Találatok száma: 2500
Iszunk

Szilveszteri pezsgőteszt
2021. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta szilveszteri pezsgőtesztjén 19 borászat 23 tétele vett részt. A pálmát egy villányi rozé magnum vitte el, de egyéb meglepetések is születtek…
Főzünk

Ez is raclette
2021. 12. 28. | Upor László
Camembert másképp
Igazi társasági étel: mindenki ugyanazt eszi, mégis elbíbelődhet a saját kis adagjával. És elkészíteni sem ördöngösség…
Eszünk

Öt jó étel Budapesten
2021. 12. 28. | Vargha Márk
Sertésfülcsipsz, vadpörkölt, füstölt kacsamáj, gado gado saláta, kacsamájpástétom. Öt budapesti étterem egy-egy ételét ajánljuk most a Borsmenta olvasóinak figyelmébe.
Utazunk

Zarándokút két keréken – megérkezés Rómába
2021. 12. 27. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Budapest–Róma zarándokút 9. rész – Róma
Zarándokút két keréken című sorozatunk 9., befejező részében hőseink megérkeznek Rómába. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a 19–20. nappal, majd egy kis római tartózkodás után a biztonságos hazautazással ér véget…
Főzünk

Almás püspökkenyér
2021. 12. 26. | Klich Zsuzsa
Igazi téli sütemény. Karácsony második napjára vagy a két ünnep közötti időszakra ajánljuk, amikor egy kicsit már mindenkinek sok a jóból, de a délutáni kávéhoz mégis jól jön egy szelet süti…
Tesztelünk

Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka Superior 2018
2021. 12. 25. | Szabó Edit
Tóth Ferenc az Egri borvidék egyik „nagy öregje”, aki sokat tett azért, hogy a kadarka fajta visszatérjen a borvidékre. A pincészet superior kadarkája ünnepi asztalra való, tökéletes karácsonykor a hal, húsvétkor a sonka mellé…
Utazunk

Zarándokút két keréken – Tavullia–Spoleto
2021. 12. 23. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Budapest–Róma zarándokút 8. rész – Olaszország
Zarándokút két keréken című sorozatunk 8. részében hőseink emelkedőkkel és lejtőkkel küzdenek, majd Assisiben felkeresik Szent Ferenc sírját. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a 16–18. nappal folytatódik…
Tesztelünk

Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Siller 2020
2021. 12. 22. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc, a naturális borok egri szószólója a kadarka elkötelezett híve. Sillere klasszikus halászlébor, nem hiányozhat a karácsonyi asztalról, de az esti beszélgetésekhez is ajánljuk…
Tesztelünk

Lelovits Tamás Pincéje: A csudabogár 1. 2018
2021. 12. 21. | Szabó Edit
Kedvesség, játékosság, gyümölcsösség a köbön. Lelovits Tamás könnyű vörös házasításában minden benne van, amiért a világfajtákat szeretjük…
Főzünk

Édeskömény-krémleves
2021. 12. 20. | Klich Zsuzsa
Illatos, lágy és különleges. Aki szereti az ánizst, ezért a levesért rajongani fog. Elkészíteni könnyű, sem gyakorlatot, sem szakértelmet nem igényel…
Tesztelünk

ApróKertek: Könnyűvér 2020
2021. 12. 19. | Szabó Edit
Négy pázmándi borász összeállt, és mindenki elkészítette a maga könnyű vörösborát a saját elképzelése szerint. A lényeg az, hogy kékfrankos legyen az alap. A borokat Könnyűvérnek nevezték el. Mi most az ApróKertek házasítását kóstoltuk…
Beszélgetünk

A win-win helyzetek megteremtése az erősségem
2021. 12. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Bő öt éve már, hogy Romsics László ül a Csányi Pincészet vezérigazgatói székében. Az azóta bekövetkezett változásokról, az újdonságokról és a tervekről kérdeztük…
Tesztelünk

Hangavári Pincészet: Lizzi Gyöngyöző Furmint 2019
2021. 12. 17. | Szabó Edit
A 2019-es Lizzi Gyöngyöző Furmint kitűnő vendégváró ital, de könnyebb saláták, csirkés ételek mellett is megállja a helyét…
Vendégoldal

Ők a Par Excellence díj nyertesei 2021-ben
2021. 12. 17. | Borsmenta
Nyolc éve már, hogy a Magyar Sommelier Szövetség díjazza a vendéglátós és a boros szakma kiemelkedő képviselőit. Az elismerést öt kategóriában osztják – lássuk, kik az idei díjazottak.
Eszünk

Bejglivariációk a Magyar Ízek Utcájában!
2021. 12. 17. | Virág Orsolya
Nincs karácsony bejgli nélkül! A Magyar Ízek utcája karácsonyi rendezvényén az Év Bejglije verseny díjnyertes alkotásait is megkóstolhatjuk. Találkozzunk a Millenárison!