Találatok száma: 2497
Főzünk

Mediterrán olajbogyós kiflicskék
2017. 02. 01. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 1.
Első olvasásra kissé macerásnak tűnik, de aki egyszer megkóstolta, tudja, hogy megéri a fáradságot. Vigyázat, addiktív!
Tesztelünk

Homonna Szőlőbirtok: Határi Furmint 2015
2017. 02. 01. | Szabó Edit
Feszes, elegáns ízgazdag bor – minél több időt töltünk vele, annál több rétegét fejthetjük fel.
Iszunk

Lukács Roland a győztes!
2017. 01. 31. | Szabó Hajnalka
Színes, ízletes, stílusos, trendi. A különleges italok kedvelői szívesen fogyasztják, a bártenderek pedig örömmel élik ki kreativitásukat egy-egy koktélon. Ezúttal Magyarország legjobb koktélkészítőjét kerestük...
Eszünk

Zöld utat a salátának!
2017. 01. 30. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 2.
„Csak egy salátát kérek!” – hangzik el a filmekben a feltűnően vékony hölgyek szájából, és már sajnáljuk is őket sanyarú sorsuk miatt. Szegények, sosem lakhatnak jól. A budapesti Legelő Salátabárban azonban bárki megbizonyosodhat róla, hogy egy saláta is lehet tökéletes főétel…
Iszunk

Születésnapunkra
2017. 01. 29. | Szabó Edit
Kedves Olvasónk! Az egyéves Borsmenta háromszázadik bejegyzését böngészed éppen. Köszönjük, hogy velünk vagy!
Beszélgetünk

Nem vagyok romantikus alkat
2017. 01. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Pataky Péterrel
Tavaly nyáron vált meg az Ikontól, és decemberben, a testvérével közösen már meg is nyitotta új helyét Budapesten. Pataky Péter, a háziasszonyok kedvence most a húsimádókat kényezteti a Meatologyban…
Iszunk

Helló, kávévilág, itt Budapest!
2017. 01. 27. | Burai László
Széll Tamás fantasztikus sikere után talán még nagyobb figyelmet kaphat majd a világ legjelentősebb kávés rendezvénye. A Budapesten megrendezésre kerülő World of Coffee 2017 keretében több versenyszámban is a világbajnoki címért folyik majd a küzdelem. De lássuk, miről is van szó!
Iszunk

Kóstoljunk együtt furmintot!
2017. 01. 24. | Szabó Hajnalka
Száz kiállító több száz furmintjával nyitja meg kapuit február 2-án a Furmint Február nagykóstoló Budapesten, a Vajdahunyad várában…
Vendégoldal

Egy borász-anyatigrinc hétköznapjai
2017. 01. 24. | Bodó Judit
Bottszerda 1.
Bodó Judit tollat ragadott, és egy évig el sem ereszti. A Bottszerda mostantól kéthetenként talál bele a hét közepébe.
Beszélgetünk

Kockás abroszos régi kocsmák
2017. 01. 22. | Szabó Edit
Archív interjú Cseh Tamással
Erre a 2000-ben készült interjúra egy régi flopilemezen bukkantunk. Cseh Tamás, a szégyenlős mosolyú dalnok ma lenne 74 éves. Száraz vörösborral koccintsatok az emlékére!
Beszélgetünk

Az álmomat élem
2017. 01. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Jókuti Andrással
Jókuti András személyében magyar műsorvezetője lesz a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének, a január 24-én kezdődő Bocuse d’Ornak. A „Világevő” bloggerrel latolgattuk egy kicsit az esélyeket, de az élet más fontos kérdéseiről is eszmét cseréltünk…
Iszunk

Mindennapi hősök
2017. 01. 20. | Burai László
Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
Beszélgetünk

Hódít a gyömbér
2017. 01. 19. | Bőti László
Beszélgetés Steierlein Péterrel
Gyömbér körtével és sóskával. Vagy esetleg szilvával és malátával. Netán csilivel és kurkumával. Steierlein Stein Péter természetes üdítőit a különleges ízkombinációk teszik izgalmassá. Na meg az alacsony cukortartalom. Hogy adalékanyagok nélkül készülnek, az már tényleg csak hab a tortán…
Iszunk

Szaké – egy másik univerzum
2017. 01. 18. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló helyszíne volt nemrég a CEWI (Central European Wine Institute). A volt és jelenlegi hallgatókból, borértékből, szakemberekből álló közönség előtt dr. Nishimura Akira mesélt hazája, Japán nemzeti italáról, a szakéról.
Iszunk

Fűszeres kortyok
2017. 01. 17. | Szabó Hajnalka
Hagyományos, természetes, kézműves, illatos, ellenállhatatlan, és még egészséges is! Kamocsay-Beh Mariann bazsalikomos teái megfűszerezik a hétköznapokat…