Találatok száma: 2499
Eszünk

A passiógyümölcsös a legfinomabb!
2020. 10. 14. | Szabó Edit
Megnyílt a Zax Csokoládémanufaktúra kicsi üzlete Budapest belvárosában. Varga Zsuzsa gyönyörű bonbonjai Révkomáromban készülnek, de most már a magyar közönség is könnyedén megkóstolhatja őket, akár egy pohár pezsgő kíséretében…
Iszunk

Álomrandi a Borirodában: Sancerre és kecskesajt
2020. 10. 12. | Vargha Márk
Új sorozatot indított egyik kedvenc borbárunk, a Boriroda: a tematikus esteken klasszikus bor-étel párokat mutatnak be a vendégeknek. Az első rendezvényen kollégánk, Vargha Márk is részt vett…
Tesztelünk

Somlói Apátsági Pince: Furmint 2017
2020. 10. 10. | Szabó Edit
A Somlói Apátsági Pince furmintja szép igazolása annak, hogy a fajta a Somlón is jól érzi magát. Fogyasztóbarát bor, könnyű szeretni, de avatott borfanoknak is tartogat meglepetéseket…
Iszunk

Borászat lett a kerámiagyárból
2020. 10. 08. | Szabó Edit
A bodrogkeresztúri kerámiagyár falai közé új élet költözött. Bodó Juditék a falubeliek régi történeteit hallgatva vették birtokba a Bott Pince új feldolgozóját…
Vendégoldal

Megvan a kiváló évjárat lehetősége!
2020. 10. 07. | Borsmenta
Országszerte zajlik a szüret. A minőségre nem lehet panasz, de a vártnál kevesebb bor lesz az idén – derül ki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa közleményéből…
Beszélgetünk

Az emberek megszerették a csokimat
2020. 10. 03. | Bott Zsuzsanna
Papp-Vargha Katalin életét egy brüsszeli Erasmus-ösztöndíj változtatta meg. 24 évesen kezdett csokoládékat készíteni, és ma már ő az egyik legsikeresebb női vállalkozó Szlovákiában…
Utazunk

Mit ittunk a Kerekdomb Fesztiválon?
2020. 10. 02. | Vargha Márk
A kulturális programok mellett néhány pincészet meglátogatására is jutott idő Tállyán. Vargha Márk beszámolója…
Tesztelünk

SZÓLÓ: Tempo 2018
2020. 10. 01. | Szabó Edit
A tállyai SZÓLÓ borásza, Éless Tímea minden borát áthatja a természetesség. A Tempo tiszta, nemes, elegáns furmint. A fajta kedvelői lelkesedni fognak érte…
Utazunk

Ilyen volt a Kerekdomb
2020. 09. 30. | Vargha Márk
A zene és a bor jó, de a szervezésen lenne még mit csiszolni. A tállyai Kerekdomb Fesztiválon jártunk…
Vendégoldal

Magyar élelmiszerek sikere Angliában
2020. 09. 29. | Borsmenta
Az élelmiszerek Oscar-díjának is nevezett londoni Great Taste Awards zsűrije az idén bőkezűen osztotta a csillagokat a magyar termékeknek. Nézzük, kik szerepeltek a legeredményesebben…
Tesztelünk

Bott Frigyes: Juhfark 2018
2020. 09. 28. | Szabó Edit
Bott Frigyes Juhfark natúrbora szűretlenül és derítetlenül került palackba, így a színe opálos, az íze páratlanul gazdag. A természetesség kedvelőinek ajánljuk…
Vendégoldal

Magyar borok kiemelkedő sikere Londonban
2020. 09. 27. | Borsmenta
Egy „Best in show” minősítést, 5 platina-, 12 arany- és 42 ezüstérmet hoztak haza a magyar borok a világ egyik legrangosabb borversenyéről, az idei Decanter World Wine Awardsról…
Beszélgetünk

Végre szabad vagyok
2020. 09. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Pók Tamással
Néhány éve még az ország egyik legismertebb borásza volt, most utolsó saját borainak kiárusítására készül Pók Tamás. Birtokait két éve eladta, ma már csak az oktatásnak szenteli az életét. Szabó Edit interjúja.
Iszunk

Ismerd meg a komlódat!
2020. 09. 21. | Horváth Ágnes
Magyarország első „újkori” ültetvényén, az Uradalmi Sörmanufaktúra váli birtokán szüreteltünk puha, sárgás port termő, illatbomba komlótobozokat…
Beszélgetünk

Hernyákéknál lenni jó!
2020. 09. 19. | Gónusz Gabriella
Beszélgetés Hernyák Lászlóval és Valival
A délszláv válság elől jöttek Magyarországra, de olyan, mintha ősidők óta itt lennének velünk. A mindig derűs Hernyák házaspár nélkül elképzelhetetlen az etyeki Öreghegy, ráadásul a borok mellé ma már pezsgőt is kínálnak…