Találatok száma: 2500
Iszunk

Bordzsungel Düsseldorfban
2016. 03. 24. | Szabó Edit
Sikerrel zárult az idei ProWein
A magyar részvétel rendkívül aktív volt az idei vásáron. Közel negyven hazai borászat érkezett kiállítóként Düsseldorfba…
Iszunk

A Somló visszatér
2016. 03. 23. | Burai László
Bár az elmúlt években rengeteg új boros rendezvény született, Somló valahogy kimaradt a nagy jövés-menésből, pedig korábban részemről az év egyik leginkább várt kóstolója volt a Somlói Tavasz.
Tesztelünk

Royal Tokaji Borászat: Royal Tokaji Cuvée 2013
2016. 03. 21. | Szabó Edit
Kellemes bevezető a tokaji édes borok világába. Finoman, klasszikusan, érzékletesen.
Iszunk

Ries-Link 2015
2016. 03. 21. | Szabó Edit
Így készül a Sofitel bora
Az ötlet remek, a bor sikeres, a recept átvehető. Jó lenne, ha sok vendéglátóhely gondolkodna hasonlóképpen…
Főzünk

Püspökkenyér
2016. 03. 21. | Szabó Edit
Püspökkenyeret valamiért leginkább karácsonykor sütünk, pedig ez a nem túláradóan édes, könnyen elkészíthető sütemény bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét...
Iszunk

Tizenegyek
2016. 03. 18. | Burai László
A Borsmenta rajnairizling-vadászata
Vitán felül nagyon izgalmas fajta a rajnai, ennek magunk is szeretünk rendszeresen utánajárni. A heti kóstolónkon 11 bor került terítékre – lássuk, milyen eredménnyel!
Utazunk

Hétvége Szicíliában 4.
2016. 03. 17. | Szabó Edit
Siracusa
Siracusa
Itt mindent beleng a tenger levegője, minden kőből árad a régvolt korok hangulata. Elvégre Siracusa a korszakos matematikus-mérnök „asúlyábólannyitveszt” Arkhimédész szülővárosa, de élt itt a drámaíró Aiszkhülosz és a filozófus Platón is…
Iszunk

Költözős kadarka
2016. 03. 16. | Burai László
Nem is olyan könnyű bort választani egy nehéz nap végén, ha egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a borainak jelentős része nem áll rendelkezésére...
Eszünk

Meggyőző érvek
2016. 03. 15. | Szabó Edit
Vendégségben a Larusnál
Várvizi Péter meggyőző érvek tucatjait sorakoztatta fel ezen az estén. Ha ilyen kifinomult fogásokkal, igényes tálalással és szervezettséggel találkozunk az idén a Larusban, érdemes lesz időnként visszatérni…
Eszünk

Meggyőző érvek
2016. 03. 15. | Raab Zsuzsanna
Vendégségben a Larusnál
Várvizi Péter meggyőző érvek tucatjait sorakoztatta fel ezen az estén. Ha ilyen kifinomult fogásokkal, igényes tálalással és szervezettséggel találkozunk az idén a Larusban, érdemes lesz időnként visszatérni…
Beszélgetünk

Egy blogger élete - Csíki Sándor
2016. 03. 12. | Szabó Edit
„Az ország legjobb gasztrobloggerei és gasztronómiai szakírói között tartanak számon, és ezzel a pozícióval tökéletesen elégedett vagyok, miközben sosem felejtem el, hogy mindez felelősséggel is jár. Soha nem szabad lazítanom..."
Iszunk

Három dolog, amit talán rosszul tudsz a kávéról
2016. 03. 11. | Burai László
Minden nap isszuk, sokan a koffeintartalma miatt, legtöbbünknek még rituáléja is létezik a kávéval kapcsolatban. Egyre többet beszélünk róla, valójában mégis elég keveset tudunk a világ egyik legnépszerűbb italáról…
Beszélgetünk

Ilona műhelye
2016. 03. 10. | Vörös Zsuzsa
Beszélgetés Gabó Ica bonbonkészítővel
Trüffelgolyócskákat már jó 20 évvel ezelőtt is készítettem, így nem állt távol tőlem az édességek világa. A tanfolyamon megtanultuk a bonbonkészítés alapjait, én azonban egyre kíváncsibb lettem…
Iszunk

Oscar-díjas bubik
2016. 03. 09. | Szabó Edit
A pofátlan méznyalás tipikus esete – mondaná Tompa Imre borszakíró kollégánk, és lássuk be, kénytelenek vagyunk neki némiképp igazat adni. Aki a világ aranyérmes pezsgőinek legmeglepőbb tételeit egyetlen napon végigkóstolhatja, valóban kiváltságosnak érezheti magát…
Beszélgetünk

Szöllősi Mihály emlékére
2016. 03. 08. | Burai László
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.