Találatok száma: 2497
Iszunk

Somló és Tokaj kapta a trófeát!
2019. 05. 09. | Borsmenta
Somlói hárslevelű és tokaji aszú nyert aranyérmet és Trófea-díjat a világ egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi borversenyén! Megvan az International Wine Challenge éremtáblázata, és csak egy vöröset találtunk a dobogósok között…
Főzünk

Tavaszi karalábéleves
2019. 05. 08. | Klich Zsuzsa
A karalábé a barátunk. Egész évben megtaláljuk a piacon, de azért mégis tavasszal a legjobb, frissen, üdén, édesen. Mi ma levest főztünk belőle…
Eszünk
Tesztelünk

Palkó Borok: Tokaji Szt. Erzsébet Cuvée 2014
2019. 05. 05. | Szabó Edit
A fiatal kertészmérnök házaspár Abaújszántón készíti borait. Érdemes megtanulni a nevüket, a Szt. Erzsébet Cuvée alapján ítélve hallunk még róluk…
Beszélgetünk

A szőlő is, a borász is jól érzi itt magát
2019. 05. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentpéteri Attilával
Tavaly aranyéremeső hullott a kiskőrösi Szentpéteri Borpincére, és a sikersorozat az idén is folytatódik. A családi vállalkozás alapítójával, Szentpéteri Attilával beszélgettünk…
Főzünk

Sonkás-ananászos táska
2019. 05. 03. | Klich Zsuzsa
Kiváló borkorcsolya, ízletes sós sütemény, remek vendégváró falat, különleges tízórai a gyerekeknek… A sonkás-ananászos táska sokak kedvence, érdemes kipróbálni.
Utazunk

Hétvége a Karsztvidéken
2019. 05. 02. | Vargha Márk
Budapestről 6 óra alatt elérhető autóval, az emberek két nyelven beszélnek és ibolyaárnyalatú bort isznak. Ez a Karsztvidék, Trieszttől északra. Fedezzük fel, érdemes!
Beszélgetünk

Borfiesta Budapesten
2019. 04. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Szeredi Zsolttal
Ha az a fránya bakancs nem töri fel Szeredi Zsolt lábát az El Caminón, ő talán sosem köt ilyen mély barátságot a spanyol borokkal, talán soha nem jön létre a Vino Castillo borkereskedés, és talán soha nem lenne Fiesta de Vino Budapesten. De lesz! A részletekről Szeredi Zsolt mesél…
Tesztelünk

Bezerics Borászat: Pogányvári Jégbor 2015
2019. 04. 29. | Szabó Edit
Pátria szőlőfajtából készült jégbor – egy kis hárslevelűvel megfűszerezve. Egy mondatban két meglepő információ. Ez a bor ékes bizonyítéka annak, hogy a Zalai borvidék ritka kincseket terem…
Beszélgetünk

Ha szerelmes vagy, keveset alszol
2019. 04. 27. | Szabó Edit
Földi Bálint, Palkó Zsolt, Lepold Antal
Három fiú, három különböző életút, egy közös akarat. A két jóbarát meg az Anti nem pincészet, nem termék, hanem annál sokkal több: három ember barátsága palackba töltve…
Iszunk

Szia, édes!
2019. 04. 26. | Szabó Edit
Érkezzen bárhonnan, készüljön bármilyen szőlőfajtából, egy jó késői szüretelésű bor megédesíti az estéket. Az viszont fontos, hogy tényleg jó legyen. A Borsmenta tesztjén késői szüretekkel ismerkedtünk, és volt, ami tetszett…
Eszünk

Légli borvacsora az Up and Downban
2019. 04. 25. | Barossné Koós Andrea
Átgondolt ételsor, egymást támogató ízek, remek hangulat – röviden így jellemezhetnénk Légli Ottó borvacsoráját a budapesti Up and Down étteremben. Íme részletes beszámolónk az estéről…
Tesztelünk

St. Andrea Pincészet: Csakegyszóval Pinot Noir 2017
2019. 04. 24. | Szabó Edit
Elegáns, modern bor, tökéletes választás egy rozé kacsamellhez…
Iszunk

Megkóstoltuk a MONYO boros söreit
2019. 04. 23. | Vargha Márk
A Heumann Pincészet, a Márkvárt Pince, a Gizella Pince, a Pfneiszl Pincészet és a Bodrog Borműhely borai is részt vesznek a MONYO Sörfőzde legújabb kísérletében. Az eredmény több mint biztató…
Főzünk

Kenyértésztában sült sonka
2019. 04. 22. | Klich Zsuzsa
Gyönyörű húsvéti vendégváró étel, ennek biztosan örülni fognak a locsolók. Bár kicsit hosszadalmas elkészíteni, évente egyszer érdemes vállalkozni rá.