Tesztelünk

Bolyki Pincészet: Indián Nyár 2017
2021. 11. 04. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet Indián Nyár bora az egyik legismertebb könnyű vörös. Minden évjáratban kedves, szerethető, most sem csalódtunk benne…
Iszunk

Amikor Bornemissza nevet változtatna
2021. 11. 02. | Juga Péter
Nagy Egri Borműhely Kóstoló
Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az idén a Nagy Egri Borműhely Kóstolót. A színvonalas rendezvénynek a St. Andrea Pincészet és Szőlőbirtok egerszalóki épülete adott otthont…
Beszélgetünk

Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran!
2021. 10. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Toronyi Zsuzsával
Minden tekintetben egyedülálló rendezvényen mutatkoztak be a tokaji borkülönlegességek a londoni Trivet étteremben. A programról a szervezőt, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjét, Toronyi Zsuzsát kérdeztük…
Vendégoldal

Magyar aranyérem a 2021-es Champagne és Pezsgő Világbajnokságon!
2021. 10. 29. | Borsmenta
Minden eddiginél több arany- és ezüstérmet osztottak ki a bírák a világ legnagyobb pezsgőversenyén. A magyar pezsgők egy aranyat és öt ezüstöt érdemeltek…
Tesztelünk

Kristinus Borbirtok: Zenit Pet-Nat (Bio) 2020
2021. 10. 27. | Szabó Edit
A Kristinus Borbirtok Zenit Pet-Nat bora a legtökéletesebb aperitifital: az ember azonnal éhes lesz tőle. Hogy egyébként még kedves és finom is, az már csak hab a tortán…
Utazunk

Priorat, a katalán borok fellegvára
2021. 10. 25. | Vargha Márk
Barcelonából könnyen elérhető, és számtalan kellemes élményt tartogat az egyik legizgalmasabb spanyol borvidék: Priorat. Útra fel, a borkalandok minden évszakban várnak!
Tesztelünk

Bodrog Borműhely: Wild Tokaj Pét-Nat 2020
2021. 10. 24. | Szabó Edit
A Bodrog Borműhely furmint pét-natja a fajta játékos, üde, kedves arcát mutatja meg. Rengeteg gyümölcs, rengeteg buborék, és mindkettő nagyon jól áll neki…
Beszélgetünk

Szakítani kell a sztereotípiákkal!
2021. 10. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Harmath Csabával
Izgalmas programot szervezett a brit borpiac szereplőinek a Wines of Hungary UK Londonban. A Trivet étterem által prezentált hatfogásos ebéden Harmath Csaba gasztronómus mutatta be a tokaji édes borokat. A szakértőt az ebéd után kérdeztük…
Beszélgetünk

Az álmodozások korának vége
2021. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Molnár Péterrel
A Wines of Hungary UK izgalmas londoni rendezvényen mutatta be Tokaj édes arcát a brit borpiac szereplőinek. A találkozó után Molnár Pétert, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnökét kérdeztük…
Tesztelünk

Hoop Wines: PINK Kékfrankos 2020
2021. 10. 21. | Szabó Edit
A Hoop Wines kékfrankos pét-natja igazi kapudrog. Ha valaki meg szeretne barátkozni a pét-natok világával, kezdje ezzel!
Utazunk

Nem csak Barcelona létezik!
2021. 10. 20. | Vargha Márk
Festői városkák, macskaköves utcák, csúcsminőségű sonka, jó borok, varázslatos hangulat. Északkelet-Spanyolország 5 kötelező célpontját és egyik ínyencségét ajánljuk olvasóink figyelmébe…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020
2021. 10. 19. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő hárslevelűből készült pét-nat bora természetesen kedves, de nem túl sokrétű. Nyissunk ki és élvezzük, de mélységeket ne keressünk benne…
Iszunk

Mi az a Vindependent?
2021. 10. 18. | Szabó Edit
Magyarország egyik legkisebb, de rendkívül hatékonyan működő boros szervezete, a Vindependent a kisbirtokok munkáját segíti. Tevékenységükről egy kellemes munkaebéden számoltak be a sajtó képviselőinek…
Tesztelünk

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020
2021. 10. 17. | Szabó Edit
Csupa gyümölcs, csupa báj. A Bussay Pince Méthode Ancestrale pét-natja jól behűtve az igazi…
Beszélgetünk

Ezt a kincset meg kell őriznünk
2021. 10. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Tornai Tamással
A most 75 éves Tornai Pincészet a Nagy-Somlói borvidék egyik leglátogatottabb helyszíne. Hétvégén egymást érik a programok, a hétköznapok azonban a komoly szakmai munkáról szólnak. Tornai Tamással beszélgettünk…