Találatok száma: 2497
Vendégoldal
Pannon karácsony 2023 című cikk borítóképe

Pannon karácsony 2023

2023. 12. 02. | Borsmenta
Ünnepi nagykóstolóra várja a borbarátokat december 5-én Budapesten a Pannon Bormíves Céh. A rendezvényen 35 pincészet több mint 100 borát töltik a poharakba, átadják a Bussay László Emlékdíjat, és lesz jótékonysági borárverés is…
Vendégoldal
Ehető erdő című cikk borítóképe

Ehető erdő

2023. 12. 01. | Borsmenta
Könyvajánló
Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára újságíró cseppet sem véletlen találkozása egy különleges könyv lapjain. Az Ehető erdő hiánypótló mű, felfedező kedvű túrázóknak és vállalkozó szellemű szakácsoknak ajánljuk…
Főzünk
Lencseköfte című cikk borítóképe

Lencseköfte

2023. 11. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 2. rész
A török konyha bővelkedik húsmentes receptekben. Török örömök című sorozatának 2. részében Nagyillés János azt meséli el, hogyan készítjük az egyik legnépszerűbb zöldségételt, a vöröslencsés köftét…
Iszunk
Osztrák borok kóstolója a Color Barban című cikk borítóképe

Osztrák borok kóstolója a Color Barban

2023. 11. 29. | Vargha Márk
Az osztrák borok óriási minőségi ugrása ma már tananyag a borismereti iskolában. A kiváló zöld veltelinik, szentlőrincek, kékfrankosok és társaik a Color Bar csapatának köszönhetően itthon is könnyen elérhetők. Vargha Márk közel százat kóstolt meg közülük…
Vendégoldal
Boron túli üzenet című cikk borítóképe

Boron túli üzenet

2023. 11. 28. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 5. rész
A Csúcsiról, ami csúcs, a jelekről a föld alatt és a föld felett, a boron túli üzenetekről és arról, hogy a séfek a modern kor festői. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 5. részében az Alkimista Kulináris Műhely és Tomcsányi Árpád is megjelenik…
Főzünk
Sült csirkecomb egyszerűen című cikk borítóképe

Sült csirkecomb egyszerűen

2023. 11. 27. | Szabó Edit
Ez a sült csirkecomb a legegyszerűbb étel a világon, viszont látványos és finom, így akár az ünnepi asztalra is kerülhet...
Eszünk
Spanyol stand up vacsoraesten jártunk című cikk borítóképe

Spanyol stand up vacsoraesten jártunk

2023. 11. 26. | Nádasi Eszter
Spanish Affair címmel hirdetett vacsoraestet egy novemberi csütörtök estére a budapesti Tapas Fino. A rendezvény házigazdája Czinege Tamás volt, a főszereplői pedig a cava és az olíva…
Tesztelünk
Bolyki Pincészet: Metha Thema Hárslevelű Grand Superior 2021 című cikk borítóképe

Bolyki Pincészet: Metha Thema Hárslevelű Grand Superior 2021

2023. 11. 24. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet 2021-es Metha Thema Grand Superior Hárslevelűje maga a nagybetűs ígéret. Minden benne van, ami egy kiváló borhoz kell, szépsége már most megmutatkozik, de csak 2-3 év múlva teljesedik ki igazán…
Főzünk
Şekerpare, az igazi cukorfalat című cikk borítóképe

Şekerpare, az igazi cukorfalat

2023. 11. 23. | Nagyillés János
Török örömök - Nagyillés János török receptjei 1. rész
Török örömök – Nagyillés János sorozata, 1. rész. A Şekerpare az egyik legismertebb török édesség. Elkészítése pofonegyszerű, és sem komolyabb konyhai jártasságot, sem különleges alapanyagokat nem igényel. Ráadásul napokig friss marad…
Utazunk
Koppenhága, a szerethető város című cikk borítóképe

Koppenhága, a szerethető város

2023. 11. 22. | Vargha Márk
Hétvége Koppenhágában 2. rész
Dánia fővárosa, Koppenhága élhető és kedves hely. Minisorozatának 2. részében Vargha Márk múzeumokat és templomokat ajánl, de az asztali örömökről sem feledkezik meg…
Iszunk
Mindszenthavi Mulatság 2023 című cikk borítóképe

Mindszenthavi Mulatság 2023

2023. 11. 21. | Szabó Edit
Az utolsó meleg őszi napon rendezték az idei Mindszenthavi Mulatságot a bodrogkisfaludi és a bodrogkeresztúri borászok. Aki szereti a szívmelengetően kedves, családias hangulatú minifesztiválokat, annak jövőre is ott a helye…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Hárslevelű Dry Bio 2022 című cikk borítóképe

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Hárslevelű Dry Bio 2022

2023. 11. 20. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő 2022-es bio hárslevelű válogatása a természetességével hódít. Üde, gyümölcsös illatú, határozott savú bor, halételek mellé kitűnő választás…
Beszélgetünk
A török konyha professzora című cikk borítóképe

A török konyha professzora

2023. 11. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Nagyillés Jánossal
Nagyillés János a Szegedi Tudományegyetem Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszékének docense, és nem mellesleg a török konyha szerelmese. Receptjeit hamarosan folytatásokban közli a Borsmenta, de előbb ismerkedjünk meg vele!
Utazunk
Öt nap a cavák földjén című cikk borítóképe

Öt nap a cavák földjén

2023. 11. 17. | Bóka Balázs Andor
A WebWineWriting borszakíróverseny egyik kategóriagyőztese, Bóka Balázs Andor rövid látogatást tett a spanyol pezsgők földjén, ahol személyesen a verseny szervezője, a Katalóniában élő Németh Ágnes volt a kalauza…
Tesztelünk
Palkó Zsolt Pincészete: Hárslevelű 2020 című cikk borítóképe

Palkó Zsolt Pincészete: Hárslevelű 2020

2023. 11. 16. | Szabó Edit
Palkó Zsolt 2020-as hárslevelűje a termőhelyről szól. A badacsonyi borok szerelmeseinek ajánljuk…