Találatok száma: 2494
Utazunk

Hétvége Szicíliában 3.
2016. 03. 01. | Szabó Edit
A cataniai halpiac
A cataniai halpiac
Ha valahol, itt igazán értelmetlen volna a kérdés: „Aztán friss-e a hal?” Nemcsak a közszemlére tett tengeri herkentyűk változatossága lenyűgöző, de az a lendület, ügyesség és kedély is, ahogy az eladók bemutatják, kínálják az árut...
Beszélgetünk

MoszkvaTér a Hold utcában
2016. 02. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyíri Szásával
A politikát lehet nem kedvelni, a vezetőket lehet nem kedvelni, de a kultúrát, a művészetet, a gasztronómiát ostobaság lenne elutasítani…
Iszunk

Szép volt, fiúk!
2016. 02. 26. | Szabó Edit
Szik Mátyás háromszoros sommelier bajnok
Erős a mezőny. Három különböző habitusú fiatalember versenyez, de azonnal látszik, hogy mindhárman a szakma megszállottjai, komoly elméleti és gyakorlati tudásuk megkérdőjelezhetetlen…
Iszunk

Helló, hogy vagy, Furmint?
2016. 02. 25. | Burai László
Ilyennek láttam a 7. Nagy Furmint Február Kóstolót
Végéhez közeledik a február, így lassan az intenzív furmintozástól is búcsúznunk kell.
Beszélgetünk
Iszunk

Átadták a Par Excellence-díjakat
2016. 02. 23. | Szabó Edit
Vendéglátósokat, kereskedőket, termelőket, szakírókat és oktatókat értékelt a Magyar Sommelier Szövetség...
Iszunk

24 kávé 8 perc alatt
2016. 02. 20. | Burai László
Az a jó abban, ha az embernek barista barátai vannak, hogy egy csomó érdekes helyzetbe csöppen bele. Így történt, hogy egy álmos reggelen az Espresso Embassy oktatótermében találtam magam, és próbáltam felfogni, hogy mi is történik körülöttem.
Eszünk

Széll a bajnok
2016. 02. 19. | Szabó Edit
Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét
„Nagyon jó kezekbe került a díj, Tamásban minden képesség megvan ahhoz, hogy jó eredményt érjen el a nemzetközi versenyen” – nyilatkozta kérdésünkre Bíró Lajos.
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Zomborka Furmint 2014
2016. 02. 18. | Szabó Edit
Ez a kedves, gyümölcsös bor egy Mád határában lévő dűlőről kapta játékos nevét. Visszafogott ásványossága és leheletnyi édessége miatt kezdő borfogyasztóknak is ajánljuk.
Főzünk

Pisztáciás penne
2016. 02. 18. | Szabó Edit
Ha azt mondjuk, pisztácia, szinte mindenki a sózott, ropogós csemegére gondol, amit olyan elmélyülten lehet rágcsálni tévénézés közben…
Iszunk

Márciusban újra VinCE
2016. 02. 17. | Szabó Edit
Tudod, hogy milyen bort ivott Jézus az utolsó vacsorán? Márciusban talán meg is kóstolhatod! VinCE Budapest Wine Show március 3. és 5. között Budapesten, a Corinthia Hotelben…
Utazunk

Hétvége Szicíliában 2.
2016. 02. 16. | Szabó Edit
Taormina
Taormina valahol félúton van a tenger és az ég között. Geográfiai-geometriai szempontból ugyan ez a kijelentés nagyjából értelmezhetetlen, de aki járt már ott, talán igazolhatja…
Iszunk

Fontos pillanatok
2016. 02. 15. | Burai László
Lehet, hogy nevetséges, de a fontos meccsek előtt én bizony oda szoktam figyelni, hogy milyen bort bontok. Fontos meccsen persze én mindig vízilabdát értek...
Iszunk

Tanuljuk a nyelvet
2016. 02. 12. | Szabó Edit
Furmint Február Mádon
Mád. Kedves település, festőien szép szőlőültetvényekkel, világszínvonalú borokkal. Értő kóstolásukhoz nem elég betérni a legközelebbi vinotékába…
Beszélgetünk

Paul Bocuse nyomdokaiba léptem
2016. 02. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilles Reinhardt-dal
Egy szakácsnak alulról kell indulnia. Ha valaki komolyan gondolja, legalább tíz évet szánjon az alapozásra, csak utána kezdhet építkezni. Ezt nem lehet megúszni…