Vissza

Csirkecurry

2025.02.10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…

 
Imádjuk az indiai konyhát, és klasszikus fogásait szívesen kóstoljuk autentikus éttermekben. Ezt a csirkecurryt azonban otthon is bátran elkészíthetjük, nem kell hozzá főzőzseninek lenni. Tálalhatjuk barna rizzsel, jázminrizzsel, gerslivel, de akár bulgurral is.



Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, átnyomva
  • 60 dkg csirkemell, kicsontozva, felkockázva
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 2-3 csillagánizs
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl csirkehúsleves
  • 1 csokor petrezselyem (vagy koriander annak, aki szereti)
  • 1 dl görög joghurt
  • só, fehér bors, ízlés szerint
 


Elkészítése:


1. A vajat megolvasztjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük benne. Ha már majdnem kész, rátörjük a fokhagymát, és folytatjuk a dinsztelést, időnként megkeverve. Egy-két perc múlva rászórjuk a fűszereket, beledobjuk a csillagánizst, a reszelt gyömbért. Megkeverjük, újabb egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.

2. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, és lefedve 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3. Ha hús már puha, az ételt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, és már készen is van.



4. Finomra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel meghintve, rizzsel, bulgurral, gerslivel vagy pitával kínáljuk. Tálaláskor egy kanálnyi görög joghurtot is tehetünk a tetejére.
 
Hasonló recept: Mogyorós csirkecurry
Fotó:
Szabó Edit -

Főzünk

Mogyorós csirkecurry

2019.10.28. | Klich Zsuzsa
Egyszerű, gyors, egzotikus, és bár nem autentikus, az illatos fűszerek miatt mégis a konyhánkba varázsolja Indiát. Mogyorós csirkecurry – kezdő háziasszonyoknak is!  
Főzünk

Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús

2021.01.07. | Molnár Andor
Molnár Andor kelkáposztába göngyölt sertéshúsa nem csupán látványos, hanem egészséges és finom is. Érdemes kipróbálni!  
Főzünk

Curry okrából, bulgurral

2022.11.03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...  
Főzünk

Ananászos csirkecurry

2022.11.23. | Szabó Edit
Egy óra alatt elkészül, imádnivalóan finom, az íze különleges, mégis ismerős. Az ananászos csirkecurry mindenkit levesz a lábáról…
Utazunk

Bolyongás Indiában 4. rész

2023.01.11. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 4. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 4. részében megérkezünk India legnagyobb területű államába, Rádzsasztánba, ahol először Dzsaipur látnivalóival ismerkedünk…
Főzünk

Édeskömény tejszínnel

2023.10.31. | Szabó Edit
Ez az édesköményes fogás halakhoz és csirkés ételekhez ideális köret, de akár főételnek is beillik. Az íze különleges, az illata fenséges…

címkék

amerika (4) aprókertek (32) ausztria (6) az év bortermelője (10) ázsiai (6) bacsó andrás (5) badacsony (51) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (131) balatonboglári borvidék (17) balatonfüred csopaki borvidék (26) balla géza (8) barta pince (4) beszélgetünk (23) bikavér (40) bio (21) biobor (6) biodinamikus (9) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (7) bor (297) borász (59) borászok borásza (13) borbár (36) borfesztivál (45) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (73) bornapló (15) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (296) bortúra (32) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (35) bott frigyes (5) bott pince (35) bottszerda (21) brut (14) brut nature (5) budai zöld (4) budapest (239) bujdosó (4) bussay pince (4) cabernet franc (28) cabernet sauvignon (11) cava (9) CEWI (15) chardonnay (21) csányi pincészet (9) csirke (19) csokoládé (13) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (24) debreczeni mónika (4) dél-balaton (14) demeter zoltan (5) desszert (10) desszertbor (5) dobogó pincészet (4) dobosi (4) édes (119) eger (72) egészséges (11) egri borvidék (12) egri csillag (8) egzotikus (13) eper (5) erdőbénye (9) eszterházy (4) eszünk (7) étel (5) étterem (165) etyek (31) etyek budai borvidék (35) etyeki kúria (21) évforduló (4) ezerjó (14) fehérbor (139) fesztivál (47) figula (6) figula pincészet (5) főzünk (15) franc&franc (7) franciaország (10) friss (4) frittmann (7) furmint (94) furmint február (17) gál szőlőbirtok és pincészet (7) gálné dignisz éva (7) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (7) gomba (4) grand tokaj (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyöstarján (5) gyöngyözőbor (34) gyümölcsös (6) hajós (7) hal (5) haraszthy (4) hárslevelű (37) hawaii (9) házhozszállítás (4) heimann (10) heimann családi birtok (4) hétszőlő (4) horváthország (6) hulladékmentesség (4) húsétel (6) húsvét (10) indiai (11) interjú (160) ipacs szabó istván (4) iszunk (18) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (15) karácsony (29) karantén (23) katanapló (4) kávé (43) kavezok (9) kékfrankos (25) kéknyelű (16) kenyér (15) késői szüret (7) kislaki bormanufaktúra (5) koktél (15) kolonics pincészet (5) könnyed (13) könnyű (20) könnyűvér (7) könyv és kávé (4) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (61) Kőszeg (25) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (11) kreinbacher birtok (11) krémleves (5) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (22) laposa birtok (5) lelovits tamás (4) leves (37) london (21) luka enikő (5) mád (22) magnamátra (10) magyar bor nagydíj (5) magyar borszakírók köre (4) mátra (70) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (7) merlot (29) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (18) művészinterjú (18) nagyi receptje (5) narancsbor (5) natúr bor (12) nemzetközi borvásár (5) néró (5) neszmélyi borvidék (4) nyakas pince (4) nyár (18) nyaralás (5) nyári (8) olaszország (55) olaszrizling (34) őstermelői piac (7) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (9) pálinka (19) pálinkaverseny (14) pannonhalma (14) pannonhalmi apátsági pincészet (10) pannonhalmi borvidék (6) paulus (5) pázmánd (41) pécs (10) pékség (7) pét-nat (24) pezsgő (98) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (14) pinot noir (23) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (30) promóció (9) puglia (4) rácz jenő (5) rajnai rizling (27) recept (308) reduktív (4) rókusfalvy birtok (6) rosalia (6) rozé (50) sabar borház (4) saláta (14) sanzon (11) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (53) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (30) sör (46) sós (125) spanyolország (20) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (15) steigler pince (6) super 12 (7) sütemény (55) süti (19) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (90) száraz szamorodni (5) szászi birtok (5) szekszárd (60) szekszárdi borvidék (19) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (24) szentesi józsef (7) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szőke mátyás (4) szüret (5) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (12) taschner kurt (4) tavasz (15) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) terasz (4) természet (4) természetes bor (28) tészta (18) tesztelünk (278) thummerer (4) tokaj (167) tokaj oremus szőlőbirtok (9) tokaj-hegyalja (120) tokaji aszú (47) tolnai borvidék (4) török (60) torta (5) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (6) Unger Bormanufaktúra (24) ünnep (7) utazás (87) utazási tippek (47) utazunk (49) vacsora (13) váli péter (4) vega (18) vegán (4) velencei-tó (22) verseny (15) veszprém (4) vida péter (4) villány (37) villányi borvidék (105) vörösbor (170) vylyan (32) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (19) zsirai kata (9) zsirai pincészet (15) zweigelt (4)