2023.02.16. | Szabó Edit
A világ legegyszerűbb receptje, gyorsan elkészül, és szinte mindenki szereti. A „spaghetti aglio e olio” nem igényel különleges alapanyagokat és magas szintű konyhai jártasságot sem. Bátran vágjunk bele!
Ha nincs időnk főzni, mégis jó lenne valami meleget enni, gyorsan pattintsunk össze egy fokhagymás spagettit! Egyszerű, olcsó, kiadós és nagyon finom!
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg spagettitészta
- 1,5 dl olívaolaj
- 6-8 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 csokor petrezselyemzöld, finomra vágva
- 1 mokkáskanálnyi csilipehely (elhagyható)
- só, bors, reszelt parmezán, ízlés szerint
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban a csomagoláson látható utasítások szerint megfőzzük a spagettit.
2. Közben egy serpenyőben, közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, és beletesszük az aprított fokhagymát. Finoman süssük, ügyelve rá, hogy csak aranysárga színt kapjon, de ne égjen meg.
4. A tésztát leszűrjük (a főzőlevet félretesszük), és a főtt spagettit a serpenyőbe adagolva összekeverjük a fokhagymás olajjal. Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit száraz, kanalazzunk rá egy keveset a tészta főzővizéből, és keverjük össze. Törjünk rá egy kis friss borsot, sózzuk meg még egy kicsit, és mehet rá a csilipehely és a finomra vágott petrezselyem. Azzal is összeforgatjuk, és már készen is vagyunk.
Forrón, reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk. Egy pohár hűs fehérbor illik hozzá.