Vendégoldal
Itt a MyMátra! című cikk borítóképe

Itt a MyMátra!

2022. 05. 09. | Borsmenta
A Mátrai borvidék közösségi bora friss és illatos, akár a tavasz. A vadonatúj házasítás a MyMátra nevet kapta, és a Mátrai Május rendezvényen mutatkozott be…
Vendégoldal
Jön a Minibor! című cikk borítóképe

Jön a Minibor!

2022. 04. 01. | Szoruló Pál
Mozgolódás kormánykörökben: végre egy fontos minisztérium.
A hírek szerelmeseinek: Justitia borban utazik. És nem business osztályon!
Vendégoldal
Megmérettek a kövidinkák című cikk borítóképe

Megmérettek a kövidinkák

2022. 03. 29. | Borsmenta
Március 25-én, Szegeden tartották az első országos kövidinka borversenyt. A minősítő kóstolón 27 borászat 42 bora vett rész, 16 aranyérem született…
Vendégoldal
Magyar pezsgők sikere Franciaországban! című cikk borítóképe

Magyar pezsgők sikere Franciaországban!

2022. 01. 04. | Borsmenta
Négy magyar pezsgő hozott haza aranyérmet a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyéről, a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő pedig a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába is bekerült…
Vendégoldal
Ők a Par Excellence díj nyertesei 2021-ben című cikk borítóképe

Ők a Par Excellence díj nyertesei 2021-ben

2021. 12. 17. | Borsmenta
Nyolc éve már, hogy a Magyar Sommelier Szövetség díjazza a vendéglátós és a boros szakma kiemelkedő képviselőit. Az elismerést öt kategóriában osztják – lássuk, kik az idei díjazottak.
Vendégoldal
Vitrinbe kerültek az év legjobb pálinkái című cikk borítóképe

Vitrinbe kerültek az év legjobb pálinkái

2021. 12. 13. | Borsmenta
A pálinkafőzők védőszentje, Szent Miklós napja alkalmából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vitrinjébe helyezték az elmúlt két évben a „Magyarország legjobb pálinkája” címet kiérdemlő hungarikumokat…
Vendégoldal
Rákóczi túróst olaszrizlinggel? Miért ne! című cikk borítóképe

Rákóczi túróst olaszrizlinggel? Miért ne!

2021. 12. 08. | Borsmenta
Ritkán fordul elő, hogy a süteményrajongók és a borkedvelők ugyanahhoz az asztalhoz üljenek le. Pedig az ízélményeket lehet fokozni, sőt! A 130 éves Hauer Cukrászda és a verpeléti Varsányi Pincészet közös rendezvénye tabukat döntöget…
Vendégoldal
Magyar aranyérem a 2021-es Champagne és Pezsgő Világbajnokságon! című cikk borítóképe

Magyar aranyérem a 2021-es Champagne és Pezsgő Világbajnokságon!

2021. 10. 29. | Borsmenta
Minden eddiginél több arany- és ezüstérmet osztottak ki a bírák a világ legnagyobb pezsgőversenyén. A magyar pezsgők egy aranyat és öt ezüstöt érdemeltek…
Vendégoldal
Jön a kávé napja! című cikk borítóképe

Jön a kávé napja!

2021. 09. 27. | Borsmenta
Számos országban szeptember végén ünneplik a kávé világnapját. Október 3-án nálunk is hatalmas kávézóvá alakul a budapesti Akvárium Klub hallja, ahol a hazai pörkölők és baristák várják a közönséget…
Vendégoldal
Arculatváltás a Mátrában – Bambi marad! című cikk borítóképe

Arculatváltás a Mátrában – Bambi marad!

2021. 09. 23. | Borsmenta
A 30. Budapest Borfesztiválon debütál a Mátrai borvidék megújult arculata, és fiatalos közösségi bor is készül hamarosan legnagyobb hegyvidéki borvidékünkön…
Vendégoldal
Maglisztekkel készültek az Ország Tortái című cikk borítóképe

Maglisztekkel készültek az Ország Tortái

2021. 09. 20. | Borsmenta
Az Ország Tortája és az Ország Cukormentes Tortája egyaránt különleges maglisztekkel készült az idén. A gluténmentes őrleményeket akár a saját konyhánkban is kipróbálhatjuk…
Vendégoldal
Dűlőbisztrót nyitott a Harsányi Pincészet című cikk borítóképe

Dűlőbisztrót nyitott a Harsányi Pincészet

2021. 09. 16. | Borsmenta
A Sárospatak közelében, a Megyer- és a Király-hegy ölelésében található Harsányi Pincészet festői Dűlőbisztróval várja a borra és helyi ízekre vágyó vándorokat…
Vendégoldal
Pezsgőkonferencia Etyeken - harmadszor! című cikk borítóképe

Pezsgőkonferencia Etyeken - harmadszor!

2021. 09. 01. | Borsmenta
Komoly előadókkal és izgalmas kóstolnivalókkal készülnek a szervezők az etyeki Pezsgőkonferenciára. A szakmai programok után kezdődő Pezsgőünnepen a szakmán kívüli érdeklődőket is szeretettel várják!
Vendégoldal
Újra sommelier-képzés a CEWI-ben! című cikk borítóképe

Újra sommelier-képzés a CEWI-ben!

2021. 08. 16. | Borsmenta
A tavalyi sikeres indulás után szeptember végén újra akkreditált sommelier szakmai képzés indul Magyarországon…
Vendégoldal
Egyél padthait, ültess fát! című cikk borítóképe

Egyél padthait, ültess fát!

2021. 07. 12. | Borsmenta
Környezettudatossággal szeretne példát mutatni: városfásítási programot indított a padthai wokbar étteremlánc…