Találatok száma: 2499
Iszunk

Szentek csatája
2020. 11. 09. | Szabó Edit
Tavaszra terveztük, de végül csak most tartottuk meg Szentek csatája című bortesztünket, ahol „szent” nevű pincészetek borait teszteltük. Az év egyik legizgalmasabb kóstolója volt, rekordmagas pontszámokkal…
Beszélgetünk

Most a sörpárlatok izgatnak
2020. 11. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Dömötör Zsolttal
Átadták az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait. Ahogyan az előző két évben, a legeredményesebb főzde az idén is a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. lett. A díjátadó után a vállalkozás egyik alapítójával, Dömötör Zsolttal beszélgettünk…
Iszunk

Demijohn nyári portfólió-kóstoló
2020. 11. 06. | Vargha Márk
A nyár egyik kellemes, nagyobb nyilvánosság előtt zajló boros eseménye a Demijohn csapatának portfólió-kóstolója volt a Haris Parkban…
Tesztelünk

Wassmann Pince: Cabernet Franc 2015
2020. 11. 02. | Szabó Edit
Egy német házaspár beleszeret a Villányi borvidékbe, Pécsdevecserre költözik, és megalapítja a vidék első biodinamikus pincészetét. Ralf és Susann csodás cabernet franc-ja önmagáért beszél…
Beszélgetünk

A Mátra rejtett kincs
2020. 10. 31. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kerekes Tamással
Gyöngyöstarján csuda hely, a kis mátrai településen szinte minden második ház borászatot rejt. Itt nőtt fel Kerekes Tamás, aki gépészmérnöki diplomával a zsebében kezdte készíteni természethű borait…
Utazunk

Irány Portugália! 2. rész
2020. 10. 30. | Vargha Márk
Sorozatunk második részében Alentejo régióban kalandozunk, bort kóstolunk a Douro völgyében, körülnézünk Tomar és Coimbra városában, és még egy kis fadót is hallgatunk…
Iszunk

Kékfrankosok, kadarkák
2020. 10. 29. | Csepe Erika
A fűszerességéről híres kadarka és a sokarcúságáról nevezetes kékfrankos volt a főszereplője a BorJour legutóbbi rendezvényének. A Hotel Nemzetiben tartott kóstolón húsz pincészet mutatta be borait a budapesti közönségnek...
Tesztelünk

Tomcsányi Családi Birtok: Syrah 2017
2020. 10. 28. | Szabó Edit
Vörösbor a Somlóról? Láttunk már olyat, de ez most valami más! Tomcsányiék szűretlen és derítetlen syrah bora maga a természetesség…
Iszunk

Vylyan Bogyólé 2020!
2020. 10. 26. | Szabó Edit és Borsmenta
Elkészült és október 26-tól kapható a Vylyan Pincészet újbora, a Bogyólé. Az idei palackok címkéjét a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, Győri Katinka Laura tervezte...
Eszünk

Osamáék Byblosa
2020. 10. 25. | Horváth Ágnes
„Ez nem fine, hanem fun dining, ahol az a cél, hogy a vendégek barátságos, otthonos környezetben élvezzék az ételeket és az italokat” – foglalja össze Osama Kutaini az Astoria mellett található étterem ars poeticáját, és rögtön tudjuk, hogy a Byblos nekünk való hely…
Tesztelünk

ApróKertek: Régi Álom Néró 2018
2020. 10. 23. | Szabó Edit
Az organikusan gazdálkodó pázmándi ApróKertek gyönyörű néró bora igazi ritkaság. Már csak néhány palack van belőle forgalomban, aki szeretné megkóstolni, annak komoly felderítő munkát kell végeznie, de megéri…
Eszünk

Hoppá, de jó lett!
2020. 10. 21. | Barossné Koós Andrea
Az ország egyik legjobb hamburgere Budapesten készül. Aki nem hiszi, keresse fel a Hoppá! Bistrót az Andrássy úton, és járjon utána...
Beszélgetünk

Várjuk a vendégeket!
2020. 10. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Bánfalvi Gáborral
Borturizmus kategóriában a budapesti székhelyű Taste Hungary nyerte el az idén a londoni Drinks Business magazin fődíját. A vállalkozást alapító Bánfalvi Gáborral beszélgettünk…
Utazunk

Irány Portugália! 1. rész
2020. 10. 16. | Vargha Márk
Sorozatunk első részében meglessük Setúbal flamingóit, bejárjuk Alcobaça és Batalha kolostorait, naplementét nézünk Nazarénál, borozunk Colaresben, és elvegyülünk a fátimai búcsúban…
Vendégoldal

Apa, van nekünk időgépünk?
2020. 10. 15. | Borsmenta
Az alábbiakban Demeter Zoltán tokaji borász pezsgőről szóló gondolatait közöljük. Az előadás a második etyeki pezsgőkonferencián hangzott el, 2020. szeptember 3-án.