Vissza
Csirkecurry
2025.02.10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…
Imádjuk az indiai konyhát, és klasszikus fogásait szívesen kóstoljuk autentikus éttermekben. Ezt a csirkecurryt azonban otthon is bátran elkészíthetjük, nem kell hozzá főzőzseninek lenni. Tálalhatjuk barna rizzsel, jázminrizzsel, gerslivel, de akár bulgurral is.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, átnyomva
- 60 dkg csirkemell, kicsontozva, felkockázva
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- 2-3 csillagánizs
- 2 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 2 dl csirkehúsleves
- 1 csokor petrezselyem (vagy koriander annak, aki szereti)
- 1 dl görög joghurt
- só, fehér bors, ízlés szerint

Elkészítése:
1. A vajat megolvasztjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük benne. Ha már majdnem kész, rátörjük a fokhagymát, és folytatjuk a dinsztelést, időnként megkeverve. Egy-két perc múlva rászórjuk a fűszereket, beledobjuk a csillagánizst, a reszelt gyömbért. Megkeverjük, újabb egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
2. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, és lefedve 20-25 perc alatt puhára főzzük.
3. Ha hús már puha, az ételt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, és már készen is van.
.jpg)
4. Finomra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel meghintve, rizzsel, bulgurral, gerslivel vagy pitával kínáljuk. Tálaláskor egy kanálnyi görög joghurtot is tehetünk a tetejére.
Hasonló recept: Mogyorós csirkecurry