Utazunk

Zarándokút két keréken – Budapesttől Zalakarosig
2021. 11. 26. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Budapest–Róma zarándokút 3. rész – Az indulás
Gubán Ica és Miklós elhatározták, hogy a hagyományos zarándokutak teljesítése után nekivágnak, és meg sem állnak Rómáig. A 20 napig tartó biciklitúra első három napján még Magyarországon belül kerekeztek…
Tesztelünk

Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020
2021. 11. 24. | Szabó Edit
Ha van bor, ami paprikás krumplit kíván, akkor a Bujdosó Kalóz Kékfrankosa az. Könnyű, borsos, fűszeres, a magyaros ízvilágú ételek mellett kiválóan megállja a helyét…
Utazunk

Zarándokút két keréken – járt utat a járatlanért
2021. 11. 22. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Budapest–Róma zarándokút 2. rész – Elhatározás, előkészületek
A Budapest–Róma táv nem hivatalos zarándokút, ezért a felkészülés is más egy kicsit. Sorozatunk második részében Gubán Ica az előkészületekről és a várható akadályokról mesél…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Indigó 2020
2021. 11. 20. | Szabó Edit
Vége a grillszezonnak? Hát aztán! Amíg a Sebestyén Pince Indigójából van, addig télen is érdemes beizzítani a grillt, mert ez a bor idevarázsolja a nyarat!
Utazunk

Zarándokút két keréken – a cél az út
2021. 11. 19. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Budapest–Róma zarándokút 1. rész – Mi a zarándoklat?
Biciklivel Budapestről Rómába? Miért is ne! A Borsmenta vadonatúj sorozatában Gubán Ica meséli el legutóbbi zarándokútja kalandjait, és mindenkit arra biztat, hogy bátran vágjon bele!
Iszunk

Madárlátta borok a Villa Sandahltól
2021. 11. 18. | Vargha Márk
A Villa Sandahl 2019-es évjáratbemutatója
A svéd testvérpár tulajdonában álló Villa Sandahl Borászat a 2019-es évjárat borainak kóstolójára hívta a közönséget, ám ennél jóval többet kaptunk…
Tesztelünk

Eszterbauer Borászat: Tanyamacska Kékfrankos 2019
2021. 11. 17. | Szabó Edit
Eszterbauerék Tanyamacskája könnyed, elegáns kékfrankos. A hűvös őszi esték hétköznapi bora, nyugodtan adhatjuk kolbász és szalonna mellé, mint a régi szép időkben…
Főzünk

Kacsaleves és kacsás kása
2021. 11. 16. | Szabó Edit
Márton-napkor ezt a menüt mindenki libával tálalja, pedig kacsahúsból is nagyon finom. A kacsás kásához a levesben főtt húst használjuk fel, így a húsleves is gazdagabb lesz, és a második fogás is sokkal gyorsabban elkészül…
Tesztelünk

Késa Birtok: Shiraz 2020
2021. 11. 15. | Szabó Edit
Pizzához keres bort? Már meg is találta! A Késa Birtok Shiraza a maga áfonyás, zöldfűszeres világával tökéletes kiegészítője a paradicsomos olasz ételeknek…
Utazunk

Szolid hedonizmus a hidak városában
2021. 11. 14. | Juga Péter
Hosszú hétvége Ljubljanában
Ljubljana az ősz derekán is varázslatos hely, ezer arcából képtelenség mindet látni és megismerni néhány nap alatt, de mi azért törekedtünk rá…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: Merlot 2019
2021. 11. 13. | Szabó Edit
Elegáns gyümölcsösség, mértéktartó hordóhasználat, bársonyos korty. A Kovács Nimród Borászat először jelentkezett csavarzáras merlot-val a piacon, de nagyon reméljük, hogy ez a bor a szortiment része marad…
Iszunk

Éljen a könnyű vörös!
2021. 11. 12. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi tesztjén a könnyű vörösborokat vettük górcső alá. Nyolc borvidék 18 pincészetének 20 csavarzáras tételét töltöttük a poharakba, villányi, egri és balatonboglári pincészetek borai végeztek az élen. Íme a részletek…
Tesztelünk

Bakonyi Pincészet: PétNat Királyleányka 2020
2021. 11. 08. | Szabó Edit
Bakonyi Péter most sem hibázott. Királyleánykából készült pét-natja maga a megtestesült elegancia, és még finom is! Csak 300 palack készült belőle, aki szeretné megkóstolni, gyorsan szerezze be!
Eszünk

Üres a tér
2021. 11. 06. | Szabó Edit és Upor László
Divéki Balázs emlékére
„Mi van a torta tetején?” – kérdezi a vendég. „Illúzió” – válaszolja mosolyogva a cukrász. – Beleharapsz, és már el is tűnt. Csak egy pillanatnyi jó érzés, egy szín, egy illat, egy hangulat.” Az álmodó cukrász, Divéki Balázs elment. Örökre.
Főzünk

Lazacpisztráng serpenyőben, pirított zöldségekkel
2021. 11. 05. | Szabó Edit
Nyerő páros
Tápláló, tele van vitaminnal, gyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom. Aki szereti a halat, süsse meg ezt a lazacpisztrángot olyan zöldségekkel, amilyeneket éppen a szezon diktál, és kínáljon mellé egy pohár üde rozét…