Találatok száma: 2498
Beszélgetünk

Egy életre szóló kaland ígérete
2019. 08. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Horváth Gábor július elsején távozott a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnöki posztjáról. A népszerű szakácsot a váltás okairól és az új tervekről kérdeztük…
Eszünk

Szabadság Bisztró – csupa jóság
2019. 08. 02. | Barossné Koós Andrea
Szabadság Bisztró néven nyílt újra Ady Endre egykori törzshelye Budapest belvárosában. A vendéglátás hagyományos értékeit kortárs szellemiséggel ötvözik a historikus falak között…
Tesztelünk

Kősziklás Borászat: Hárslevelű 2018
2019. 07. 31. | Szabó Edit
A Neszmélyi borvidéken tevékenykedő borászat tartályban készült hárslevelűje tipikus nyári bor. Hal mellé vagy egy könnyű salátához, baráti beszélgetésekhez ajánljuk.
Tesztelünk

Frittmann Borászat: Rosé Cuvée 2018
2019. 07. 31. | Szabó Edit
Vidám, könnyed, zamatos, gyümölcsös, egyszóval éppen az, amit szívesen iszunk egy tikkasztó, nyári napon.
Utazunk

Ne itt tanulj vezetni! Az Amalfi partszakasz
2019. 07. 31. | Szabó Edit
4. Nápoly és környéke – az Amalfi partszakasz
Van két tengerparti város – nevezzük őket Sorrentónak és Amalfinak –, egyik gyönyörűbb, mint a másik. Története is, legendája is van mindkettőnek. De a legfantasztikusabb a kettőt összekötő hegyi út…
Eszünk

Amikor 600 vitorlás elindul
2019. 07. 30. | Barossné Koós Andrea
A Kékszalag rajtja lenyűgöző. Óriási élmény nézni a partról, ahogyan a hajók egyszerre kezdik szántani a Balaton vizét. Ennél már csak az izgalmasabb, ha valaki éppen rajta ül az egyiken. Cikkünk szerzője a Blue Aqua kapitányaként vágott neki a kalandnak…
Főzünk

Cukkinis lecsó
2019. 07. 29. | Klich Zsuzsa
A lecsó szent és sérthetetlen. Olyan, mint a halászlé: egyszerűnek tűnik, aztán kiderül, hogy mégsem az, lelkesen főzzük és tökéletesítjük egy életen át. A cukkinis változat nem tekinthető klasszikusnak, de érdemes vele próbálkozni. Íme a recept…
Beszélgetünk

A hulladékmentesség szexi
2019. 07. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Réti Adrienn-nel
Arcát sokan a Vígszínház színpadáról vagy különböző filmekből ismerik, de ma már azt is egyre többen tudják róla, hogy harcos és meglehetősen eredményes zöldaktivista. Réti Adrienn-nel beszélgettünk…
Iszunk

Benne van a boogie!
2019. 07. 26. | Borsmenta
Tombol a pét-nat-őrület! Újabban egyre több hazai borász jelenti be, hogy elkészítette első pétillant naturel borát – a buborékkedvelők nem kis boldogságára. Nemrég a tállyai Szóló pincészetét kóstoltuk, amely boogie néven kerül forgalomba...
Iszunk

Augusztusban Bor, mámor... Bénye!
2019. 07. 25. | Borsmenta
Augusztus 15-18. között ismét Bor, mámor… Bénye! A családias hangulatú fesztivált az idén tizenegyedszer rendezik meg a tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén…
Eszünk

Éjszaka a Nagybanin
2019. 07. 24. | Barossné Koós Andrea
Aki még nem járt a Nagybani Piacon, el sem tudja képzelni, milyen hihetetlen folyamatok mennek végbe addig, míg egy fürt banán az áruházak polcaira kerül. A Piac éjszakája program segítségével most bepillantást nyertünk a titkokba…
Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Kékfrankos Rosé 2018
2019. 07. 23. | Szabó Edit
A szigetcsépi Gál család nyári borai évek óta ott vannak a sikerlisták élmezőnyében. Kékfrankos rozéjuk minden alkalomra tökéletes választás, egy vízparti piknik vagy egy kerti sütögetés elképzelhetetlen nélküle…
Főzünk

Rakott csirkemell formában sütve
2019. 07. 22. | Klich Zsuzsa
Ez az egyik legjobb dolog, ami a csirkemellel történhet. Egyszerűen elkészíthető fogás, és a majonézes krumplival tényleg mennyei…
Beszélgetünk

Visszatérek a kutatáshoz
2019. 07. 20. | Szabó Edit
Beszélgetés dr. Kovács Tiborral
Július 1-jétől a Tokaj-Hétszőlő korábbi birtokigazgatója, Kovács Tibor került a Tokaji Kutatóintézet Szőlészeti és Borászati Kutató Nonprofit Kft. élére. Az új vezetőt az intézmény jelenlegi helyzetéről és a tervekről kérdeztük…
Vendégoldal

Az Öreg Király esete a bióval
2019. 07. 19. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja emblematikus dűlője, az Öreg Király és az onnan 2018-ban készült borok hivatalosan is megkapták a biominősítést…