Találatok száma: 2496
Iszunk

Furmintteszt 2024
2025. 01. 24. | Szabó Edit
A Borsmenta kóstolócsapata ezúttal a birtokfurmintokat vette górcső alá. Tesztünkön 4 borvidék 13 pincészetének 14 bora került a poharakba. A dobogón egy tokaji, egy somlói és egy badacsonyi furmint kapott helyet. Íme az eredmények…
Főzünk

Habcsók – beze
2025. 01. 23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 54. rész
Törökül beze, franciául meringue, olaszul meringa, magyarul habcsók. Ennek a roppanós süteménynek a receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 54. részében…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Red 2021
2025. 01. 22. | Szabó Edit
Könnyed, gyümölcsös, kedves, szerethető. Az Etyeki Kúria 2021-es Red nevű házasítása a kategória egyik tökéletes példánya. Fogyasztásához nem kell külön alkalomra várni, télen-nyáron jólesik belőle egy pohárral…
Eszünk

Ázsiai leveskalauz
2025. 01. 21. | Borsmenta
Phở, tom yum, wonton – egyik ázsiai leves izgalmasabb, mint a másik. De vajon melyik micsoda, honnan származik és hogyan esszük? Elmeséljük!
Főzünk

Sajtos-tejfölös krumplilepény
2025. 01. 20. | Szabó Edit
Ez a krumplilepény hétköznapi alapanyagokból készül, egyszerű és finom; egy pohár érlelt fehérborral kínálva viszont fejedelmi vacsora válhat belőle…
Tesztelünk

Bónis-Reitter Borászat: Patrik Cuvée 2019
2025. 01. 19. | Szabó Edit
A soproni Bónis-Reitter Borászat Patrik Cuvée-je a borász kisfiáról kapta a nevét. Könnyed, ugyanakkor tartalmas bor, grillezett húsok remek kísérője, de sonkás pizza mellé is ajánljuk…
Iszunk

Piacon az első Steigler-pezsgő
2025. 01. 18. | Szabó Edit
Zöld velteliniből készítette első pezsgőjét a soproni Steigler Pince. A palackot Rácz Erikával, a Sanzon Tokaj tulajdonos-borászával együtt nyitottuk ki. És hogy mit találtunk benne? Elmeséljük!
Tesztelünk

Günzer Családi Birtok: Lezser Vörös 2021
2025. 01. 17. | Szabó Edit
Günzer Zoltánék könnyű villányi vöröse a Lezser borcsalád tagja. A portugieser és a kékfrankos frigye acéltartályban köttetett, és hűvösen elegáns, ízgazdag bort eredményezett. Őrületesen kakukkfüves, ezért grillezett húsokhoz ajánljuk…
Főzünk

Aşure
2025. 01. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 53. rész
Az aşure nevű török édesség a bőség, a menekülés és az új kezdet jelképe. Ezt a receptet hozta nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 53. részében…
Tesztelünk

ApróKertek: Könnyűvér 2023
2025. 01. 15. | Szabó Edit
Az ApróKertek 2023-as Könnyűvére igazi közönségkedvenc, ez a bor kapta a legtöbb szavazatot a Borsmenta Kóstolóklubban. Kékfrankos és cabernet sauvignon házasítása, könnyedségével és eleganciájával hódít…
Vendégoldal

Hello 2025!
2025. 01. 14. | Zsirai Kata
Katanapló 6. rész
Kellemes, barátos szilveszteri buli, aztán puff! Lebetegedés január elején. De Zsirai Katának nincs ideje pihenni, máris tele a januári naptárja. És hogy mi minden vár rá az év első hónapjában? Elmeséli a Katanapló 6. részében…
Főzünk

Coq au vin – vörösboros kakas
2025. 01. 13. | Szabó Edit
A vörösboros kakas a kissé macerás, ámde ellenállhatatlan ételek közé tartozik. Érdemes rászánnunk az időt, mert az eredmény mindenért kárpótol…
Beszélgetünk

Tokajban hihetetlen erő van
2025. 01. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Pablo Álvarezzel
Decemberben nyugdíjba ment Pablo Álvarez Mezquiriz, a Tempos Vega Sicilia vezérigazgatója. A hat borászatot, köztük a Tokaj-Oremust is tulajdonló spanyol vállalkozás fejét Tokajról és a tokaji bor jövőjéről kérdeztük…
Iszunk

Kiderült, melyik két bor kapja a nagydíjat!
2025. 01. 11. | Borsmenta
A Magyar Borszakírók Köre 2024-ben is megszavazta az év legjobb 12 vörös- és fehérborát, kiválasztotta közülük a két Magyar Bor Nagydíjas tételt, és az is eldőlt, melyik pincészet kapja az idén a Kosárka József-emlékdíjat. Íme a részletek…
Tesztelünk

Steigler Pince: Kaméleon Vörös Cuvée 2023
2025. 01. 10. | Szabó Edit
A Steigler Pince Kaméleon fantázianevű vörös házasítása igazi kedd esti bor. Pizzák, olasz tészták vagy akár egy kis sonka mellé tökéletes választás…