Találatok száma: 2497
Eszünk

Egy régi kóser húsüzem új élete
2017. 05. 15. | Raab Zsuzsanna
Hangulatos terek, ízletes ételek, a múlt relikviái, Rozi kutya bámész tekintete – mindez együtt adja a Kőleves Vendéglő és Kert varázsát. A budapesti szórakozónegyed szívében tizenkét éve nyílt étterem nem üde színfolt, hanem maga a stabilitás…
Beszélgetünk

Élt bennem egy ősi vágy
2017. 05. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Losonci Bálinttal
Közgazdász diplomáját dobta sutba, kényelmes városi életét adta fel, hogy családjával Gyöngyöspatára költözzön. Losonci Bálinttal, a Tőkések – Mátrai Kézműves Borászkör és a Magna Mátra Történelmi Borvidékért Egyesület alapító tagjával beszélgettünk…
Iszunk

Tavaszköszöntő Egerben
2017. 05. 12. | Szabó Edit
A St. Andrea Szőlőbirtok, a Kovács Nimród Borászat és az Almagyar Érseki Szőlőbirtok tavaszi piknikre hívja a borszerető közönséget. A palackok és a szívek május 13-án nyílnak…
Iszunk

Alsóerjesztés albínó lakói
2017. 05. 11. | Bőti László
Beerdekker 2. – a búzasörök
Olvassunk újra a sörök között! Sorozatunk második részében a búzasörök világában kalandozunk. Kalauzunk Horváth Bence…
Eszünk

Jótékonykodtak a „Stílusos” szakácsok
2017. 05. 10. | Szabó Edit
A Hú!SVÉT+SWEET tömegeket vonzott az idén, április 23-án és 24-én több mint ötezren kóstolgatták a színvonalas vidéki séfek és cukrászok remekeit Palkonyán. A rendezvény a Stílusos Vidéki Éttermiség szakácsainak jótékonysági vacsorájával indult péntek este...
Iszunk

Nincs titok
2017. 05. 09. | Szabó Hajnalka
Alig több mint két éve indult, de mára az egyik legnépszerűbb kisüzemi sörfőzdévé vált a Monyo Brewing Co. Tanulmányi kiránduláson jártunk náluk Kőbányán…
Eszünk

Bisztróhangulat a Dob utcában
2017. 05. 08. | Raab Zsuzsanna
Húsleves maceszgombóccal, sólet libacombbal, zsidótojás, latkesz, töltött libanyak és flódni. A tradicionális zsidó konyha minden remeke Budapest belvárosában, a Macesz Bistróban…
Eszünk

Pancsoljunk a Hold utcában!
2017. 05. 07. | Szabó Edit
Tegnap megnyílt a Pancs-Gasztroplacc belvárosi telephelye a budapesti Hold utcában. A színvonalas kistermelők piaca egészséges élelmiszerekkel és ínycsiklandó alapanyagokkal várja az igényes vásárlókat…
Beszélgetünk

GasztroBalaton
2017. 05. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Szauer Judittal
Megjelent a legfrissebb Balatoni Gasztrotérkép, a magyar tenger legjobb helyeinek gyereklepedőnyi bedekkere. Az idei kiadványról az ötletgazdát, Szauer Juditot kérdeztük…
Iszunk

Nézzünk a dolgok mögé!
2017. 05. 05. | Burai László
Természetes folyamat, ha valami divatossá lesz, sokan kezdik követni a sikeresség reményében, a teljes filozófiát nem ismerve, csak kiragadott kifejezéseket zászlóra tűzve. Ilyenkor bizony előfordul, hogy hígul a mezőny, esik a minőség.
Vendégoldal

Helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem
2017. 05. 03. | Bodó Judit
Bottszerda 8.
Ezt sem én találtam ki – sajnos. Egy székelyföldi óriásplakátról loptam a mondatot. Turnéztunk ugyanis – a szó szoros értelmében…
Utazunk

Boros Nyolcas
2017. 05. 02. | Szabó Hajnalka
Eger 3. A Nyolcas és Fia Borház
Ritkán sikerül három kiváló programot belepréselni egy napba, de nekünk megadatott. Egri túránk során két kiváló pincészetet és a környék legjobb éttermét látogattuk meg. Utunk utolsó állomása a Nyolcas és Fia Borház volt…
Tesztelünk

Kiss Gábor Pincészete: 364 Rosé 2016
2017. 05. 01. | Szabó Edit
Egy komoly rozé azoknak, akik a rózsaszín borokban is a tartalmat keresik. Mi nem vizeznénk…
Főzünk

Habart tojás snidlinggel, lazaccal és sonkával
2017. 05. 01. | Szabó Edit
Egyszerű, látványos fogás, kitűnő előétel, de reggeliként is megállja a helyét. Egy pohár jó rozé illik hozzá...
Iszunk

Malátaország lakói – olvassunk a sörök között!
2017. 04. 30. | Bőti László
Beerdekker 1. Az alsóerjesztésű sörök
Szeretnél megmártózni a „habokban”, de magad sem tudod, merre indulj? Tarts velünk, fedezzük fel együtt a sörök ismerős, mégis ismeretlen birodalmát. Kalauzunk, Horváth Bence először a lagersörök földjére vezet bennünket…