Találatok száma: 2499
Tesztelünk

Törley Pezsgőpincészet: Tokaji Brut
2022. 03. 22. | Szabó Edit
A Törley Pezsgőpincészet Tokaji Brut pezsgője már a megjelenésében is jelzi, hogy egészen más, mint amit a pezsgőktől megszoktunk. Megosztó, de nagyon barátságos ital, desszertek mellé ajánljuk…
Főzünk

Egyszerű citromos piskóta
2022. 03. 21. | Szabó Edit
Ez a citromos piskóta egy szűk óra alatt elkészül, és a délutáni kávé tökéletes kiegészítője. Kínálhatjuk lekvárral, porcukorral, de „csupaszon” is nagyon finom…
Tesztelünk

Sauska Villány: Cabernet Sauvignon Prémium 2016
2022. 03. 18. | Szabó Edit
Villány híres dűlője, az Ördögárok adta a gyümölcsöt ehhez a borhoz. A Sauska Pincészet cabernet sauvignonja igazi klasszis, de figyelem: dekantálni kell!
Iszunk

A nagy cabernet sauvignon teszt
2022. 03. 17. | Szabó Edit
A Borsmenta lelkes csapata öt borvidék 17 pincészetének 19 cabernet sauvignon borát kóstolta végig. Három szekszárdi és egy mátrai tétel került a dobogóra. Íme a részletek…
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Kővilla Válogatás Villányi Cabernet Sauvignon Kopár Szelekció 2017
2022. 03. 16. | Szabó Edit
A híres Kopár-dűlő tökéletes minőségű szőlőjéből izgalmas, gazdag cabernet sauvignon bort készített a Csányi Pincészet…
Beszélgetünk

A magyar bor sokkal több egy exportcikknél
2022. 03. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Ondré Péterrel
Eddig soha nem látott méretű csúcstalálkozót szervez a magyar borokkal foglalkozó külföldi szakemberek számára az Agrármarketing Centrum. A Hungarian Wine Summit részleteiről Ondré Pétert, az Agrármarketing Centrum ügyvezetőjét kérdeztük…
Tesztelünk

Mészáros Pál Borház és Pince: Grandiózus Cabernet Sauvignon 2017
2022. 03. 13. | Szabó Edit
A Grandiózus Cabernet Sauvignon a szekszárdi Mészáros Borház reserve sorozatának kiemelt tagja. Izgalmas, gazdag bor, jól mutat az ünnepi asztalon…
Iszunk

Borjour Magnum 2022 – második felvonás
2022. 03. 11. | Takács Andrea
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az év első nagy borkóstolója, a Borjour Magnum. A Budapesti Kongresszusi Központban kétszázhúsz kiállító ezernél is több borát kóstolhatta a közönség. A Borsmentát Takács Andrea tudósította, két felvonásban. Íme a második…
Tesztelünk

René’s Wine Heaven: Bio Mátrai Cabernet Sauvignon 2017
2022. 03. 10. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni Juhász René a 2012-es indulás óta bio módon készíti a René’s Wine Heaven borait. A 2017-es évjáratú cabernet sauvignon tökéletes választás a húsvéti asztalra…
Iszunk

Borjour Magnum 2022 – első felvonás
2022. 03. 09. | Takács Andrea
Kétszázhúsz kiállító ezernél is több bora, mesterkurzusok és gyorskóstolók végeláthatatlan sora várta mindazokat, akik ellátogattak a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Borjour Magnumra. A Borsmentát Takács Andrea tudósította, két felvonásban. Íme az első…
Tesztelünk

Hangavári Pincészet: Pezsgő Brut Nature – Furmint 2019
2022. 03. 08. | Szabó Edit
A Hangavári Pincészet furmintból készült pezsgője igazi gyümölcsbomba. Nem kell hozzá különleges alkalom, nyissuk ki bátran, és széppé varázsolja a napot…
Eszünk

Asztali kisokos III. – ülésrend és jelzések
2022. 03. 07. | Virág Orsolya
Azt már megtanultuk, hogy mivel és miből együnk, de azt még nem tudjuk, hogy kinek hol van a helye az asztal körül. Sorozatunk harmadik, befejező részében erre is fény derül, és az is kiviláglik, hogy mégsem olyan nagy baj, ha repül az a csiga…
Tesztelünk

Anonym Pince: Brut Rosé Összhang Pezsgő 2016
2022. 03. 04. | Szabó Edit
Az Anonym Pince rozé pezsgője válogatott alapanyagokból készült, és az ünnepi asztalon, ételek mellett találhatja meg leginkább a helyét. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk

Furmint February 4.0 Londonban!
2022. 03. 03. | Vargha Márk
A Wines of Hungary UK immár negyedik alkalommal rendezett Furmint Februárt Londonban. A rendezvényről Vargha Márk tudósította a Borsmentát…
Tesztelünk

Késa Birtok: Brut Nature 2020
2022. 03. 02. | Szabó Edit
A balatonboglári Késa Birtok zöld veltelini pezsgőjét roston sült balatoni halak mellé ajánljuk…