Vendégoldal

Fagypara

Fagypara című cikk borítóképe
2025. 04. 08. | Zsirai Kata
Nyugalmas tavaszi napok, tervezgetés, bolondos április, Skócia, na meg egy kis húsvétvárás. Ilyesmikről mesél az olvasóknak Zsirai Kata a Katanapló 12. részében…

Mindenki megnyugtatására: most visszafogottabb leszek terjedelemben. A reggeli kávé mellé pont elég lesz az elmúlt két hetem, lássuk!


Tervezgetésekben
Igazából lassan indul el ez a tavasz, úgyhogy sok időnk telik tervezéssel a szőlőben, a pincében és az irodában. A március vége segítette ezt a folyamatot, mert sokszor beszorultunk az eső miatt. Szokásos időjárási problémák: uuu, most kellene az eső; uuu, most mégse. Tipikus, nekünk semmi se jó. Viszont nagy nyugalommal tölt el, hogy minden olyan szépen halad, egyelőre időben vagyunk mindennel. Ami egyébként ritka, úgyhogy különösen nagy az öröm.


Skót csavar
Március végén egy apró skót túrára eredtem. Már megszokhattátok tőlem, hogy erre törekszem, és most újra sikerült a kikapcsolódást a munkával összevonni. Az első napokban északon lazultam, egy barátnőm lánybúcsúján. Szuper volt, tök jól fel is töltődtem a skót vidéken. Aztán Edinburgh-ba utaztunk, és a fővárosban próbáltam promózni a Zsirai Pincészetet. Remélem, nemsokára a skótok is találkozhatnak majd a borainkkal.


Bolond április
A régi megfigyelések sokszor ma is érvényesek, például hogy április bolondos. A hónap elején még skót földön mászkáltam, de ott is olyan jó idő volt, hogy a helyiek már nyárnak emlegették. Ez itthon is tartott egy kicsit, aztán szó szerint egyik pillanatról a másikra megváltozott minden. Szombaton ebéd után volt egy dűlőtúrám, ahová egy szál pulcsiban indultunk el. A második órára olyan hideg lett, hogy szó szerint lemenekültünk a Szent Tamás-tetőről a meleg kóstolóterembe. Úgyhogy most izgulunk a gyümölcsfákért, de, hála az égnek, a szőlő még nem ennyire aktív, ott nem lesz para ez a fagy. Azért nagyon remélem, hogy máshol se.


Mindjárt itt a húsvét!
Lehet, hogy visszafogottnak tűnök, de bármennyire is különös, most nem történt semmi extra. Lassan belelendül az év, itt a húsvét a nyakunkon, aztán meg rendezvény rendezvény hátán. Szóval tartogatok még sztorikat, addig is viszlát!

Fotó:
Zsirai Kata
Zsirai Pincészet

Vendégoldal
Újra itthon című cikk borítóképe

Újra itthon

2025. 03. 25. |
Katanapló 11. rész
Aki épp Thaiföldre készül, feltétlenül lapozzon bele a Katanapló 11. részébe, mert talál néhány hasznos tanácsot Zsirai Katától, aki időközben hazatért, és igyekszik akklimatizálódni. Szó lesz még borról és esti meséről is…
Vendégoldal
A végtelenbe és tovább című cikk borítóképe

A végtelenbe és tovább

2025. 03. 11. |
Katanapló 10. rész
Még mindig Thaiföld! A Katanapló 10. részében nem esik szó borról, sőt egyéb italokról sem, dzsungeltúráról és vadregényes szigetekről viszont annál inkább. Zsirai Kata ezúttal egzotikus élményeit osztja meg velünk…
Vendégoldal
Február furmint nélkül?! című cikk borítóképe

Február furmint nélkül?!

2025. 02. 25. |
Katanapló 9. rész
Van az úgy, hogy az ember megszökik. Zsirai Katával éppen ez történt. És hogy merre kószál most? Elmeséli a Katanapló 9. részében…
Vendégoldal
Itt a tavasz, hol a tavasz?! című cikk borítóképe

Itt a tavasz, hol a tavasz?!

2025. 02. 11. |
Katanapló 8. rész
Újabb sütitanfolyam, baráti és szakmai találkozók, a környék felfedezése turista szemmel és családlátogatás az ország túlsó csücskén. Egyebek között ezekről mesél Zsirai Kata a Katanapló 8. részében…
Vendégoldal
Belendül az év című cikk borítóképe

Belendül az év

2025. 01. 28. |
Katanapló 7. rész
Rádiós interjúk sora – na jó, csak kettő -, izgalmas kóstolók kollégákkal és barátokkal, fárasztó ügyintézés és dűlőjárás hóesésben. Itt a Katanapló 7. része, amelyben Zsirai Kata az utóbbi két hét történéseit meséli el…
Vendégoldal
Hello 2025! című cikk borítóképe

Hello 2025!

2025. 01. 14. |
Katanapló 6. rész
Kellemes, barátos szilveszteri buli, aztán puff! Lebetegedés január elején. De Zsirai Katának nincs ideje pihenni, máris tele a januári naptárja. És hogy mi minden vár rá az év első hónapjában? Elmeséli a Katanapló 6. részében…