Vendégoldal
Villányba menni menő! című cikk borítóképe

Villányba menni menő!

2021. 07. 05. | Borsmenta
Idén 10. alkalommal rendezik meg Villányban az ország „legrózsaszínűbb” eseményét, a Villányi Rozé Fesztivált, amely a rozéborhoz illő lendületes programokkal várja a „bor városába” érkezőket.
Beszélgetünk
Magyarok Hawaiin – Ohana Bordi című cikk borítóképe

Magyarok Hawaiin – Ohana Bordi

2021. 07. 03. | Virág Orsolya
Beszélgetés Bordás Rékával
Réka, István és három gyerek: ők a Bordás család (Ohana Bordi), akik büszkén viselik a matyó mintát a világ másik felén, Oahu szigetén, és a növényi étrendet csak a kalua pork kedvéért adják fel…
Utazunk
Boldogság Kisfaludon című cikk borítóképe

Boldogság Kisfaludon

2021. 07. 02. | Szabó Edit
Hogy milyen volt az első BOLDOGkisfalud Feszt? Üdítő, kedves, szerethető, családias, emberközpontú, boldogító. Jó emberek, jó borok, jó zenék, jó beszélgetések. Hát kell ennél több? Már most várjuk a következőt!
Beszélgetünk
Élettel teli borok galaxisa című cikk borítóképe

Élettel teli borok galaxisa

2021. 07. 01. | Borsmenta
Beszélgetés Susann Hanauerrel
Új címkecsaláddal ünnepli 10 éves biodinamikus működését a Wassmann Birtok. A küldetésről, a filozófia szépségeiről és nehézségeiről Susann Hanauert, a Villányi borvidéken található kicsi birtok szőlészét kérdeztük…
Iszunk
Istvándy és Istvándi című cikk borítóképe

Istvándy és Istvándi

2021. 06. 30. | Borsmenta
Magnum palackba zárt, közös bort készített Istvándy Gergely és Istvándi Tamás. A fiatal borászok távoli rokonai egymásnak, és együtt megálmodott olaszrizlingjükkel a közös gyökerek fontosságát hangsúlyozzák…
Főzünk
Szamócalekvár, szamócaszörp című cikk borítóképe

Szamócalekvár, szamócaszörp

2021. 06. 28. | Szabó Edit
A tavasz édes ízei üvegbe zárva. Egy szamócalekváros kenyérrel a tél közepén is jól indul a nap, a szörpöt pedig ihatjuk tisztán, de megbolondíthatjuk egy kis alkohollal is…
Utazunk
Csillagos ötös: Cinque Borbár, Athén című cikk borítóképe

Csillagos ötös: Cinque Borbár, Athén

2021. 06. 25. | Vargha Márk
Mi még októberben jártunk ott, de örömmel jelentjük, hogy a világjárvány után újranyitott az athéni Cinque Borbár! Aki görögországi útja során érinti a fővárost, mindenképpen látogasson el hozzájuk!
Iszunk
Szepsy István Életműdíjat kapott című cikk borítóképe

Szepsy István Életműdíjat kapott

2021. 06. 23. | Szabó Edit
A Magyar Bor Akadémia Életműdíj Bizottsága 2020-ban úgy döntött, hogy Életműdíjat adományoz Szepsy István mádi borásznak. A világjárvány miatt többször elhalasztott díjátadóra végül június 21-én került sor…
Utazunk
Startol az első BOLDOGkisfalud Feszt! című cikk borítóképe

Startol az első BOLDOGkisfalud Feszt!

2021. 06. 22. | Virág Orsolya
Bor, zene, boldogság – kell ennél több? Ezt kínálja június 25-27. között Tokaj-Hegyalja szívében az első BOLDOGkisfalud Feszt. A Borsmenta tesztelte a helyszínt, a részvétel kötelező!
Vendégoldal
Boraink lenyűgözték a litván szakértőket című cikk borítóképe

Boraink lenyűgözték a litván szakértőket

2021. 06. 21. | Borsmenta
A magyar borstílusokat jól reprezentáló 18 tételes kóstolósort mutattak be Vilniusban, az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett borpiaci üzletfejlesztési eseményen…
Beszélgetünk
Magyar fiú lett Hawaii junior szakácsbajnoka! című cikk borítóképe

Magyar fiú lett Hawaii junior szakácsbajnoka!

2021. 06. 19. | Virág Orsolya
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Fiatal, ambiciózus, de leginkább: piszokul mázlista. Vujity-Zsolnay Barnabás mindössze 18 éves, de már bejárta a fél világot Afrikától Ázsiáig. Ősszel ő képviseli majd Hawaii államát egy amerikai junior főzőversenyen. Hawaii sorozatunkat vele folytatjuk.
Iszunk
Bodó Judit a 15. Borászok Borásza! című cikk borítóképe

Bodó Judit a 15. Borászok Borásza!

2021. 06. 18. | Borsmenta
Bodó Juditot, a Tokaji borvidéken található Bott Pince borászát avatták az idén a Borászok Borászává. Az alábbiakban a tavalyi díjazott, Áts Károly laudációját közöljük…
Főzünk
Szamóca, spárga, balzsamecet című cikk borítóképe

Szamóca, spárga, balzsamecet

2021. 06. 15. | Szabó Edit
A tavaszi piac valóságos kincsesbánya, de a június a legjobb, amikor még van spárga és már van szamóca. Ez a könnyű előétel tökéletes indítása egy ünnepi vacsorának, főleg ha egy kis rozépezsgőt is kerítünk hozzá…
Beszélgetünk
Emberimádó színésznő című cikk borítóképe

Emberimádó színésznő

2021. 06. 12. | Virág Orsolya
Beszélgetés Grisnik Petrával
Grisnik Petra kilométerekben méri a vágyait és az érzelmekhez köti a gasztronómiát. Lefutotta a maratont, megérezte a szerelmet a krumplis tészta fölött, mindig tart otthon Vegetát, és hosszú idő után végre újra játszik…
Vendégoldal
Magyar borok a nemzetközi online térben című cikk borítóképe

Magyar borok a nemzetközi online térben

2021. 06. 11. | Borsmenta
A Hungarian Business Wine Program keretében Csehországban és Oroszországban mutatkoztak be az exportképes borászatok az Agármarketing Centrum szervezésében.