Csirkecurry
Imádjuk az indiai konyhát, és klasszikus fogásait szívesen kóstoljuk autentikus éttermekben. Ezt a csirkecurryt azonban otthon is bátran elkészíthetjük, nem kell hozzá főzőzseninek lenni. Tálalhatjuk barna rizzsel, jázminrizzsel, gerslivel, de akár bulgurral is.
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, átnyomva
- 60 dkg csirkemell, kicsontozva, felkockázva
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- 2-3 csillagánizs
- 2 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 2 dl csirkehúsleves
- 1 csokor petrezselyem (vagy koriander annak, aki szereti)
- 1 dl görög joghurt
- só, fehér bors, ízlés szerint
Elkészítése:
1.A vajat megolvasztjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük benne. Ha már majdnem kész, rátörjük a fokhagymát, és folytatjuk a dinsztelést, időnként megkeverve. Egy-két perc múlva rászórjuk a fűszereket, beledobjuk a csillagánizst, a reszelt gyömbért. Megkeverjük, újabb egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
2.Pár percig kevergetve pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, és lefedve 20-25 perc alatt puhára főzzük.
3.Ha hús már puha, az ételt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, és már készen is van.
4.Finomra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel meghintve, rizzsel, bulgurral, gerslivel vagy pitával kínáljuk. Tálaláskor egy kanálnyi görög joghurtot is tehetünk a tetejére.