Találatok száma: 2499
Beszélgetünk
A török konyha professzora című cikk borítóképe

A török konyha professzora

2023. 11. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Nagyillés Jánossal
Nagyillés János a Szegedi Tudományegyetem Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszékének docense, és nem mellesleg a török konyha szerelmese. Receptjeit hamarosan folytatásokban közli a Borsmenta, de előbb ismerkedjünk meg vele!
Utazunk
Öt nap a cavák földjén című cikk borítóképe

Öt nap a cavák földjén

2023. 11. 17. | Bóka Balázs Andor
A WebWineWriting borszakíróverseny egyik kategóriagyőztese, Bóka Balázs Andor rövid látogatást tett a spanyol pezsgők földjén, ahol személyesen a verseny szervezője, a Katalóniában élő Németh Ágnes volt a kalauza…
Tesztelünk
Palkó Zsolt Pincészete: Hárslevelű 2020 című cikk borítóképe

Palkó Zsolt Pincészete: Hárslevelű 2020

2023. 11. 16. | Szabó Edit
Palkó Zsolt 2020-as hárslevelűje a termőhelyről szól. A badacsonyi borok szerelmeseinek ajánljuk…
Utazunk
Koppenhága jó hely! című cikk borítóképe

Koppenhága jó hely!

2023. 11. 15. | Vargha Márk
Hétvége Koppenhágában 1. rész
Vargha Márk legtöbbször mediterrán vidékekről ír, ám kétrészes minisorozatában most egyik hűvösebb éghajlatú kedvencét, Koppenhágát mutatja be az olvasóknak. Az első részben sétálunk és kastélyokat nézünk…
Vendégoldal
A jó pap holtig tanul – a jó borász is című cikk borítóképe

A jó pap holtig tanul – a jó borász is

2023. 11. 14. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 4.
Bornaplója 4. részében dr. Kaibinger Tamás, a kőszegi Unger Bormanufaktúra társalapítója a közelítő télről mesél, a nagymamájáról, akivel 90 éves korában még elrepült Rómába, aztán szóba kerül David Bowie, és persze borok és kóstolók is…
Tesztelünk
Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Diókút Hárslevelű 2018 című cikk borítóképe

Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Diókút Hárslevelű 2018

2023. 11. 13. | Szabó Edit
A 2018-as Diókút Hárslevelű a korosodó borok egyik szép példája. Érett sajtok mellé ajánljuk…
Beszélgetünk
Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel című cikk borítóképe

Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel

2023. 11. 11. | Nádasi Eszter
Elkötelezetten mentik a régi magyar péksüteményeket a feledéstől, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát, és még adalékmentesek is. A Bake My Day munkatársaival Nádasi Eszter találkozott...
Eszünk
Gasztroszimfónia a Metróban című cikk borítóképe

Gasztroszimfónia a Metróban

2023. 11. 10. | Vargha Márk
Ki ne szeretne benézni a kulisszák mögé, részese lenni máskor nem látható pillanatoknak! Vargha Márk kollégánk a Metro séfasztalához kapott meghívást, ahol a Bocuse d’Or verseny idei bronzérmese, Dalnoki Bence tálalta a fogásokat…
Tesztelünk
Szászi Birtok: Hárslevelű 2021 című cikk borítóképe

Szászi Birtok: Hárslevelű 2021

2023. 11. 09. | Szabó Edit
A Szászi Birtok 2021-es hárslevelűje üde gyümölcsösséggel csábít. Zöldséges, spárgás, csirkehúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Eszünk
Bükk, Mályinka, Iszkor… című cikk borítóképe

Bükk, Mályinka, Iszkor…

2023. 11. 08. | Juga Péter
Pohner Ádám séf és kedvese, Kun A. Luca közös álmukat váltották valóra Mályinkában, az Északi-Bükk bájos kistelepülésén, ahol a falu régi kocsmáját átalakítva nyitották meg az Iszkor névre hallgató éttermüket…
Tesztelünk
Tóth és Tóth Debrői Borok: Hárslevelű Selection 2021 című cikk borítóképe

Tóth és Tóth Debrői Borok: Hárslevelű Selection 2021

2023. 11. 02. | Szabó Edit
A Tóth és Tóth Debrői Borok 2021-es Selection Hárslevelűje megmutatja, hogy egy félédes hárslevelű is lehet a mindennapok bora. Csendes esti borozgatáshoz, jól megválasztott desszertekhez ajánljuk…
Főzünk
Édeskömény tejszínnel című cikk borítóképe

Édeskömény tejszínnel

2023. 10. 31. | Szabó Edit
Ez az édesköményes fogás halakhoz és csirkés ételekhez ideális köret, de akár főételnek is beillik. Az íze különleges, az illata fenséges…
Vendégoldal
Törekszünk a tökéletességre című cikk borítóképe

Törekszünk a tökéletességre

2023. 10. 31. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 3.
Dr. Kaibinger Tamás, a kőszegi Unger Bormanufaktúra társalapítója a szüret végéről, a préselés szépségeiről, a felfedezés küzdelméről és izgalmáról elmélkedik bornaplója 3. részében. Na meg a varázslatról, amit nem kell megfejteni…
Iszunk
Meglepetés Szomolyáról: a Csalakatos Pince című cikk borítóképe

Meglepetés Szomolyáról: a Csalakatos Pince

2023. 10. 30. | Vargha Márk
Nem cseresznye! Szőlő a javából! Merthogy Szomolyán az is terem! Vargha Márk kollégánk a Csalakatos Pince borait kóstolta végig a közelmúltban…
Tesztelünk
Tóth és Tóth Debrői Borok: Debrői Hárslevelű Superior 2019 című cikk borítóképe

Tóth és Tóth Debrői Borok: Debrői Hárslevelű Superior 2019

2023. 10. 29. | Szabó Edit
A Tóth és Tóth Debrői Borok 2019-es Superior Hárslevelűje szikár és temperamentumos. Nem esti borozgatáshoz, inkább ételek – csirkehúsos fogások, sajtok – mellé ajánljuk…