Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Anna Rosa Gyöngyözőbor 2020
2021. 09. 24. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok 2020-as Anna Rosája lett a gyöngyözőbor kategória champion-díjasa az idei VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Nem véletlenül! Ez a bor tudja, mit szeretünk…
Vendégoldal

Arculatváltás a Mátrában – Bambi marad!
2021. 09. 23. | Borsmenta
A 30. Budapest Borfesztiválon debütál a Mátrai borvidék megújult arculata, és fiatalos közösségi bor is készül hamarosan legnagyobb hegyvidéki borvidékünkön…
Vendégoldal

Maglisztekkel készültek az Ország Tortái
2021. 09. 20. | Borsmenta
Az Ország Tortája és az Ország Cukormentes Tortája egyaránt különleges maglisztekkel készült az idén. A gluténmentes őrleményeket akár a saját konyhánkban is kipróbálhatjuk…
Tesztelünk

5 Ház Borbirtok: Furmint Gyöngyözőbor 2019
2021. 09. 17. | Szabó Edit
Szikár, ásványos, virgonc, különc. Az 5 Ház Borbirtok gyöngyözőbora nem behízelgő tucattermék, de talán éppen ezzel vesz le a lábunkról…
Eszünk

Korfu „Marbella-módra”
2021. 09. 17. | Szabó Edit
Korfu szigetének felkapott éttermei helyett ezúttal egy aprócska település, Ájosz Joannisz Periszterón két tavernáját vettük górcső alá. A Taverna Kohyli Bay és a Taverna Marbella megér egy kitérőt…
Vendégoldal

Dűlőbisztrót nyitott a Harsányi Pincészet
2021. 09. 16. | Borsmenta
A Sárospatak közelében, a Megyer- és a Király-hegy ölelésében található Harsányi Pincészet festői Dűlőbisztróval várja a borra és helyi ízekre vágyó vándorokat…
Utazunk

Churros Madridban
2021. 09. 15. | Gergely Györgyi
Gergely Györgyi útinaplója
A spanyol főváros, Madrid nemcsak gyönyörű múzeumai és kiváló éttermei miatt tökéletes úti cél, hanem azért is, mert remekül lehet innen csillagtúrázni. Folytatódik Gergely Györgyi útinaplója…
Tesztelünk

Hangavári Pincészet: Lizzi Gyöngyöző Furmint 2020
2021. 09. 13. | Szabó Edit
Ha meleg van, azért, ha esik, azért, ha jó a kedvünk, azért, ha rossz napunk van, azért. Hangaváriék furmint gyöngyözőbora biztos pont, csak hűtsük be jól, és koncentráljunk a buborékokra…
Iszunk

25 éves az Etyeki Kúria
2021. 09. 12. | Szabó Edit
Az alig néhány hektáros kisbirtokból az ország vezető pincészetei közé küzdötte fel magát az Etyeki Kúria az eltelt negyedszázad alatt. A jubileumot saját pezsgővel ünnepelték…
Főzünk

Kékkúti házi zserbó
2021. 09. 06. | Virág Orsolya
Nincs ünnepi asztal zserbó nélkül. Klasszikus házi süteményünk receptjét a kékkúti sütőasszonyoktól kaptuk…
Tesztelünk

Kristinus Borbirtok: Krisecco Rosé 2019
2021. 09. 05. | Szabó Edit
Mérték, elegancia, egyensúly. A Krisecco nem finomkodik, nem tetszeleg, egyenes tartással robban bele az estébe, és magától értetődő természetességgel teszi nélkülözhetetlenné magát…
Eszünk

Mese a kókuszízű fügefalevélről
2021. 09. 03. | Vargha Márk
Mindig pink! címmel tartott rendhagyó borvacsorát A Séf és a Kertész kétszemélyes csapata a Borirodában. A csábítóan izgalmas ételeket rózsaszín borok kísérték…
Iszunk

Bükk + Avas = Miskolc
2021. 09. 02. | Juga Péter
Úgy tűnik, az újraéledő Avasi Présház a Bükki borvidék és a történelmi Avas újjászületésének szimbólumává válik. Az itt megrendezett Bükk+ rendezvénysorozat egyre több látogatót vonz, és szerencsére nem csak Miskolc környékéről…
Utazunk

Utazz velem! – búcsú Valenciától
2021. 09. 02. | Gergely Györgyi
Gergely Györgyi útinaplója
Feledhetetlen túra a Palau de les Arts Reina Sofia Operaház épületében, és érzékeny búcsú Valenciától…
Vendégoldal

Pezsgőkonferencia Etyeken - harmadszor!
2021. 09. 01. | Borsmenta
Komoly előadókkal és izgalmas kóstolnivalókkal készülnek a szervezők az etyeki Pezsgőkonferenciára. A szakmai programok után kezdődő Pezsgőünnepen a szakmán kívüli érdeklődőket is szeretettel várják!