Találatok száma: 2500
Eszünk

Légy a saját séfed!
2016. 11. 01. | Raab Zsuzsanna
Új indiai étterem Budapesten
Már az étlap sem hagyományos! A felkínált alapanyagok listáján mindenki bejelölheti, hogy miből készüljön a vacsorája. A Maharaja Lounge főzőpartnerré avatja a vendéget…
Tesztelünk

Ikon Borászat: Rosé 2015
2016. 10. 31. | Szabó Edit
Kiváló ár-érték arányú, nagyon barátságos rozé, az egyik kedvencünk.
Főzünk

Töltött cukkini
2016. 10. 31. |
Se szeri, se száma azoknak az ételeknek, amelyekben a cukkini főszerepet játszhat. Csak tölteni is ezerféleképpen lehet…
Beszélgetünk

Ide majd ültess virágokat!
2016. 10. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal
„Amikor Józsival kapáljuk a szőlőt, vagy amikor dolgozunk a pincében, mindig az ad erőt, hogy tudom, ki fog majd örülni az elkészült bornak...”
Iszunk

Rejtőzködők
2016. 10. 28. | Burai László
Igazi kis rejtőzködő pince a Carpinus Borászat, hiszen a boraikról igazából szinte csak a vájt fülűek tudnak. A nem túl hangsúlyos piaci jelenlétnek valószínűlegaz lehet az oka, hogy a tulajdonos Bai testvérek mindketten a Dereszla Pincészet alkalmazásában állnak, ami komoly energiákat köt le.
Iszunk

Az ezerjó és a tradíció
2016. 10. 27. | Szabó Edit
Geszlerék következetesen haladnak egy úton, büszkék az elért eredményeikre, de egyelőre elsősorban azt szeretnék, hogy jó ivású boraikra mindig legyen vevő…
Iszunk

Rocksztár a csészémben
2016. 10. 26. | Burai László
Minden műfajnak megvannak a maga kiemelkedő alakjai, hősei. A kávés világban rengeteg különös ember fordul meg, közülük jó páran szinte már rocksztárstátuszt értek el, a norvég Tim Wendelboe vagy az amerikai Scott Rao neve a világ bármely újhullámos kávézójában érdeklődést vált ki.
Eszünk

Ebédszünetnyi béke
2016. 10. 25. | Szabó Edit
A Bridges ételbár a javából, vagyis „food bar”, ahogyan a feliratok hirdetik, és nemcsak azért, mert angolul elegánsabban hangzik. Modern hely ez, átlátható terekkel, letisztult dizájnnal, látványkonyhával és barátságos személyzettel...
Beszélgetünk

Fehér-fekete
2016. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
Kiváló szakember, nagyszerű tanár, jelenleg a Bocuse d’Or világbajnokságra készülő magyar csapat edzője. Egy ember, akiben szeretet lakik…
Iszunk

Nyolc érdekesség a brazil kávéról
2016. 10. 21. | Burai László
Úgy tűnhet, hogy Brazília a specialty kávé mostohagyereke, kevés igazán emlékezeteset lehet kóstolni innen, és leginkább blendekben használják. Most megosztunk nyolc érdekességet a brazil kávéról – ki tudja, mostantól talán csak ilyet fogtok inni?
Iszunk

A műfajteremtő
2016. 10. 20. | Burai László
Ha agyonütnének sem tudnám megmondani, hogy melyik volt az első budapesti borbár, de az biztos, hogy a Drop Shop az úttörőkhöz tartozik. És ott van ma is az elsők között, nem is érdemtelenül.
Utazunk

Borough Market – az ezeréves piac
2016. 10. 19. | Szabó Edit
Szombati gasztrokaland Londonban
Mondják, a leghíresebb tévészakácsok is feltűnnek itt néha. Nos, Jamie Oliverrel vagy Gordon Ramsay-vel még soha nem sikerült összefutnunk, de szerencsére van a piacnak egyéb vonzereje is…
Eszünk

Ha a kenyér mesélni tudna…
2016. 10. 18. | Raab Zsuzsanna
„Azt mondják, a pipacs csak teljesen vegyszermentes mezőkön nő. A pipacs ugyanis gaznövény, de csak ott marad meg, ahol nincs vegyszer, ami kipusztítja...”
Beszélgetünk

Egy kerek történet
2016. 10. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Csetvei Krisztinával
A szerbiai Bácstopolyán született. Nem lett úszóbajnok, pedig annak készült, de nem lett műszaki menedzser sem, noha néhány évet eltöltött ezen a területen. Csetvei Krisztina, a borász szakma egyik nagy reménysége az idén szüretelte a hatodik évjáratát Móron…
Iszunk

Kadarkák, ha összejönnek
2016. 10. 14. | Burai László
Mindig azok a lányok a legizgalmasabbak, akikkel a legtöbb zűr van. Egy barátom kijelentése jutott eszembe, miközben a kadarkákat kóstoltuk. Ritkán ad emlékezetes élményt a fajta – viszont amikor igen, akkor arra sokáig emlékszünk.