Találatok száma: 2499
Beszélgetünk

Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét
2022. 01. 29. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez vezető útról beszélgettünk…
Tesztelünk

Pósta Borház: Amfórás Kadarka 2019
2022. 01. 28. | Szabó Edit
A Pósta Borház 2019-es amforában érlelt kadarkájából mindössze 1300 palack készült. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk

Fehérvári Bormustra – hatodszor
2022. 01. 27. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, elegendő férőhely, hibátlan harapnivalók, kimeríthetetlen választék – idén is hozta mindazt a Fehérvári Bormustra, amiért annyira vártuk...
Tesztelünk

Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Superior 2020
2022. 01. 25. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc Egri Kadarka Superior bora áthatóan gyümölcsös, intenzív és gazdag. Remekül illik a komoly, nagy beszélgetésekhez meg a lágy sajtokhoz…
Beszélgetünk

Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs!
2022. 01. 24. | Borsmenta
Az angol Decanter bormagazin évek óta megtartja az „Év legjobb borai” választást. Az idén a Tokaj Nobilis hárslevelűje is bekerült a legjobbak közé. A verseny menetéről Caroline Gilby MW-t kérdeztük...
Tesztelünk

Márkvárt Pince: Kadarka 2020
2022. 01. 23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…
Főzünk

Focaccia
2022. 01. 22. | Fülöp Timi
Liszt, víz, élesztő meg egy kis türelem, és máris kész az olaszok zseniális lepénykenyere, a focaccia. Mi most Fülöp Timi kipróbált alapreceptjét adjuk közre, amit aztán mindenki kedvére formálhat a saját képére…
Tesztelünk

Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020
2022. 01. 21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz ajánlunk…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és nemcsak evett, ivott is…
2022. 01. 20. | Puskás Panni
Puskás Panni író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán bejárta Szicíliát, megkóstolta a helyi ételeket, rengeteg édességet evett, az estéket pedig a bárok teraszain töltötte. Íme beszámolójának 3., befejező része…
Eszünk

Pincérkisokos
2022. 01. 20. | Virág Orsolya
Balról jön és jobbra megy? A vendégnek mindig igaza van? És ki az a csálinger? Fizetek, főúr! Volt egy feketém… Nézzük, milyen a jó felszolgáló!
Tesztelünk

Ákos Pince: Kármélus 2018
2022. 01. 18. | Szabó Edit
Az Ákos Pince Kármélusa egy könnyű zweigelt a Mátrából. Magyaros ízvilágú, paprikás ételekhez ajánljuk…
Főzünk

Libaleves, ahogy Magos Zoltán készíti
2022. 01. 17. | Szabó Edit
Magos Zoltán libalevese kapott egy kis ázsiai felhangot, és éppen ettől válik különösen izgalmassá. Forró, fűszeres és zamatos, minden bajra orvosság…
Tesztelünk

Koch Borászat: Frisch Kadarka Selection 2018
2022. 01. 16. | Szabó Edit
A Koch Frisch kadarka válogatott, kézzel szüretelt szőlőből készült, és egy kis hordós érlelést is kapott. Magyaros ízvilágú ételek mellé ajánljuk…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és még többet evett…
2022. 01. 16. | Puskás Panni
Puskás Panni, író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán bejárta Szicíliát, és rengeteget evett – de azért volt néhány étel, amire nemet mondott. Íme a Borsmenta sorozatának 2. része.
Beszélgetünk

Ez a Somló, itt mások a szabályok!
2022. 01. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Kolonics Károllyal
Hét hektárt művel a Somló hegyen, és hárslevelűjére 2021-ben 96 pontot adtak az angol Decanter bírái. Kolonics Károly szerint olyan bort kell készíteni, amelyik a borász és a fogyasztó épülésére egyaránt szolgál…