Találatok száma: 2499
Főzünk

Tápiókapuding – gluténmentes és finom!
2022. 10. 21. | Szabó Edit
Készíthetjük reggelire zabkása helyett vagy desszertként egy vacsora végén, a tápiókapuding mindig csodás, mert semleges íze miatt éppen olyan lesz, amilyennek megálmodtuk…
Tesztelünk

Vida Családi Borbirtok: Bikavér 2017
2022. 10. 19. | Szabó Edit
Vida Péterék 2017-es Bikavér bora az egyik legszebb bikavér, amit valaha kóstoltunk. Ünnepre, jeles alkalmakra, meghitt estékre egyaránt tökéletes választás…
Iszunk

Variáció vörösben
2022. 10. 18. | Szabó Edit
Új taggal bővült a Vylyan Pincészet Variáció borcsaládja. A Vörös Variáció csupa életkedv és vitalitás; aki szereti a fiatal, sokszínű, energikus vörösborokat, ezért a házasításért rajongani fog…
Vendégoldal

Somlói Juhfark Ünnep hetedszer!
2022. 10. 18. | Borsmenta
Hetedik alkalommal rendeznek Juhfark Ünnepet október 22-én a somlói borászok. A nagy sétálókóstolón 16 pincészet 26 juhfark bora mutatkozik be a közönségnek a Tornai Pincészetben…
Iszunk

Kékfrankosaink sikere Londonban
2022. 10. 15. | Németh Ágnes
Másodszor szervezte meg a Wines of Hungary UK a Blue of the Danube kóstolót Londonban. A brit főváros szakmai közönsége 8 ország, köztük 20 magyar pincészet borait kóstolhatta. A helyszínről Németh Ágnes tudósította a Borsmentát.
Iszunk

Matcha, a japánok zöld aranya
2022. 10. 14. | Szabó Edit
A matcha tea a Távol-Keletről indult hódító útjára, és mára szinte az összes kontinensen divatossá vált. Jótékony hatásaira különleges rekordkísérlettel hívják fel a figyelmet október 18-án, a budapesti Kálvin téren…
Főzünk

Káposztás tészta
2022. 10. 12. | Szabó Edit
A káposztás tészta az egyik legfinomabb hagyományos ételünk, mégis ritkán készítjük. Pedig főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, és szinte mindenki imádja…
Iszunk

Hogyan legyünk pengék olasz borokból?
2022. 10. 12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival köthet közelebbi ismeretséget…
Vendégoldal

Egyfolytában esik...
2022. 10. 11. | Schubert Ádám
Aprónapló 5. rész
Az Aprónapló 5. részében Schubert Ádám rávilágít a szüret és a Monthy Python összefüggéseire. Kiderül, hogy hogyan születik az intuíció, és hogy a tökéletesség tulajdonképpen unalmas…
Utazunk

Szórakozás Közép-Ázsiában
2022. 10. 10. | Vargha Márk
Emlékek Közép-Ázsiából 2. rész
Vásárlás Taskentben, fürdő Almatiban, koktél Biskekben, bizarr momentumokkal fűszerezve. Vargha Márk közép-ázsiai útinaplójának második része is tartogat meglepetéseket…
Beszélgetünk

Bor és zene – tökéletes duett
2022. 10. 09. | Tomcsányi Árpád
Interjú Szentpéteri Csilla zongoraművésszel
Borra hangolt koncertet ad zenekarával Szentpéteri Csilla zongoraművész a somlói 5 Ház Borbirtokon. A művésznővel az est egyik borásza, Tomcsányi Árpád készített interjút…
Iszunk

Kékfrankos Élménynap Sopronban
2022. 10. 08. | Vargha Márk
Tizenegy órán át tartó sétálókóstoló, megszámlálhatatlan ínyencfalat, élő zene és jó hangulat: ezekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a soproni Kékfrankos Élménynapra…
Tesztelünk

Paulus Molnár Borház: Gold Sauvignon Blanc 2021
2022. 10. 07. | Szabó Edit
A Paulus Molnár Borház Gold Sauvignon Blanc bora kirobbanóan gyümölcsös, kedves és szerethető. Spárgás ételek, halak mellé ideális választás…
Iszunk

Merengő Gála a St. Andreánál
2022. 10. 06. | Szabó Edit
Ünnepi évet tart az egerszalóki St. Andrea Borászat. A különleges rendezvények sorában október 15-én a Merengő Egri Bikavéré lesz a főszerep. Íme öt jó ok, amiért feltétlenül oda kell mennünk…
Főzünk

Tejfölös tökleves
2022. 10. 05. | Szabó Edit
Aki szereti a tökfőzeléket, ezt a tejfölös töklevest is imádni fogja. Nyáron jól behűtve, télen melegen kerüljön az asztalra…