Találatok száma: 2498
Iszunk

Aszúteszt a Borsmentán
2019. 12. 17. | Szabó Edit
A tokaji aszú illik a karácsonyi asztalra, és bízunk benne, hogy tesztünk eredménye segít majd a választásban. A Borsmenta minősítő kóstolóján 8 különböző stílusú és évjáratú aszúbort kóstoltunk. Íme az eredmények…
Főzünk

Kókusztejes csirkeleves – Tom Kha Gai
2019. 12. 16. | Klich Zsuzsa
A Tom Kha Gai a thai konyha egyik remeke. A friss, illatos, édes csodaleves hozzávalói már itthon is beszerezhetők, így elkészítésével bárki sikeresen próbálkozhat. Íme a Thaiföldről hozott recept…
Tesztelünk

Dereszla Pincészet: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2009
2019. 12. 15. | Szabó Edit
Ebben a borban benne van mindaz, amiért az aszút szeretjük. Ezerféle illat és íz, gazdagság, krémesség, elegancia. Jól mutat az ünnepi asztalon, de ajándékba is nyugodtan adhatjuk, még sok évig szép marad…
Beszélgetünk
Tesztelünk

Tánczos Pince: Zengő Válogatás 2017
2019. 12. 13. | Szabó Edit
A Tagyon-hegyen található Tánczos Pince bátor vállalkozása ez a zengő. Kifejezetten izgalmas bor, kezdő fogyasztóknak is ajánljuk, de csak mértékkel…
Utazunk

Kin kao jang?
2019. 12. 13. | Klich Zsuzsa
A fenti mondat gyakori üdvözlés Thaiföldön. Azt jelenti: ettél már? Ebből is látható, hogy a társas étkezés a thaiföldi életmód szerves része. Elmeséljük, mit tapasztal meg mindebből az utazó szűk két hét alatt…
Tesztelünk

Nyári Pince: Olaszrizling Válogatás 2015
2019. 12. 11. | Szabó Edit
Az olaszrizling édes arca. Sűrű, gazdag, fűszeres desszertbor, amely méltóképpen bizonyítja, hogy a Szent György-hegy csodákra képes...
Iszunk

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 2.
2019. 12. 10. | Szabó Edit
Befejeződött a Borsmenta olaszrizlingtesztje. A második fordulóban két badacsonyi és egy mátrai bor került a dobogóra, összesítettben a Nyári Pince 2015-ös késői szüretelésű olaszrizling válogatása győzött, a szárazak között viszont megőrizte első helyét a Varsányi Pince…
Tesztelünk

Préselő Pincészet: Messzelátó Furmint Késői Szüret 2016
2019. 12. 09. | Szabó Edit
A klasszikus tokaji késői szüretelésű furmintok egyik szép darabja, túrós desszertek, keleti ételek kiváló kísérője…
Eszünk

Gasztrofarm Szalkán
2019. 12. 09. | Bott Zsuzsanna
A határ szlovák oldalán, Góra Róbert gasztrofarmján nyílt meg Szlovákia első biosertés-vágóhídja. A vállalkozót az ott folyó munkáról és a tervekről kérdeztük…
Tesztelünk

Dobogó Pincészet: Mylitta 2017
2019. 12. 08. | Szabó Edit
A szerelmesek bora. A névadó nem más, mint Ady Endre, aki egykor verseiben Mylittának szólította a pincészet tulajdonosának nagynénjét, Zwack Máriát. A történet csodaszép, a bor nemkülönben…
Beszélgetünk

A Halkakasban találtam magamra
2019. 12. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Lévai Zsuzsival
Hét éve már, hogy az édesvízi halakból készített ételeket kínáló Halkakas először elvarázsolta a főváros közönségét. Az ötlet Lévai Zsuzsi fejéből pattant ki, aki azóta kétgyerekes anyuka lett, de most is tele van tervekkel…
Tesztelünk

Németh János Pincészet: Kadarka 2017
2019. 12. 06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…
Iszunk

Mitiszol? kilencedszer
2019. 12. 03. | Vargha Márk
Elhivatott borászok, kiváló borok, remek hangulat, tökéletes szervezés – nagyjából így lehetne leírni a természetes borok idei csúcstalálkozóját, a Mitiszol? Fesztivált. Íme a Borsmenta részletes beszámolója…
Tesztelünk

Holdvölgy Birtok: Intuition Zéta Szamorodni 2008
2019. 12. 02. | Szabó Edit
Egy pohárnyi csorduló napfény, benne a nyár minden illata és íze. Tökéletes desszertbor, desszert sem kell hozzá, önmagában is megállja a helyét egy ünnepi vacsora végén…