Találatok száma: 2500
Utazunk

Bor, Jakab… Pro Vinum!
2018. 06. 24. | Ercsey Dániel
Július 5-8. között fergeteges buli lesz a Tokaji borvidék egyik legszebb falujában. A Bor, Mámor… Bénye fesztivál házigazdái közül most a Jakab Pincét és a Pro Vinum Borászatot mutatjuk be…
Iszunk

Házasítás Megyer-módra
2018. 06. 21. | Szabó Edit
Dűlőtúra a Sárospataki Borterasszal 2.
Naár Pincészet, Espák Pince, Harsányi Pincészet, Tokaj-Portius, Pajzos Tokaj. Az öt pincészet Sárospataki Borterasz néven egyesületbe tömörült, és azon fáradoznak, hogy bebizonyítsák: Tokajtól északra is van élet. Most a Pajzos Tokajt mutatjuk be...
Iszunk

Hedonista hétvége az Iván-völgyben
2018. 06. 20. | Szabó Hajnalka
Szekszárd, Iván-völgy, kadarkatúra. Ezek a kifejezések már nyolcadik éve tartoznak elválaszthatatlanul a júniushoz, és a legutóbbi rendezvény friss élményeivel a lelkünkben azt mondhatjuk: maradjon így mindörökké…
Eszünk

Bp BARbq – a füst a fűszerük
2018. 06. 19. | Szabó Edit
Serényi Zsolt, a TV Paprika tévécsatornáról is ismert „tetovált séf”menő konyhát visz Budapest belvárosában. Érdemes kipróbálni, a Bp BARbq jó ideje vezeti a fővárosi barbecue-helyek sikerlistáját…
Utazunk

Bor, Budaházy… Illés!
2018. 06. 18. | Ercsey Dániel
Az idei Bor, Mámor… Bénye gasztrokulturális fesztivál vendéglátói közül ezúttal a Budaházy-Fekete kúriát és az Illés Pincét mutatja be Ercsey Dániel borszakíró. Azt is megtudjuk, hogy a borászatok milyen programokkal készülnek a fesztiválra július 5–8. között…
Beszélgetünk

Egy békebeli cukrászda Budán
2018. 06. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Auguszt Ibolyával
A Fény utcai piac mögött található Auguszt cukrászdában pazar reggelit kínálnak minden nap. Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta azt az új levelestészta-receptet, amivel nemcsak a croissant, hanem sok régi kedvenc is új dimenzióba emelkedik…
Tesztelünk

Somlói Vándor Pince: Somlói Juhfark 2016
2018. 06. 13. | Szabó Edit
Úgy tartják, a juhfark a nászéjszakák bora, mi több, fogyasztása esetén garantálható a fiú utód. Nos, ezt komolyabban nem fejtegetnénk, a fajtával azonban van még dolgunk. Kis Tamás elegáns bora gyakorlott juhfarkrajongóknak ajánlott…
Főzünk

Cseresznyés saláta
2018. 06. 13. | Szabó Edit
Cseresznyét sósan? Igen! Higgyétek el, nagyon finom! Ezt a salátát tálalhatjátok önálló fogásként, de köretként is. Mi most húsos és húsmentes kombinációban egyaránt megmutatjuk nektek…
Vendégoldal

Csuja hangján verselnek a Teleki-címkék
2018. 06. 11. | Borsmenta
Van annak valami sodrása, ha a telefonunkat egy borra irányítva azt tapasztaljuk, hogy Csuja Imre színművészünk Kiss Judit Ágnes kifejezetten erre a célra írt verseit mondja. Az élmény bor nélkül is élvezetes, hát még azzal együtt…
Utazunk

Bor, Ábrahám… Bardon!
2018. 06. 11. | Ercsey Dániel
Az idei Bor, Mámor… Bénye gasztrokulturális fesztivált július 5–8. között rendezik Erdőbényén. Ismerjük meg a szereplőket! Ercsey Dániel borszakíró elsőként az Ábrahám Pincét és a Bardon Pincészetet mutatja be, természetesen az ott játszódó programokkal együtt…
Beszélgetünk

Permakultúrás kert vagy ősvadon?
2018. 06. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Bartha Gabóval
Kertésznek bölcsész, bölcsésznek kertész, de leginkább mindkettő. Bartha Gabó igazi különlegesség, és olyasmit tanulhatunk tőle a tarcali Terrapolisban, amin magunk is meglepődünk…
Iszunk

Kincsem, te drága!
2018. 06. 08. | Szabó Edit
Dűlőtúra a Sárospataki Borterasszal 1.
Miközben a mádi dűlők nevét lassan álmunkból felkeltve is vidáman soroljuk, Tokaj-Hegyalja északi határáról sokkal kevesebbet tudunk. Pedig ez a csodás vidék Sárospatakkal, a hercegkúti pincékkel és a többi titokkal megér egy-két látogatást…
Főzünk

Pofonegyszerű cseresznyés süti
2018. 06. 07. | Szabó Edit
Ez a süti az elfoglalt háziasszonyok álma, és az egyik legfinomabb nyári édesség. Cseresznyével, meggyel, sőt áfonyával is működik – mindig azt tegyük bele, aminek éppen szezonja van…
Tesztelünk

Somlói Vándor Pince: Szikár 2015
2018. 06. 06. | Szabó Edit
A neve mindent elárul: kedvességet, hízelgést ettől a bortól ne várjon senki. 100% Somló palackba töltve, gyakorlott „somlóistáknak” öröm, kezdőknek… Nos, a kezdők ne ezzel fogjanak hozzá a Somlóval való ismerkedéshez…
Iszunk

A Holdvölgy két arca
2018. 06. 05. | Szabó Hajnalka
A mádi Holdvölgy pincészet még csak néhány éve robbant be a köztudatba, de neve mára minden borkedvelő számára egyet jelent a magas minőséggel…