hárslevelű 2018 című cikk borítóképe

Kősziklás Borászat: Hárslevelű 2018

2019. 07. 31. | Szabó Edit
A Neszmélyi borvidéken tevékenykedő borászat tartályban készült hárslevelűje tipikus nyári bor. Hal mellé vagy egy könnyű salátához, baráti beszélgetésekhez ajánljuk.
Tesztelünk
Frittmann Borászat: Rosé Cuvée 2018 című cikk borítóképe

Frittmann Borászat: Rosé Cuvée 2018

2019. 07. 31. | Szabó Edit
Vidám, könnyed, zamatos, gyümölcsös, egyszóval éppen az, amit szívesen iszunk egy tikkasztó, nyári napon.
Utazunk
Ne itt tanulj vezetni! Az Amalfi partszakasz című cikk borítóképe

Ne itt tanulj vezetni! Az Amalfi partszakasz

2019. 07. 31. | Szabó Edit
4. Nápoly és környéke – az Amalfi partszakasz
Van két tengerparti város – nevezzük őket Sorrentónak és Amalfinak –, egyik gyönyörűbb, mint a másik. Története is, legendája is van mindkettőnek. De a legfantasztikusabb a kettőt összekötő hegyi út…
Eszünk
Amikor 600 vitorlás elindul című cikk borítóképe

Amikor 600 vitorlás elindul

2019. 07. 30. | Barossné Koós Andrea
A Kékszalag rajtja lenyűgöző. Óriási élmény nézni a partról, ahogyan a hajók egyszerre kezdik szántani a Balaton vizét. Ennél már csak az izgalmasabb, ha valaki éppen rajta ül az egyiken. Cikkünk szerzője a Blue Aqua kapitányaként vágott neki a kalandnak…
Főzünk
Cukkinis lecsó című cikk borítóképe

Cukkinis lecsó

2019. 07. 29. | Klich Zsuzsa
A lecsó szent és sérthetetlen. Olyan, mint a halászlé: egyszerűnek tűnik, aztán kiderül, hogy mégsem az, lelkesen főzzük és tökéletesítjük egy életen át. A cukkinis változat nem tekinthető klasszikusnak, de érdemes vele próbálkozni. Íme a recept…
Beszélgetünk
A hulladékmentesség szexi című cikk borítóképe

A hulladékmentesség szexi

2019. 07. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Réti Adrienn-nel
Arcát sokan a Vígszínház színpadáról vagy különböző filmekből ismerik, de ma már azt is egyre többen tudják róla, hogy harcos és meglehetősen eredményes zöldaktivista. Réti Adrienn-nel beszélgettünk…
Iszunk
Benne van a boogie! című cikk borítóképe

Benne van a boogie!

2019. 07. 26. | Borsmenta
Tombol a pét-nat-őrület! Újabban egyre több hazai borász jelenti be, hogy elkészítette első pétillant naturel borát – a buborékkedvelők nem kis boldogságára. Nemrég a tállyai Szóló pincészetét kóstoltuk, amely boogie néven kerül forgalomba...
Iszunk
Augusztusban Bor, mámor... Bénye! című cikk borítóképe

Augusztusban Bor, mámor... Bénye!

2019. 07. 25. | Borsmenta
Augusztus 15-18. között ismét Bor, mámor… Bénye! A családias hangulatú fesztivált az idén tizenegyedszer rendezik meg a tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén…
Eszünk
Éjszaka a Nagybanin című cikk borítóképe

Éjszaka a Nagybanin

2019. 07. 24. | Barossné Koós Andrea
Aki még nem járt a Nagybani Piacon, el sem tudja képzelni, milyen hihetetlen folyamatok mennek végbe addig, míg egy fürt banán az áruházak polcaira kerül. A Piac éjszakája program segítségével most bepillantást nyertünk a titkokba…
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Kékfrankos Rosé 2018 című cikk borítóképe

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Kékfrankos Rosé 2018

2019. 07. 23. | Szabó Edit
A szigetcsépi Gál család nyári borai évek óta ott vannak a sikerlisták élmezőnyében. Kékfrankos rozéjuk minden alkalomra tökéletes választás, egy vízparti piknik vagy egy kerti sütögetés elképzelhetetlen nélküle…
Főzünk
Rakott csirkemell formában sütve című cikk borítóképe

Rakott csirkemell formában sütve

2019. 07. 22. | Klich Zsuzsa
Ez az egyik legjobb dolog, ami a csirkemellel történhet. Egyszerűen elkészíthető fogás, és a majonézes krumplival tényleg mennyei…
Beszélgetünk
Visszatérek a kutatáshoz című cikk borítóképe

Visszatérek a kutatáshoz

2019. 07. 20. | Szabó Edit
Beszélgetés dr. Kovács Tiborral
Július 1-jétől a Tokaj-Hétszőlő korábbi birtokigazgatója, Kovács Tibor került a Tokaji Kutatóintézet Szőlészeti és Borászati Kutató Nonprofit Kft. élére. Az új vezetőt az intézmény jelenlegi helyzetéről és a tervekről kérdeztük…
Vendégoldal
Az Öreg Király esete a bióval című cikk borítóképe

Az Öreg Király esete a bióval

2019. 07. 19. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja emblematikus dűlője, az Öreg Király és az onnan 2018-ban készült borok hivatalosan is megkapták a biominősítést…