Találatok száma: 2498
Beszélgetünk

A szőlő csodálatos alapanyag
2022. 12. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Timár Tündével
Timár Tünde ügyvédként éli mindennapjait, ám néhány hete egy vadonatúj natúrkozmetikum-családdal jelent meg a piacon, amelyhez mátrai szőlőültetvényük termése adja az alapanyagot…
Utazunk

Bolyongás Indiában
2022. 12. 02. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 1. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára nekivágott Indiának. A két huszonéves magyar lány élményeit folytatásokban közöljük. Az első részben Delhivel ismerkedünk…
Tesztelünk

Nyolcas Pincészet: Szülőföldem Egri Bikavér Hordóválogatás 2018
2022. 12. 01. | Szabó Edit
A Nyolcas Pincészet 2018-as bikavér házasításába csak a legszebb hordók borai kerültek. Szokatlan ízvilágú, emlékezetes bor lett az eredmény, amit főként magyaros ételek mellé ajánlunk…
Iszunk

Variáció „cabernet franc” témára
2022. 11. 30. | Szabó Edit
Ez micsoda ötlet! A Vylyan Pincészet egy hordóban és egy amforában érlelt cabernet franc-t zárt közös csomagba. A két vörös szépséget egymás mellett kóstolni a legizgalmasabb...
Iszunk

Aszúszüret Tokajban
2022. 11. 28. | Szabó Edit
Angol borszakújságírók kicsi, de lelkes csapata járt nemrég Tokaj-Hegyalján. Programjukat a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a londoni székhelyű Wines of Hungary UK szervezte…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: Jazz Egri Bikavér Superior 2017
2022. 11. 27. | Szabó Edit
A Kovács Nimród Borászat 2017-es Jazz nevű superior bikavér bora valóságos gyógynövénybomba, rengeteg fűszerrel. Bármikor nyitjuk is ki, mindig emeli a pillanat fényét…
Iszunk

Bikaviadal
2022. 11. 25. | Szabó Edit
Megvolt a nagy bikavérteszt a Borsmentán. Mutatjuk a győzteseket!
A Borsmenta bikavértesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk kettébontani a sort. Így az első alkalommal 15, a másodikon 14 bikavér került a poharunkba, Egerből és Szekszárdról vegyesen.
Eszünk

Retroízek, retroárak a kertvárosi cukrászdában
2022. 11. 24. | Dürgő Kata
A Budapest 16. kerületében található Ancsi Cukrászda ugyan nem követi a legújabb cukrásztrendeket, sikere mégis harminchét éve töretlen. Vajon mi lehet a titka? Dürgő Kata járt utána…
Főzünk

Ananászos csirkecurry
2022. 11. 23. | Szabó Edit
Egy óra alatt elkészül, imádnivalóan finom, az íze különleges, mégis ismerős. Az ananászos csirkecurry mindenkit levesz a lábáról…
Vendégoldal

Csendesedünk, tanulunk…
2022. 11. 22. | Schubert Ádám
Aprónapló 8. rész
Gyors helyzetjelentés a pincéből, össznépi mulatság Márton napján és közös „bortanulás” Bakonyi Péter villányi borásszal. Lehet, hogy pét-nat is készül az ApróKerteknél? Ezekről mesél Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 8. részében…
Iszunk

Az összefogás eszenciája
2022. 11. 21. | Szabó Edit
Esszencia Borest Miskolcon, ahol a borásznőké a terep
Noha önmagában az is lenyűgöző, hogy húsz nagyszerű borásznő hatvan tételét kóstolhatjuk november 25-én a miskolci Zenepalotában, nem ez az egyetlen ok, amiért érdemes elmenni a rendezvényre…
Tesztelünk

Márkvárt Pince: Bikavér 2018
2022. 11. 20. | Szabó Edit
A Márkvárt Pince 2018-as Bikavér bora lehengerlő őszinteségével hódít. Nincs benne semmi faxni, csak egyszerű, tiszta ízek, jó savak, szerethető közvetlenség. Pizzák, paradicsomos tészták mellé ajánljuk…
Vendégoldal

Etyeki sörök sikere Londonban!
2022. 11. 20. | Borsmenta
Egy ezüst- és egy bronzérmet is elhozott az Etyeki Sörmanufaktúra a világ legjelentősebb sörversenyként számon tartott International Beer Challenge-ről…
Iszunk

Bemutatkoztak a világ első amforában érlelt pálinkái
2022. 11. 18. | Szöllősi Edit "össz-szesz mester"
Különleges születésnapi ajándékkal lepte meg fogyasztóit az idén 20 éves Agárdi Pálinkafőzde. Hároméves előkészítés után megalkották a világ első amforában érlelt pálinkáját – mindjárt három ízben. A világpremiert Budapesten tartották…
Tesztelünk

Németh János Pincészet: Könnyűszél Bikavér 2020
2022. 11. 17. | Szabó Edit
Németh János szekszárdi borász Könnyűszél nevű bikavér bora tele van meglepetésekkel. Sem illatban, sem ízben nem az, amit várnánk, de éppen ettől egyedi és izgalmas…