Iszunk

Vidám és huszáros – újabb magyar gin a piacon!
2022. 04. 04. | Szöllősi Edit "össz-szesz mester"
Egyre többen hódolnak a ginkészítés szenvedélyének hazánkban. Az Ihászi Dániel által megalkotott Gay Hussar márkanevű ital a legújabb a sorban. Mi is megkóstoltuk, íme a véleményünk…
Iszunk

Szüret! Itt a fröccs!
2022. 04. 01. | Szoruló Pál
Kettő az egy bogyóban
Ha ez beválik, megugrik a fröccsfogyasztás, újjáéled a híres spritzer.
Iszunk

Örömünnep volt a magyar borok csúcstalálkozója!
2022. 03. 30. | Szabó Edit
A programban részt vevő borászok és a meghívott vendégek egyaránt sikeresnek értékelték az Agrármarketing Centrum által szervezett Hungarian Wine Summit rendezvényt…
Iszunk

Elstartolt a Hungarian Wine Summit
2022. 03. 24. | Szabó Edit
Ünnepi vacsorával és kétnapos bortúrával kezdődött az Agrármarketing Centrum által szervezett Hungarian Wine Summit. A Borsmenta munkatársa a balatoni túrán találkozott a vendégekkel…
Iszunk

A nagy cabernet sauvignon teszt
2022. 03. 17. | Szabó Edit
A Borsmenta lelkes csapata öt borvidék 17 pincészetének 19 cabernet sauvignon borát kóstolta végig. Három szekszárdi és egy mátrai tétel került a dobogóra. Íme a részletek…
Iszunk

Borjour Magnum 2022 – második felvonás
2022. 03. 11. | Takács Andrea
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az év első nagy borkóstolója, a Borjour Magnum. A Budapesti Kongresszusi Központban kétszázhúsz kiállító ezernél is több borát kóstolhatta a közönség. A Borsmentát Takács Andrea tudósította, két felvonásban. Íme a második…
Iszunk

Borjour Magnum 2022 – első felvonás
2022. 03. 09. | Takács Andrea
Kétszázhúsz kiállító ezernél is több bora, mesterkurzusok és gyorskóstolók végeláthatatlan sora várta mindazokat, akik ellátogattak a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Borjour Magnumra. A Borsmentát Takács Andrea tudósította, két felvonásban. Íme az első…
Iszunk

Furmint February 4.0 Londonban!
2022. 03. 03. | Vargha Márk
A Wines of Hungary UK immár negyedik alkalommal rendezett Furmint Februárt Londonban. A rendezvényről Vargha Márk tudósította a Borsmentát…
Iszunk

Fehérvári Bormustra – hatodszor
2022. 01. 27. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, elegendő férőhely, hibátlan harapnivalók, kimeríthetetlen választék – idén is hozta mindazt a Fehérvári Bormustra, amiért annyira vártuk...
Iszunk

Bor, pezsgő, pálinka – megférnek együtt az asztalon?
2022. 01. 13. | Szöllősi Edit
Lassan igyál, és ne keverd! – hangzik a régi intelem. Pedig a pálinkának, a bornak és a pezsgőnek egyaránt helye van a vacsoraasztalon, csak ésszel kell kínálni…
Iszunk

Térdig múltban és jövőben
2022. 01. 11. | Szabó Edit
Pincetúra a Csányi Pincészetnél
Öreg pince, ultramodern borászat, magnum pezsgő, nagy vörösborok… A Villányi borvidék dinamikusan fejlődő borászati vállalkozása, a Csányi Pincészet hamarosan kitárja kapuit a látogatók előtt…
Iszunk

Kamocsay és Günzer bora kapta a nagydíjat
2022. 01. 06. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal díjazta a hazai borokat. A Kikelet Pince, a Pálffy Szőlőbirtok, a Sol Montis Borászat és a Vesztergombi Pince bora is ott van a legjobbak között…
Iszunk

Szilveszteri pezsgőteszt
2021. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta szilveszteri pezsgőtesztjén 19 borászat 23 tétele vett részt. A pálmát egy villányi rozé magnum vitte el, de egyéb meglepetések is születtek…
Iszunk

Ünnepi kadarkateszt
2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Iszunk

Éljen az aszú!
2021. 12. 10. | Szabó Edit
2017 óta ünnepeljük minden év december 10-én a Tokaji Aszú Nemzetközi Napját. De vajon mi az, amit a leghíresebb magyar borról tudni érdemes?