Beszélgetünk
Nekem a bazalt alap című cikk borítóképe

Nekem a bazalt alap

2021. 07. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Weingartner Olivérrel
Ezzel a névvel csakis szőlőtermesztő lehet az ember, de Weingartner Olivér nem a „név kötelez” alapon választott magának hivatást. Az évekig külföldön dolgozó szakember a somlói 5 Ház Borbirtok hívására érkezett haza, és azonnal lázas munkába kezdett…
Tesztelünk
Gedeon Birtok: Pro 2020 című cikk borítóképe

Gedeon Birtok: Pro 2020

2021. 07. 22. | Szabó Edit
A Gedeon Birtok Pro nevű fehér gyöngyözőbora maga a megtestesült mediterrán életérzés. Olasz fűszerek, déli napsütés, na meg egy kis magyar varázslat van itt palackba zárva. Lehet nélküle élni, de minek?
Utazunk
Hawaii az ünnepek idején című cikk borítóképe

Hawaii az ünnepek idején

2021. 07. 21. | Virág Orsolya
Négy hónapon át tartó mulatság, kenus Télapó, töltött káposzta helyett laulau. Hawaii sorozatunk negyedik állomásán a szigetek ünnepi szokásaiból szemezgetünk...
Tesztelünk
Ruppert Borház: Zizzzi 2020 című cikk borítóképe

Ruppert Borház: Zizzzi 2020

2021. 07. 20. | Szabó Edit
A Ruppert Borház Zizzzi nevű gyöngyözőbora magabiztosan nyerte a Borsmenta gyöngyözőtesztjét. Elegáns, kedves, szerethető, és szabad belőle kérni még egy pohárral…
Iszunk
Tokaji: a folyékony arany című cikk borítóképe

Tokaji: a folyékony arany

2021. 07. 19. | Borsmenta
A Tokaji borvidék világhíres, nektárszerű borait évszázadok óta csiszolják értő kezek, hogy különféle árnyalatokban zárják palackba a botritisz áldását. Caroline Gilby Master of Wine írása…
Beszélgetünk
A bornak békesség kell című cikk borítóképe

A bornak békesség kell

2021. 07. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Barnabással
Tóth Barnabás 0,6 hektáros somlói birtokán csak furmint és hárslevelű terem. Alig kétezer palackot töltenek meg évente, a Barnabás Pince borai mégis gyorsan hírnevet szereztek maguknak, és mindenki csodájukra jár…
Utazunk
Pünkösdölés Olaszországban 2. – venetói városok című cikk borítóképe

Pünkösdölés Olaszországban 2. – venetói városok

2021. 07. 16. | Vargha Márk
Verona, Soave, Vicenza, Chioggia. Épületek, borok, ételek, életek. Olasz utazásunk második részében a venetói városokat látogatjuk végig…
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Jóbarát Gyöngyözőbor 2020 című cikk borítóképe

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Jóbarát Gyöngyözőbor 2020

2021. 07. 14. | Szabó Edit
Játékos, könnyed, kellemes, kedves gyöngyözőbor a szigetcsépi Gál Pincészettől. Minden, ami nyár, minden, ami vidámság itt van, ebben a palackban…
Vendégoldal
Egyél padthait, ültess fát! című cikk borítóképe

Egyél padthait, ültess fát!

2021. 07. 12. | Borsmenta
Környezettudatossággal szeretne példát mutatni: városfásítási programot indított a padthai wokbar étteremlánc…
Tesztelünk
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Zsizsi Frizzante 2020 című cikk borítóképe

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Zsizsi Frizzante 2020

2021. 07. 11. | Szabó Edit
A Dubicz Borászat Zsizsi névre keresztelt gyöngyözőbora mindenkit meghódít. Aki szereti az illatos bort, és aki nem, aki szereti a bubit, és aki nem – mind-mind örömmel fogja kóstolni…
Beszélgetünk
Itt vagyunk a bazaltoszlopok alatt című cikk borítóképe

Itt vagyunk a bazaltoszlopok alatt

2021. 07. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Barcza Bálinttal
Barcza Bálint a Somló hegy egyik legszebb pontján, ükapja öreg pincéjében készíti borait. Aki nála jár, a borokkal együtt nemcsak a Somló lényegét ízleli, de egy kicsit az időtlenségbe is belekóstol…
Főzünk
Hideg lengyel céklaleves – chlodnik című cikk borítóképe

Hideg lengyel céklaleves – chlodnik

2021. 07. 09. | Szabó Edit
Aki nem kóstolta, el se tudja képzelni, hogy a chlodnik milyen finom. Elkészítése gyerekjáték, de nem tálalható azonnal, mert néhány órát állnia kell a hűtőben…
Utazunk
Pünkösdölés Olaszországban 1. – Padova című cikk borítóképe

Pünkösdölés Olaszországban 1. – Padova

2021. 07. 08. | Vargha Márk
A tengerpartot leszámítva Padovában minden megvan, ami álmainkban egy olasz nagyvárossal kapcsolatban szerepel: kultúra, gasztronómia, nyüzsgés. Nincs nagyon messze hazánktól, így autóval is érdemes belevágni, hogy felfedezzük…
Eszünk
A teljes értékű növényi étrend titkai című cikk borítóképe

A teljes értékű növényi étrend titkai

2021. 07. 07. | Virág Orsolya
Ki a vegán, miért vannak szemfogaink, honnan jönnek a vitaminok, mire jó az alga és mi újság a kék zónákban? Nincs több kifogás, szétcsapunk az életmódzajban, és bemutatjuk az étrendet, ami mindenkinek jó. Húsevők, figyelem: megosztó, de hasznos tartalom következik!
Iszunk
A nagy gyöngyözőteszt című cikk borítóképe

A nagy gyöngyözőteszt

2021. 07. 06. | Szabó Edit
Hat borvidék 20 pincészetének 22 gyöngyözőborát kóstolta végig a Borsmenta női különítménye. A Villányi, a Kunsági és a Nagy-Somlói borvidék borai kerültek a dobogóra, de meglepetésben nem volt hiány. Íme a tapasztalatok…