Iszunk

Reggeli a Boroslánnyal
2024. 05. 15. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 1. -– A Boroslány Bortéka
A Borsmenta Kóstolóklub májusi túráján Pázmándot vettük célba. Első utunk a Boroslány Bortékába vezetett, ahol pezsgős reggelivel várt bennünket a hely megálmodója, Borostyán-Kovács Tamara…
Iszunk

Négy80: „Az egész hobbinak indult”
2024. 05. 09. | Nádasi Eszter
2018-ban nyitottak, de a borkészítésnek sokkal régebbi hagyománya van a Barcza családban, akiknek a Badacsonyon és az Örsi-hegyen is vannak szőlői. Mire utal a névválasztás, és mit kóstolhatunk náluk?
Iszunk

A váron túl: Sümeg mint apelláció
2024. 05. 07. | Bara Szilvia
A Balatontól északra található Sümeg nem csak szépen felújított váráról híres. Kevesen tudják, de az itt található 11 hektárnyi szőlőültetvény 2021 októbere óta önálló eredetvédelmi státusszal rendelkező apelláció…
Iszunk

Merlot-teszt a Borsmentán 2024
2024. 04. 17. | Szabó Edit
Bársonyos textúrája, mélysége és kedves, gyümölcsös ízvilága miatt a merlot sokak kedvence. A Borsmenta merlot-tesztjén 7 borvidék 11 borászatának 14 borát töltöttük pohárba, és egy soproni vitte el a pálmát…
Iszunk

Ez a rendezvény már hivatkozási alap
2024. 04. 12. | Szabó Edit
Hatodik alkalommal adtak egymásnak randevút a magyarországi furmintok készítői és a brit borszakma legjelesebb képviselői. Az idei Furmint February rendezvényen 29 hazai pincészet borait kóstolhatta a szakmai közönség…
Iszunk

Olaszrizling – Jásdiék szerint
2024. 04. 06. | Németh Judit
Hogyan látják az olaszrizling helyzetét a Balaton környéki gazdák, miért nehéz a bioművelés, és miért fontos, hogy a GROW du Monde nemzetközi borversenynek Balatonfüred ad otthont? Németh Judit Jásdiékkal együtt vont mérleget…
Iszunk

Yealands-kóstoló a Veritasban
2024. 03. 25. | Vargha Márk
Vajon miért ilyen őrült sikeresek a Yealands nevű új-zélandi gigaborászat sauvignon blanc borai? Erre a kérdésre keresték a választ nemrég a Veritas Borkereskedés kóstolójának vendégei. Az eseményen Vargha Márk is részt vett…
Iszunk

Mesterkurzus Londonban, Caroline Gilbyvel
2024. 03. 13. | Vargha Márk
Az idei, immár a 6. londoni Furmint Februáron nagy érdeklődés kísérte Caroline Gilby tíztételes mesterkurzusát. A közönség soraiban Vargha Márk kollégánk is helyet foglalt. Íme a beszámoló!
Iszunk

Rekordok, trendek, terroir: jön a 13. Badacsony New Yorkban
2024. 03. 09. | Nádasi Eszter
Márciusban ismét Budapesten ismerkedhetünk a Badacsonyi borvidékkel, csaknem negyven kiállító tételei közül válogatva. De hogy dől el, hogy mi kerül a borászok kínálatába? A rendezvényt előkészítő vakkóstolón jártunk…
Iszunk

Király utcai sörbéke
2024. 02. 17. | Upor László
Nem borhely! Egy új pesti sörhely – nem csak korhelyeknek! A frissen nyílt Unityban jártunk…
Iszunk

Syrah-teszt a Borsmentán – 2024
2024. 02. 16. | Szabó Edit
A Borsmenta 2024-es syrah-tesztjén 12 nagyszerű borhoz volt szerencsénk. A dobogóra ezúttal egy soproni, egy szekszárdi és egy egri bor került. Íme a részletek…
Iszunk

Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben
2024. 02. 12. | Nádasi Eszter
Az 1990-es évek muzeális aszúit és aszúeszenciáit kóstoltuk meg Tarcalon tavaly decemberben. A Kutatóintézet impozáns tereiben rendezett eseményen 14 borászat 24 tétele került a poharunkba...
Iszunk

Éljen a február, furmintra fel!
2024. 01. 29. | Borsmenta
2024. február elsején már 14. alkalommal gyűlnek össze a hagyományos nagykóstolóra a furmint szerelmesei. A rendezvényt Budapesten, a Hagyományok Házában tartják…
Iszunk

Pét-natok tesztje a Borsmentán
2024. 01. 26. | Szabó Edit
Divatos a pét-nat, ezért is szenteltünk egy Borsmenta-tesztet a hazai gyalogpezsgőknek. A dobogóra egy zalai, egy kőszegi és egy villányi tétel került. Íme a részletek…
Iszunk

Patanyomok a palackon
2024. 01. 15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…