Találatok száma: 2499
Tesztelünk

Németh János Pincészet: Könnyűszél Bikavér 2020
2022. 11. 17. | Szabó Edit
Németh János szekszárdi borász Könnyűszél nevű bikavér bora tele van meglepetésekkel. Sem illatban, sem ízben nem az, amit várnánk, de éppen ettől egyedi és izgalmas…
Eszünk

Ensō – a felső kategóriás gasztrokocsma
2022. 11. 16. | Gáspár Dávid
Hogy mik vannak a budapesti 8. kerületben! Az Ensō egy Baross utcai bérház belső udvarából nyílik, véletlenül odatalálni lehetetlen, mégis jobb, ha mindjárt asztalt foglalunk. Gáspár Dávid elmondja, hogy miért…
Főzünk

Tócsni édesburgonyából
2022. 11. 15. | Szabó Edit
Latkesz, tócsni, macok, tócsni, lapcsánka, cicege… Ez a klasszikus burgonyaétel sokféle néven ismert a világban. Csavarjunk egyet rajta, és készítsük el édesburgonyából! Zöldsalátával tálalva tökéletes fogás, és még húsmentes is…
Tesztelünk

Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok: Egri Bikavér Classicus 2017
2022. 11. 14. | Szabó Edit
A Thummerer Pincészet 2017-es classicus bikavér borában egy virágcsokrot rejtettek el. Jóivású, elegáns és még mindig pimaszul fiatal. Vadhúsos ételek mellé ajánljuk…
Eszünk

Szarvas megér egy kitérőt!
2022. 11. 11. | Szabó Edit
Gasztronauták, figyelem! Ketyeg a gasztrobomba Szarvason! Az idén nyáron nyitott Újváros Bisztró kívül-belül csuda, és kényeztetésünkről a legkiválóbb szakemberek gondoskodnak. A helyet Szabó Edit látogatta meg…
Iszunk

Villányi Aranykóstoló
2022. 11. 10. | Vargha Márk
A bőség zavarával küzdhetett, aki ellátogatott a Borjour Villányi Aranykóstolójára. A megbízhatóan jó hazai vörösborokon túl a horvátországi fehérek is gondoskodtak róla, hogy a bőséghez minőség társuljon…
Főzünk

Sütőben sült bécsi palacsinta
2022. 11. 09. | Szabó Edit
Bécsi túrós palacsintát készíteni nem bonyolult, de időigényes. A végeredmény azonban bőven kárpótol minden egyes percért, amit a tűzhely mellett töltöttünk…
Vendégoldal

És kész!
2022. 11. 08. | Schubert Ádám
Aprónapló 7. rész
Az Aprónapló 7. részében szó esik a szüret végéről, Fülesről, aki elkóborolt, de szerencsésen megkerült, némi fátyollebegtetésről és arról, hogy beköszöntött a kóstolószezon. Schubert Ádám, az ApróKertek borásza mesél…
Eszünk

Esős hétvége Villányban
2022. 11. 07. | Barossné Koós Andrea
A Villányi borvidék kiváló lehetőségeket tartogat az ízek szerelmeseinek. Munkatársunk, Barossné Koós Andrea családjával a Sauska 48-ba és a Palkonyhába tért be...
Tesztelünk

Schieber Pincészet: Trilógia Bikavér 2019
2022. 11. 04. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet bikavér bora a lendületről és a savakról szól. Elsősorban paprikás ételekhez, pörköltekhez illik…
Főzünk

Curry okrából, bulgurral
2022. 11. 03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...
Iszunk

Százéves az ApróKertek!
2022. 10. 31. | Vargha Márk
Schubert Ádám és Veliczki Zoltán tulajdonos, valamint a pázmándi ApróKertek –hárman együtt éppen száz évesek az idén. A „centenárium” alkalmából rendezett retrospektív kóstolón Vargha Márk járt…
Beszélgetünk

A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!
2022. 10. 29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Viktória beszélgetett…
Tesztelünk

Daróczi Vinotéka: Ábika 2018
2022. 10. 27. | Szabó Edit
A Daróczi Vinotéka 2018-as bikavére hamisítatlan egri vörösbor, amely magán viseli a tufapincés érlelés jellegzetes jegyeit. Sonkához, pizzához ajánljuk…
Vendégoldal

A természet tökéletlen tökéletessége
2022. 10. 25. | Schubert Ádám
Aprónapló 6. rész
Az Aprónapló 6. részében Schubert Ádám beszámol a szüret állásáról, és érzékletes példákon keresztül szemlélteti, hogy mi fán terem a spontán erjedés. Tartsatok velünk!