Vissza
Főzünk

Csirkecurry

Csirkecurry című cikk borítóképe
2025. 02. 10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…

Imádjuk az indiai konyhát, és klasszikus fogásait szívesen kóstoljuk autentikus éttermekben. Ezt a csirkecurryt azonban otthon is bátran elkészíthetjük, nem kell hozzá főzőzseninek lenni. Tálalhatjuk barna rizzsel, jázminrizzsel, gerslivel, de akár bulgurral is.



Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, átnyomva
  • 60 dkg csirkemell, kicsontozva, felkockázva
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 2-3 csillagánizs
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl csirkehúsleves
  • 1 csokor petrezselyem (vagy koriander annak, aki szereti)
  • 1 dl görög joghurt
  • só, fehér bors, ízlés szerint



Elkészítése:

1.A vajat megolvasztjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük benne. Ha már majdnem kész, rátörjük a fokhagymát, és folytatjuk a dinsztelést, időnként megkeverve. Egy-két perc múlva rászórjuk a fűszereket, beledobjuk a csillagánizst, a reszelt gyömbért. Megkeverjük, újabb egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.

2.Pár percig kevergetve pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, és lefedve 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3.Ha hús már puha, az ételt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, és már készen is van.

4.Finomra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel meghintve, rizzsel, bulgurral, gerslivel vagy pitával kínáljuk. Tálaláskor egy kanálnyi görög joghurtot is tehetünk a tetejére.

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Főzünk
Édeskömény tejszínnel című cikk borítóképe

Édeskömény tejszínnel

2023. 10. 31. | Szabó Edit
Ez az édesköményes fogás halakhoz és csirkés ételekhez ideális köret, de akár főételnek is beillik. Az íze különleges, az illata fenséges…
Utazunk
Bolyongás Indiában 4. rész című cikk borítóképe

Bolyongás Indiában 4. rész

2023. 01. 11. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 4. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 4. részében megérkezünk India legnagyobb területű államába, Rádzsasztánba, ahol először Dzsaipur látnivalóival ismerkedünk…
Főzünk
Ananászos csirkecurry című cikk borítóképe

Ananászos csirkecurry

2022. 11. 23. | Szabó Edit
Egy óra alatt elkészül, imádnivalóan finom, az íze különleges, mégis ismerős. Az ananászos csirkecurry mindenkit levesz a lábáról…
Főzünk
Curry okrából, bulgurral című cikk borítóképe

Curry okrából, bulgurral

2022. 11. 03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...
Főzünk
Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús című cikk borítóképe

Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús

2021. 01. 07. | Molnár Andor
Molnár Andor kelkáposztába göngyölt sertéshúsa nem csupán látványos, hanem egészséges és finom is. Érdemes kipróbálni!
Főzünk
Mogyorós csirkecurry című cikk borítóképe

Mogyorós csirkecurry

2019. 10. 28. | Klich Zsuzsa
Egyszerű, gyors, egzotikus, és bár nem autentikus, az illatos fűszerek miatt mégis a konyhánkba varázsolja Indiát. Mogyorós csirkecurry – kezdő háziasszonyoknak is!