Találatok száma: 2499
Beszélgetünk

Tízéves az egri csillag
2021. 03. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Tíz éve már, hogy megszületett az egri bikavér fehér párja, az egri csillag. A bor sikeréről és a St. Andrea Pincészetben folyó munkáról dr. Lőrincz Györgyöt kérdeztük…
Főzünk

Banánkenyér
2021. 03. 11. | Szabó Edit
Ez a banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből készül, és vajjal a legfinomabb. A délutáni kávé mellé ajánljuk…
Vendégoldal

Elhunyt Steven Spurrier
2021. 03. 09. | Borsmenta
Elhunyt Steven Spurrier, minden idők egyik legjelentősebb borkereskedője, borszakértője. A nemzetközi borélet nagyon sokat köszönhet neki. Nyugodjék békében.
Tesztelünk

Csányi Pincészet: KőVilla Válogatás Cabernet Sauvignon Kopár szelekció 2017
2021. 03. 04. | Szabó Edit
Igazi gasztrobor, a szó legnemesebb értelmében. A Csányi Pincészet KőVilla sorozatának cabernet sauvignonja grillételek, marhahúsos fogások kiváló kísérője...
Iszunk

Bárélmény otthon!
2021. 03. 02. | Szabó Edit
Minőségi italok, halk zene, szakértő bartender, barátok, buli… Na, hát éppen ez nincs manapság, hacsak otthonunkba nem varázsoljuk az élményt. Mert lehetséges!
Főzünk

Sajttorta mascarponéval
2021. 03. 01. | Szabó Edit
Az amerikai klasszikus recept az olaszok zseniális krémsajtjával. Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ez lesz életed sajttortája…
Beszélgetünk

Adni mindig jó
2021. 02. 27. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Monostori Balázzsal
Mostanában egyre többször halljuk egy kis töki pince, a Cardium nevét, de azt kevesen tudják, hogy a ropogós rozékat, a friss gyöngyözőborokat és a színvonalas pezsgőket egy jól ismert borász, Monostori Balázs készíti…
Főzünk

Egészben sült kacsa
2021. 02. 24. | Szabó Edit
Belül szaftos, kívül ropogós, éppen olyan, amilyennek lennie kell. Tegyük a pecsenyekacsát egészben egy római tálba, és süssük meg. Ennyi az egész…
Vendégoldal

Akcióban a HotelHero csapata
2021. 02. 22. | Borsmenta
Három fővárosi szálloda 16 lelkes önkéntes szakácsa főzött a rászorulóknak vasárnap. A jótékonysági akció a Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködében jött létre…
Beszélgetünk

Ennek a hegynek lelke van
2021. 02. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Barnabással
Kicsi birtok, kicsi pince, kevés bor, nagy szív. Nagyjából így lehetne röviden jellemezni a somlói Barnabás Pincét és tulajdonosát, Tóth Barnabást, aki húszéves múlttal a háta mögött is megmaradt örömborásznak…
Főzünk

Bögrés almás sütemény
2021. 02. 16. | Szabó Edit
Világbajnok almás süti – egyszerű, gyors, nagyon finom, és még csak mérleg se kell hozzá…
Tesztelünk

Szent Benedek Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011
2021. 02. 14. | Szabó Edit
A Szent Benedek Pincészet 2011-es 5 puttonyos aszúja önmagában is élvezetes, de ételek mellett is remekül megállja a helyét. Csípős thai fogásokhoz ideális, de piték kísérőjeként is gondolhatunk rá…
Beszélgetünk

Szerencsés vagyok, hogy ide születtem
2021. 02. 13. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Holló Ákossal
Holló Ákos, az Ákos Pince tulajdonosa büszke arra, hogy a Mátrában született, és ezen a kivételes adottságú borvidéken készítheti borait. Munkájáról, borairól, terveiről kérdeztük…
Iszunk

Megkóstoltuk Gervai János borait
2021. 02. 12. | Szabó Edit
Gervai Jánost a Michelin-csillagos Stand étterem sommelier-jeként ismertük meg, most azonban mint ígéretes borászt mutatjuk be az olvasóknak…
Főzünk

Spenótos galuska, spenótos muffin
2021. 02. 10. | Szabó Edit
Van, aki rá se tud nézni, van, aki él-hal érte. A spenót megosztó alapanyag, de nagyon egészséges, ezért érdemes a főzeléken kívül mást is készíteni belőle. Mi most galuskát főztünk és muffint sütöttünk. Íme a receptek…