Eszünk

Szarkaláb Mádon
2021. 08. 31. | Szabó Edit
Mediterrán hangulat, buja kert, kékre festett székek, halk zene. Lehetnénk akár Toszkánában vagy Provence-ban is, de Mádon ülünk, a falu végén, és nem tudjuk, hogy mikor éreztük magunkat utoljára ennyire jól…
Főzünk

Mindszentkállai barack
2021. 08. 30. | Virág Orsolya
Bár ránézésre őszibarackra emlékeztet, a mindszentkállai barack nem gyümölcs – nagyon nem. Tradicionális házi sütemény a nagyi receptje szerint: cukros, lisztes, nagyon édes, mégis ellenállhatatlan…
Tesztelünk

Borbély Családi Pincészet: Bóbita Gyöngyözőbor 2020
2021. 08. 26. | Szabó Edit
Kellemes, üde nyári bor. Húzzuk bele egy hűtőzsákba, és vigyük magunkkal a vízpartra, vagy hűtsük be jól, és tegyük vidámmá vele az esténket…
Utazunk

Hosszú hétvége Bordeaux-ban
2021. 08. 25. | Vargha Márk
Bordeaux ezerarcú vidékét megismerni talán kevés egy élet, ám ha szerencsénk van, már egy hosszú hétvége alatt is sok mindent felfedezhetünk. Vargha Márk olyan mázlista volt, hogy épp a Nyitott Pincék idején érkezett…
Főzünk

Hideg padlizsánsaláta
2021. 08. 24. | Szabó Edit
Egy kedves görög vendéglőben kóstoltuk ezt a padlizsános fogást, elkértük a receptjét, és elkészítettük. Tökéletes előétel, de egy szelet friss bagettel akár könnyű ebéd is válhat belőle…
Iszunk

Piemont és szarvasgomba
2021. 08. 23. | Vargha Márk
A Boriroda rendezvényén kiváló északolasz borokat kínáltak a remekbe szabott szarvasgombás fogások mellé…
Eszünk

Sub Rosa – „kávé bizalmasan”
2021. 08. 21. | Juga Péter
Idén áprilisban nyílt meg Miskolc főutcáján a Sub Rosa Cafe. A kultúra és a gasztronómia összefonódásából létrejött találkozóhely art deco stílusával a múlt század kávéházi hangulatát idézi meg – jelenkori köntösben…
Tesztelünk

Bárdos Pincészet: Müller Thurgau-Tramini Gyöngyözőbor 2019
2021. 08. 20. | Szabó Edit
Egy kedves nyári pillanat, egy vadvirágos rét, egy mosoly a vízparton, egy szikrázó naplemente. A Bárdos Pincészet gyöngyözőjébe mindez belefér, és ennél még sokkal több is…
Főzünk

Sárgadinnye sonkával
2021. 08. 19. | Szabó Edit
Ha akarjuk, könnyű ebéd, ha akarjuk, előétel: a sárgadinnye és a sonka tökéletes párost alkot a tányéron…
Iszunk

Pincelátogatás a Vylyannál
2021. 08. 19. | Szabó Edit
Hogy milyen titkokat rejt egy borászat pincéje, azt csak akkor tudjuk meg, ha odamegyünk. Szerencsére a Vylyan Pincészet ajtaja mindenki előtt nyitva áll, és ha már ott vagyunk, kincseket is mutat nekünk Tóth Sándor, a borász…
Utazunk

Utazz velem – lassulás Valenciában
2021. 08. 18. | Gergely Györgyi
Gergely Györgyi útinaplója
Városkapu, Selyembörze, bringázás, hajókázás a naplementében. Gergely Györgyi útinaplójának harmadik részében Valencia egy újabb arcát fedezhetjük fel…
Vendégoldal

Újra sommelier-képzés a CEWI-ben!
2021. 08. 16. | Borsmenta
A tavalyi sikeres indulás után szeptember végén újra akkreditált sommelier szakmai képzés indul Magyarországon…
Tesztelünk

Árvay Családi Pincészet: BubiZZ! 2019
2021. 08. 15. | Szabó Edit
Aki szereti az almás pitét vaníliafagylalttal, annak ebből a borból mindig kell tartania otthon néhány palackkal…
Eszünk

Fűben-fában orvosság
2021. 08. 13. | Virág Orsolya
Magyar Ízek Utcája 2021
Magyarország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Magyar Ízek Utcája idén is várja a Kárpát-medence gasztronómiai értékeinek rajongóit a Várkert Bazárnál. Augusztus 20. és 22. között a gyógynövényeké a főszerep!
Főzünk

Paradicsomos-bazsalikomos spagetti
2021. 08. 12. | Szabó Edit
Ez a spagetti a nyár ajándéka. Egy kis paradicsom, egy kis bazsalikom, némi fokhagyma, és 20 perc alatt kész a finom vacsora…