Találatok száma: 2497
Iszunk
Mi a franc? című cikk borítóképe

Mi a franc?

2019. 01. 31. | Szabó Edit
A világ egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb szőlőfajtája, a bordeaux-i házasítások alapja, Magyarország déli részein viszont szívesen palackozzák fajtaborként. A Borsmenta legutóbbi tesztjén cabernet franc-okat kóstoltunk…
Eszünk
Mély csokik, mély borok című cikk borítóképe

Mély csokik, mély borok

2019. 01. 30. | Szabó Edit
Hogy milyen az, amikor Gombóc Artúr borozni megy? Valószínűleg éppen ilyen. A minap a Tóth Ferenc Pincészet és a Fabric Csokoládé közös bor-csoki kóstolóján szédültünk el…
Utazunk
Öt kötelező program Lyonban című cikk borítóképe

Öt kötelező program Lyonban

2019. 01. 29. | Vargha Márk
Budapestről közvetlen fapados járattal kényelmesen eljuthatunk Lyonba, de készüljünk fel rá, hogy a város felfedezésére egy hétvége nem lesz elegendő. Most megmutatjuk, hogy mi fér bele ennyi időbe, és azt is, hogy mit hagyjunk legközelebbre…
Beszélgetünk
Mindig felfelé című cikk borítóképe

Mindig felfelé

2019. 01. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Kevinnel
Két éve, amikor Széll Tamás commis-jaként elindult a lyoni Bocuse d’Or versenyen, ódákat zengett róla a magyar gasztrosajtó, ma pedig a gyöngyösi Bori Mami konyhafőnökeként távolról figyeli a történéseket. Szabó Kevinnel beszélgettünk…
Utazunk
Január hóban, télben, napsütésben című cikk borítóképe

Január hóban, télben, napsütésben

2019. 01. 24. | Lovranits Júlia
Programajánló január utolsó hétvégéjére A hétvégén még mindig a szikrázó, havas tájaké, na meg a vadhúsoké a főszerep. És tanulhatunk egyet-mást a borokról is…
Beszélgetünk
Nagyot fog durranni ez a hegy! című cikk borítóképe

Nagyot fog durranni ez a hegy!

2019. 01. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruppert Mártonnal
A kezdetekkor került a Szent György-hegyi borászat élére, és azóta a tulajdonossal együtt gondolkodva ők ketten határozzák meg a Gilvesy Pince irányát. Ruppert Mártonnal beszélgettünk…
Beszélgetünk
Furmint Február Londonban című cikk borítóképe

Furmint Február Londonban

2019. 01. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Lilla O’Connorral és Toronyi Zsuzsával
Közeleg a tizedik, jubileumi Furmint Február, ami az idén már nemcsak Magyarországon, hanem Londonban is ünnepelni hívja a borkedvelőket. A londoni programot a Wines of Hungary UK szervezi…
Főzünk
Padlizsános-gombás lasagne című cikk borítóképe

Padlizsános-gombás lasagne

2019. 01. 21. | Szabó Edit
A lasagne az egyik legfinomabb olasz tésztaétel. Számos változata ismert, mi most egy hús nélküli variációt mutatunk be. Elkészítése egyszerű, de időigényes, viszont megéri a fáradtságot…
Beszélgetünk
A Szent György-hegy bohém arca című cikk borítóképe

A Szent György-hegy bohém arca

2019. 01. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilvesy Roberttel
A Kanadából hazatért Gilvesy Robert előbb a tájba, majd az épületbe, aztán a Szent György-hegy vulkanikus boraiba szeretett bele, és a 18. században épült Esterházy-présház romjain új élet sarjadt…
Utazunk
Variációk Vincére című cikk borítóképe

Variációk Vincére

2019. 01. 18. | Lovranits Júlia
Az év első boros ünnepét, a Vince-napot országszerte ünnepelhetjük a hétvégén. Válogathatunk etyeki, móri, villányi és budapesti rendezvényekből, de a gasztronómia szerelmesei sem fognak unatkozni...
Eszünk
Irány a Normafa! című cikk borítóképe

Irány a Normafa!

2019. 01. 17. | Lovranits Júlia
Nincs is jobb egy kiadós túra után, mint jóízű ételekkel visszapótolni az elégetett kalóriát. A Normafa Síház minden évszakban ideális választás, de télen különleges varázsa van, a Szépkilátás Cukrászda neve pedig önmagáért beszél…
Tesztelünk
Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015 című cikk borítóképe

Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015

2019. 01. 14. | Szabó Edit
Így lényegülnek át Tokaj klasszikus szőlőfajtái egy francia asszony kezében. Érleltség, kifinomultság, elegancia felsőfokon. Bravó, Berecz Stéphanie!
Utazunk
Bruegelék konyhája című cikk borítóképe

Bruegelék konyhája

2019. 01. 12. | Lovranits Júlia
Ötszáz éve élt flamand festő, és még humora is van! Az idősebb Pieter Bruegel életművét most egy nem mindennapi tárlat mutatja be Bécsben. Mi természetesen a gasztronómiai tartalomra fókuszáltunk…
Beszélgetünk
Emelt fővel távoztam című cikk borítóképe

Emelt fővel távoztam

2019. 01. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
A Bocuse d’Or Torinóban rendezett európai bajnoksága után távozott a csapatból a Pohner Ádámot felkészítő tapasztalt tréner, Vomberg Frigyes. Az ismert szakácsot az okokról és a terveiről kérdeztük…
Tesztelünk
Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017

2019. 01. 10. | Szabó Edit
Jó ivású, üde rajnai, intenzív, őszibarackos ízvilággal. Olyan, de olyan őszibarackos, hogy el se hinnénk, ha nem kóstoltuk volna…