Tesztelünk

Bussay Pince: Mura Vörös 2022

Bussay Pince: Mura Vörös 2022 című cikk borítóképe
2025. 02. 07. | Szabó Edit
A Bussay Pince 2022-es Mura Vöröse energikus, frissítő bor, virgonc savakkal, piros bogyós gyümölcsösséggel. Tipikus pörköltbor, hagyományos csirkepörkölt mellé keresve sem találunk jobbat!

A bor közepesen intenzív rubinszínnel hódít, illatában a piros bogyós, áfonyás, ribizlis gyümölcsösséget borsos, ánizsos fűszeresség kíséri. Könnyed az illat, nincs mélysége, de nem is várjuk tőle.

Kóstolva csak úgy gurul a korty! Frissítő gyümölcsbombát iszunk, ízében a meggyes, gránátalmás, áfonyás gyümölcsösség mellett némi céklás földesség és egy kis fekete csokis hangulat is felsejlik.

Savakra hangolt, elegáns, szerethető, szép, könnyed tétel, ami ételek mellett teljesedik ki igazán. Készüljön csirkéből, sertésből, borjúból vagy akár gombából, a pörkölt mindenképpen jó társa, de grillezett húsok, olasz tészták mellé is kínálhatjuk.

(88 pont)
2024. november 11-én kóstoltuk.

Köszönjük a Vinikli borbárnak, hogy szerepet vállalt a Borsmenta-teszt szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Mura Vörös
Termelő: Bussay Pince
Termőhely: Zalai borvidék
Évjárat: 2022
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: laska, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir
Alkoholtartalom: 13.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 6500 Ft
A termelő weboldala: bussaypince.hu
A pincészetről: Az Örökség íze

A pincészet elérhetőségei:
Bussay Pince – dr. Bussay Dorottya
Cím:
8873 Csörnyeföld, Hegy út 2.
Tel.: +36 70 386-9168
E-mail: info@bussaypince.hu

Fotó:
Borsmenta - honlap

Tesztelünk
Sabar Borház: Birtok Vörös 2022 című cikk borítóképe

Sabar Borház: Birtok Vörös 2022

2025. 02. 04. | Szabó Edit
A Sabar Borház első, 2022-es Birtok Vöröse lendületes, szerethető és könnyen csúszik. Pizzához, sonkához, de akár paprikás krumplihoz is bátran pohárba tölthetjük, jól fog esni…
Tesztelünk
Figula Pincészet: Simply Red 2023 című cikk borítóképe

Figula Pincészet: Simply Red 2023

2025. 02. 02. | Szabó Edit
A Figula Pincészet 2023-as Simply Redje rafinált bor. Egyszerűnek füllenti magát, de közben olyan sötét, selymes és gazdag, hogy bele lehet burkolózni. Nem kíván ételt, beszélgetés mellé viszont kiváló, de vigyázzunk, ez mégiscsak alkohol…
Iszunk
Könnyű vörös házasítások tesztje 2024 című cikk borítóképe

Könnyű vörös házasítások tesztje 2024

2025. 01. 03. | Szabó Edit
A könnyű vörösbor jól csúszik, simán megbontható egy hétköznapi estén, nincs körülötte semmi hókuszpókusz, egyszerűen csak jó inni. A Borsmenta csapata nemrég ezeket a borokat vette górcső alá. Összesítésben két bor is első helyen végzett, a pálmát egy pannonhalmi és egy zalai bor vitte el…
Tesztelünk
Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2022 című cikk borítóképe

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2022

2024. 01. 28. | Szabó Edit
A Bussay Pince pét-natjának neve az ősi eljárásra utal. Traminiből készült, bájos, üde, elegáns bor, tele vitalitással…
Tesztelünk
Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020 című cikk borítóképe

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020

2021. 10. 17. | Szabó Edit
Csupa gyümölcs, csupa báj. A Bussay Pince Méthode Ancestrale pét-natja jól behűtve az igazi…
Iszunk
Az Örökség íze című cikk borítóképe

Az Örökség íze

2019. 10. 06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenékig ürítik az Örökséggel töltött poharat…