Találatok száma: 2498
Beszélgetünk

Új irányt kell vennünk
2020. 04. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Erhardt Zoltánnal
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. A soproni Erhardt Étterem és Panzió más stratégiát választott. A részletekről a tulajdonost, Erhardt Zoltánt kérdeztük…
Iszunk

Női lélek minden cseppben
2020. 04. 27. | Vargha Márk
Az idei Gyengébb? Nem! borkóstoló mesterkurzusain ismert színésznők is „szerepet” kaptak. Bodó Judit és Luka Enikő mellett Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze mesélt a borokhoz fűződő viszonyáról…
Tesztelünk

Csernyik Pince: Olaszrizling 2018
2020. 04. 26. | Szabó Edit
Csernyikék olaszrizlingje jól eltalált, kellemes bor. Az is szeretni fogja, aki értékeli a termőhelyi jelleget, és az is, aki csak szeretne inni egy jót….
Beszélgetünk

Másról szól a tündérjáték
2020. 04. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Major Leventével
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Major Levente, az abasári Levente Pince tulajdonosa válaszol…
Főzünk

Pekeskifli
2020. 04. 24. | Szabó Edit
A pekeskifli a sváb konyha remeke, eszményi borkorcsolya, de vendégvárónak vagy a délutáni kávé mellé is ideális…
Beszélgetünk

Emberséges világ jöjjön!
2020. 04. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Luka Enikővel
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Luka Enikő, a soproni Luka Pincészet tulajdonosa válaszol…
Iszunk

Dombra ment föl, és hegyről jött le
2020. 04. 22. | Szabó Edit
Heimann Családi Birtok: Cabernet Franc 2007
Mivel a nyilvános boros programok rendre elmaradnak, a borszakíró kénytelen családi körben kóstolni. Borzasztó, tudjuk, de valakinek ezt a munkát is el kell végeznie. Ma Heimannék 2007-es cabernet franc bora akadt horogra…
Beszélgetünk

Az emberiség feledékeny
2020. 04. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh Jánossal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Németh János, a szekszárdi Németh János Pincészet borásza válaszol…
Főzünk

Búvártúrós
2020. 04. 20. | Klich Zsuzsa
Bableves, gulyásleves, palócleves vagy más hasonló karakterű húsos leves után szívesen eszünk édességet. A klasszikus választás a palacsinta, de nem árt kicsi bővíteni a repertoárt. Itt van például a búvártúrós…
Főzünk

Medvehagymás-padlizsános lasagne
2020. 04. 19. | Szabó Edit
A lasagne a legnépszerűbb olasz ételek egyike, variációinak száma végtelen. Még tart a medvehagymaszezon, készítsük hát azzal!
Beszélgetünk

Nagyon hiányoznak a vendégeink
2020. 04. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Sziegl-Nagy Petrával
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Sziegl-Nagy Petra, a hajósi Sziegl Pince borásza válaszol…
Főzünk

Túrós süti liszt nélkül
2020. 04. 18. | Klich Zsuzsa
Nem kell hozzá se liszt, se élesztő. Nem túl attraktív, inkább szerény és csinos, de az íze! Bomba! Ezt a túrós sütit sok szeretettel ajánljuk diétázóknak, lisztérzékenyeknek és mindenkinek, aki szereti a túrót…
Beszélgetünk

Tanulnunk kellene abból, ami most történik
2020. 04. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Figula Mihállyal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza válaszol…
Főzünk

Medvehagymapesztó
2020. 04. 17. | Szabó Edit
Ez a medvehagymából készült házi pesztó tésztára, pirítósra, húsok mellé egyaránt tökéletes, és pillanatok alatt elkészül…
Beszélgetünk

Fontos, hogy figyeljünk egymásra
2020. 04. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Balogh Zoltánnal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pince tulajdonosa válaszol…