Találatok száma: 2497
Beszélgetünk

Minden bor önálló személyiség
2019. 04. 20. | Szabó Edit
Beszélgetés Székely Csaba drámaíróval
A Borból lett művészet című beszélgetéssorozaton azokkal a kortárs írókkal találkozhatunk, akik részt vettek a Vylyan Pincészet új címkecsaládjának megalkotásában. A sorozat első része után Székely Csaba drámaíróval beszélgettünk…
Tesztelünk

Házler Pince: Pinot Noir 2013
2019. 04. 19. | Szabó Edit
Van egy apró baranyai falu, Bakóca. Egyik borvidékhez sem tartozik, Házler Enikő mégis olyan pinot noirt készített ott, hogy megnyerte vele a Borsmenta magazin tematikus tesztjét…
Eszünk

Aum – olyan hely, hogy el se hinnéd!
2019. 04. 16. | Barossné Koós Andrea
Zseniális fúziós étterem nyílt a Flórián üzletközpont szocreál falai között. Varga Dániel és Nyikita Szuharev konyhája csupa meglepetés, érdemes betérni…
Főzünk

Meleg saláta hagymával és szalonnával
2019. 04. 15. | Klich Zsuzsa
Saláta szalonnával, ráadásul melegen? Miért ne? Ez a recept igazán menő, érdemes kipróbálni…
Utazunk

Bortavasz Alsó-Ausztriában
2019. 04. 14. | Borsmenta
Amikor Alsó-Ausztriában beköszönt a tavasz, kinyílnak a pinceajtók, és előkerülnek az újborok. Mi most megmutatjuk, merre kell indulni, ha úgy döntünk, hogy szomszédolnánk egy kicsit…
Beszélgetünk

Itt minden évszaknak megvan a maga csodája
2019. 04. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Szászi Endrével
Tizennyolc hektáros szőlőbirtokán ökogazdálkodást folytat, a borok címkéit a felesége rajzolja. Gyerekkora óta szerelmes Szigliget környékébe, Kabócás fantázianevű olaszrizlingjéért a fél ország rajong. Szászi Endrével beszélgettünk…
Főzünk

Fahéjas pite
2019. 04. 11. | Klich Zsuzsa
A fahéj és a krémsajt csodálatos találkozása a konyhaasztalon. Ez a pite azért fantasztikus, mert amíg sül, fahéjillat lengi be az egész lakást. Az íze pedig utolérhetetlen…
Vendégoldal
Eszünk

Különös macska a Sas utcában
2019. 04. 09. | Barossné Koós Andrea
Budapest első fine dining BBQ étterme egy igen megosztó állatot választott szimbólumként, ám a konyha jó, és a végére még a szfinx macskával is egészen megbarátkozunk. A Borsmenta a Zeyában járt…
Főzünk

Medvehagyma-krémleves
2019. 04. 08. | Klich Zsuzsa
A medvehagyma a tavasz csodás ajándéka, szedegetni, elkészíteni és kóstolgatni egyaránt élvezetes. Mi most egy isteni krémlevest főztünk belőle, íme a recept…
Beszélgetünk

Nem kell mindenhol mumust keresni!
2019. 04. 06. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Bencze Mária dietetikussal
Ellenség-e a cukor, és kell-e helyettesítenünk mással? Mit gondoljunk a fehér lisztről és az ízfokozókról? Köthetünk-e békét az E-számokkal, és vásárolhatunk-e zacskós levest? Ilyen és hasonló kérdésekkel bombáztuk Bencze Mária dietetikust…
Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Gombás 2009 (Pinot noir válogatás)
2019. 04. 05. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet nem tréfál, ha pinot noirról van szó. Ez a bor közel tízéves, és még mindig nagyon jól tartja magát! Minden cseppje kincs…
Eszünk

Vacsora a Kobutában
2019. 04. 04. | Vargha Márk
Magyar ízek japánosra hangolva? Igen! Takács Lajos újra Budapesten főz? Igen! Ráadásul Palotai Csabával? Hát persze! Hogy erről senki nem hallott? Nem csoda. A Kobuta alkalmi vacsorái nincsenek nagydobra verve, de mi azért bejutottunk…
Főzünk

Cukkinispagetti
2019. 04. 03. | Szabó Ágnes
Szabó Ágnes újra a konyhában! Ezúttal nem édességeket, hanem egészséges ételeket mutat nekünk. Lássuk, mi fán terem a cukkinispagetti…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: 777 (Pinot Noir) 2016
2019. 04. 02. | Szabó Edit
A 777 nem meseszám, hanem a pinot noir egy dijoni klónjának elnevezése. Kovács Nimródék bora ennek köszönheti kirobbanó gyümölcsösségét…