Találatok száma: 2499
Utazunk

Boros nyaralás a Velencei-tónál
2023. 07. 26. | Csepe Erika
Itt aztán tényleg minden van! Hegy, völgy, tó és persze bor, minden mennyiségben. Aki néhány napos kiruccanást tervez, bátran válassza a Velencei-tavat, hajózzon, túrázzon és látogasson meg egy-két pincészetet. Nem fog csalódni!
Iszunk

Szelíd borok a Tolnai-dombságból
2023. 07. 25. | Barossné Koós Andrea
Szuper ötfogásos vacsorán mutatkoztak be a bátaapáti Tűzkő Birtok vadonatúj Válogatás borai a budapesti Bobo Étteremben. A rendezvényen Barossné Koós Andrea járt…
Főzünk

Palócleves
2023. 07. 21. | Szabó Edit
Itt a zöldbabszezon, főzzünk palóclevest! A legenda szerint Gundel János készítette el először Mikszáth Kálmán születésnapjára 1892-ben. Az étel lelkét a zsenge zöldbab és a friss kapor adja. Íme a recept…
Vendégoldal

Forró napok
2023. 07. 18. | Schubert Ádám
Aprónapló 25. rész
Tombol a hőség, lomhán mozdul minden, lassan itt a zsendülés. Palackban a 2022-es olaszrizling, de még nem kóstoljuk, várunk az alkalmas pillanatra. Az Aprónapló 25. részében egy kicsit fennkölt hangulatba kerülünk, de oda se neki!
Tesztelünk

Gilvesy Pincészet: Tarányi Rajnai Rizling 2020
2023. 07. 12. | Nádasi Eszter
A Gilvesy Pincészet Tarányi Rajnai Rizlingje dobogós helyen végzett a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Borklubban is: az előbbin a legjobb száraz tétel címet nyerte el, az utóbbin magasan a legtöbb ponttal lett aranyérmes.
Iszunk

Zwack Open – borok az élvonalból
2023. 07. 11. | Vargha Márk
A Zwack név fogalom itthon és világszerte, most azonban nem a híres gyomorkeserű, hanem a cég által forgalmazott borok kerültek célkeresztbe. Vargha Márk egy kertiparti-hangulatú portfólióbemutatón kóstolt meg közülük néhányat…
Utazunk

Eckernförde – kis hely, nagy élmények
2023. 07. 07. | Szabó Edit
Fürdőhely a Balti-tenger partján? Naná! A Kieltől félórányi vonatútra található Eckernförde fürdőváros a javából! Pazar szálláshelyek, jó éttermek, kávézók, borozók, és eskü, hogy a víz is csak az első három tempóig hideg…
Tesztelünk

Borbély Családi Pincészet: Gyula Papa Rajnai rizling Selection 2019
2023. 07. 05. | Nádasi Eszter
A Borbély Családi Pincészet Gyula Papa nevű válogatása szép, érett rajnai rizling a Badacsonyi borvidékről: akácos, minerális és sárgabarackos. Érdemes hosszabban, vissza-visszatérve ismerkedni vele.
Vendégoldal

Tombol a nyár, jön az Agárdi BorPart
2023. 07. 04. | Schubert Ádám
Aprónapló 24. rész
Csonkázás a szőlőben, izgalom a pincében: az Agárdi BorParton debütál a Budai Vörös 2021-es évjárata. Schubert Ádám, a pázmándi ApróKertek borásza az Aprónapló 24. részében is sok fontos gondolatot oszt meg az olvasókkal…
Iszunk

Gyöngyöspatai Kékfrankos Fesztivál 2023
2023. 07. 01. | Vargha Márk
Festői falu a Mátraalján, békebeli hangulat, büszke borászok, kitűnő borok. Vargha Márk az először megrendezett gyöngyöspatai Kékfrankos Fesztiválon járt…
Tesztelünk

Prantner Pince: Rajnai Rizling 2022
2023. 06. 26. | Nádasi Eszter
A Prantner Pince 2022-es bora volt a Borsmenta rajnairizling-tesztjének legillatosabb tétele. A Szekszárdi borvidékről érkezett bor szép példát adott arra, hogy mit is tud ez a fajta, ha igazán fiatal...
Iszunk

Spanyol utat ér a legjobb boros cikk!
2023. 06. 23. | Szabó Edit
Startol a 6. WebWineWriting, három kategóriában várja a tollforgatók írásait a Németh Ágnes által szervezett nemzetközi borszakíróverseny. A nevezési határidő július 10., a legjobb cikk szerzője az idén is Spanyolországba utazhat…
Iszunk

ChardonnÉJ Etyeken – ott a helyünk!
2023. 06. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Az Etyeki Kúria ChardonnÉJ rendezvénye évek óta a legjobb nyárindító program. Van 5 jó okunk, hogy miért ne hagyd ki…
Vendégoldal

Nincs veszve semmi
2023. 06. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 23. rész
Vajon mire képesek az idős szőlőtőkék, és miért fontos, hogy megmentsük őket? Az Aprónapló 23. részében erről és egy izgalmas szőlészeti technológiáról mesél Schubert Ádám, az ApróKertek borásza…
Eszünk

Helló, Siófok!
2023. 06. 19. | Németh Judit
Megtaláltuk a Balaton déli partjának egyik legromantikusabb helyszínét. Az Egy Csipet Nádas az, Siófok természetvédelmi területén. Jó konyha, barátságos vendéglátás, madárfütty, boldogság! A helyet Németh Judit látogatta meg…