Beszélgetünk

Megfogni a pillanatot
2017. 06. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Fekete Antonióval
Szakács, fotós és könyvkereskedő egy személyben. Fekete Antonio webkereskedése közel nyolcszáz különleges könyvet és kiadványt kínál, amelyeknek legalább a fele június 30-tól kézbe is vehető egy parányi mintaboltban…
Beszélgetünk

Azt az életet élem, amire vágytam
2017. 06. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Tavaly januárban, tizenöt ott töltött év után kisétált az Alabárdos étterem ajtaján, és felszállt egy Londonba tartó gépre, hogy fejest ugorjon az ismeretlenbe. Bicsár Attila ma egy floridai és egy villányi étterem kreatív séfje, és tele van tervekkel…
Beszélgetünk

Szeretem megadni a módját
2017. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Mészáros Mátéval
Nyolc évig játszott Egerben, akkor kötött közelebbi ismeretséget a borral. Rajong a paradicsomos ételekért, szabadidejében szívesen főz is. Mészáros Máté Jászai-díjas színművésszel ezúttal kifejezetten nem az étkezés ártalmasságáról beszélgettünk…
Beszélgetünk

A főzés megnyugtat, kikapcsol
2017. 05. 21. | Szabó Edit
Gazsó György, a Radnóti Színház művésze szenvedélyes hobbiszakács és borrajongó, ezt minden ismerőse jól tudja. De hogy a bakatort vakon kóstolva is felismeri, azt sosem hittük volna…
Beszélgetünk

Élt bennem egy ősi vágy
2017. 05. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Losonci Bálinttal
Közgazdász diplomáját dobta sutba, kényelmes városi életét adta fel, hogy családjával Gyöngyöspatára költözzön. Losonci Bálinttal, a Tőkések – Mátrai Kézműves Borászkör és a Magna Mátra Történelmi Borvidékért Egyesület alapító tagjával beszélgettünk…
Beszélgetünk

GasztroBalaton
2017. 05. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Szauer Judittal
Megjelent a legfrissebb Balatoni Gasztrotérkép, a magyar tenger legjobb helyeinek gyereklepedőnyi bedekkere. Az idei kiadványról az ötletgazdát, Szauer Juditot kérdeztük…
Beszélgetünk

Az emberközelibb helyeké a jövő
2017. 04. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Barátságos árak, mosolygó szakácsok, házias ízek, papírvékony pizza. A Házi/Állat látványkonyhájában Lőrincz György a séf, aki a fine dining világot hagyta el, hogy bisztrót nyisson a pesti bulinegyedben…
Beszélgetünk

Bűbájos újratöltve
2017. 04. 27. | Szabó Edit
A tavalyi nagy sikerű rendezvény után az idén újra megszervezi a Bűbájos hétvégét a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület. A Tokaji borvidék ébredező települése április 29. és május 1. között várja a látogatókat. A rendezvényről Majoros László borászt kérdeztük…
Beszélgetünk

Koktél határok nélkül
2017. 04. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Gózon Péterrel
A világ egyik legrangosabb koktélversenyeként számon tartott Bacardí Legacy Global Cocktail Competition idei nemzetközi mezőnyében a Warm Up koktélbár 25 éves bartendere, Gózon Péter képviseli Magyarországot…
Beszélgetünk

Éljen a természet!
2017. 04. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Major Leventével
A vikingkülsejű fiatalember az abasári általános iskola igazgatója, ráadásul kiváló borász, akinek kicsi pincéjében csodás olaszrizlinget rejtenek a hordók. Major Leventével, a Magna Mátra egyesület tagjával öreg tőkékről, közösségről, emberi értékekről beszélgettünk…
Beszélgetünk

Bikavér Borongoló Szekszárdon
2017. 04. 09. | Ercsey Dániel
Ötszáz borturistát vár Szekszárdra az április 29-én startoló Bikavér Borongoló. Az Iván-völgyi kadarkatúra mintájára létrejött program ötletgazdájával, Eszterbauer Jánossal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Az őszinteség luxusa
2017. 04. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Pach Gáborral
Pach Gábor, a Zimek Pálinka Manufaktúra egykori főzőmestere már jó ideje a saját útját járja. Pálinkatanodát alapított, létrehozta az ország első Gyümölcs Wellness Központját, limitált palackszámú Fenegyerek pálinkái pedig ismét rabul ejtették a Destillata bíráit…
Beszélgetünk

Felmásztunk a falvédőre
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Beszélgetünk

A borkészítés is művészet
2017. 03. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Festői táj, a környező hegyeket vörösbe vonja a naplemente. A Gulács és a Csobánc még tisztán látszik, de a Badacsony jellegzetes ívét már csak sejteni lehet a szürkületben. A panorámát Földi Bálinttal, a Sabar Borászat fiatal borászával csodáljuk a présház előtti dombról…
Beszélgetünk

A spanyol borok szerelmese
2017. 03. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szeredi Zsolttal
Az utóbbi években mindig ő a VinCE Budapest Wine Show egyik sztárja, brutálisan jó spanyol borait és caváit kóstolni hatalmas öröm. Szeredi Zsolt Vino Castillo néven futó webkereskedése üstökösként tűnt fel, és egyre népszerűbb a borfogyasztók körében…