Találatok száma: 2497
Tesztelünk
Gere Attila Pincészete: Rosé Frici 2015 című cikk borítóképe

Gere Attila Pincészete: Rosé Frici 2015

2016. 06. 21. |
Egy tál cseresznye és eper – pohárba töltve. Üde, lendületes, barátságos, de nem behízelgő gyöngyöző bor. Könnyen adja magát, de azért van benne tartás...
Főzünk
Június ajándéka: a cseresznye című cikk borítóképe

Június ajándéka: a cseresznye

2016. 06. 21. | Raab Zsuzsanna
Kívül ropog, a húsa lédús, jelentős százaléka víz, maga a vitalitás. Nem csoda, hogy már az ókorban az „istenek eledelének” tartották...
Iszunk
Élni és élni hagyni című cikk borítóképe

Élni és élni hagyni

2016. 06. 18. | Szabó Edit
Maurer Oszkár családja négy generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, ő maga is ezt tanulta, de a tervei megvalósítását csak a délszláv háború befejezése után kezdhette el. Azóta viszont igen eredményesen dolgozik…
Utazunk
Gondolj másképp Pannonhalmára! című cikk borítóképe

Gondolj másképp Pannonhalmára!

2016. 06. 17. | Burai László
Bár a boraikat kifejezetten szeretem, legutóbb 13 évesen jártam Pannonhalmán, így kifejezetten örültem, amikor az Apátság sajtókirándulásra hívott. Ugyan a program szerint nem elsősorban a borokra helyezték a hangsúlyt, mégsem lehetett kihagyni a túrát.
Beszélgetünk
Keresem az eleganciát című cikk borítóképe

Keresem az eleganciát

2016. 06. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Berecz Stéphanie-val „Tisztességes munkát végezni csak elmélyülten lehet. A szőlőben, a pincében figyelni, érzékelni kell. Ez nem matematika. A szőlő, a bor a természet része…”
Beszélgetünk
Valódi csapatmunka című cikk borítóképe

Valódi csapatmunka

2016. 06. 15. | Burai László
A végéhez közeledik a versenyszezon a baristáknál, június 22. és 25. között Dublinban dől el, hogy ki készíti a legjobb kávékat a világon. Két fontos kategóriában is szurkolhatunk magyar versenyzőnek, Schreiber Nikolett a Brewers Cupon, míg Deák Joci a baristák között méreti meg magát.
Beszélgetünk
Maximalista vagyok című cikk borítóképe

Maximalista vagyok

2016. 06. 14. | Szabó Edit
Öt ország kétszázegy sillerbora indult a Paksi Sillerfesztivál idei versenyén. Közülük a borbírák a Muth Pálinka és Borpince cabernet franc sillerét ítélték a legkiemelkedőbbnek, a legjobb paksi sillerért járó díjat pedig Kovács Sándor, a Fabro Pince tulajdonosa vehette át…
Beszélgetünk
Nem vagyok partiarc című cikk borítóképe

Nem vagyok partiarc

2016. 06. 11. | Szabó Edit
A Baraka étterem konyhafőnöke azt állítja magáról, hogy nem a szavak embere. Meglehet. Ám ha ízekről és textúrákról van szó, nála választékosabban ember nem beszél. Mert Biró Norbert rajongásig szereti, amit csinál. Úgy főz, ahogyan más lélegzik – magától értetődő természetességgel…
Iszunk
Habozzunk! című cikk borítóképe

Habozzunk!

2016. 06. 10. | Burai László
A bor és a kávé mellett azért a sörökre is kíváncsi vagyok általában, bár az ipari söröket elég hamar meg szoktam unni. Más a helyzet a kézművesekkel: ezek között rengeteg izgalmas van, ráadásul a hétvégén egy helyen lehet őket kóstolni.
Tesztelünk
Gere Attila Pincészete: Fehér Frici 2015 című cikk borítóképe

Gere Attila Pincészete: Fehér Frici 2015

2016. 06. 09. | Szabó Edit
A legtökéletesebb nyári italok egyike. Üde, lendületes, nagy melegben kiváló frissítő. Nem kell rajta sokat gondolkodni, inkább kérjünk még egy pohárral...
Főzünk
Juhtúróval töltött gombafejek című cikk borítóképe

Juhtúróval töltött gombafejek

2016. 06. 09. | Szabó Edit
Villámgyors, látványos étel, akár vendégváró falatnak is tökéletes, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Iszunk
Egy legenda fia című cikk borítóképe

Egy legenda fia

2016. 06. 08. | Burai László
Minden borvidéknek megvan a saját bejáratú legendás borásza. A nehezen megközelíthető, sokszor ellentétes megítélésű, nagy természet, akit azért mindenki elismer, ugyan sokszor csak a háta mögött.
Iszunk
Mindenkinek van egy története című cikk borítóképe

Mindenkinek van egy története

2016. 06. 07. | Raab Zsuzsanna
A Hárslevelűk Éjszakája emberi léptékű, kedves, szerethető rendezvény, ahol a profik kedvükre kóstolhatják az újdonságokat, de a saját szintjén bárki részese lehet az élményeknek...
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…
Iszunk
Nyárra bort című cikk borítóképe

Nyárra bort

2016. 06. 03. |
Ha még nem is tökéletes minden körülmény, a múlt hétvégén már kaptunk némi ízelítőt abból, hogy mi is vár majd ránk a nyáron. Egyre többször kívánjuk meg a fröccsöt és a jól iható, frissítő borokat.