Eszünk
Különös macska a Sas utcában című cikk borítóképe

Különös macska a Sas utcában

2019. 04. 09. | Barossné Koós Andrea
Budapest első fine dining BBQ étterme egy igen megosztó állatot választott szimbólumként, ám a konyha jó, és a végére még a szfinx macskával is egészen megbarátkozunk. A Borsmenta a Zeyában járt…
Eszünk
Vacsora a Kobutában című cikk borítóképe

Vacsora a Kobutában

2019. 04. 04. | Vargha Márk
Magyar ízek japánosra hangolva? Igen! Takács Lajos újra Budapesten főz? Igen! Ráadásul Palotai Csabával? Hát persze! Hogy erről senki nem hallott? Nem csoda. A Kobuta alkalmi vacsorái nincsenek nagydobra verve, de mi azért bejutottunk…
Eszünk
Brunch a Dérynében című cikk borítóképe

Brunch a Dérynében

2019. 03. 22. | Barossné Koós Andrea
Ma már Budapest számtalan helye kínál vasárnapi villásreggelit, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A Déryné Bisztrót jó szívvel ajánljuk…
Eszünk
Bárkert a Várkertben című cikk borítóképe

Bárkert a Várkertben

2019. 03. 14. | Barossné Koós Andrea
„Gasztro-oázis” a budai vár lábánál” – olvasható a Bárkert bistro közösségi oldalán. Szeretjük az oázisokat, már csak ezért is kíváncsiak voltunk a 2017 májusában nyitott budapesti vendéglátóhelyre…
Eszünk
Séfasztal – vacsora 9 tételben című cikk borítóképe

Séfasztal – vacsora 9 tételben

2019. 03. 08. | Barossné Koós Andrea
Séfasztal. Így nevezik az éttermekben a megkülönböztetett vendégek számára fenntartott asztalt a konyhában, de ez a neve annak a gasztronómiai társulásnak is, amely nemrég a Gléda vendéglőben tartott vacsoraestjével kápráztatta el a közönséget…
Eszünk
A rántott hús ördögei című cikk borítóképe

A rántott hús ördögei

2019. 03. 01. | Barossné Koós Andrea
Ki mondta, hogy rántott húst mindenki tud sütni? Óriási tévedés. A rántott húshoz lélek kell. Szerencsére a frissen nyílt Devil’s Prézli szakácsaiba szorult az is az ötletesség mellé…
Eszünk
A Calavera színei című cikk borítóképe

A Calavera színei

2019. 02. 19. | Szabó Edit
A Calavera egy koponyaformájú mexikói édesség, amelyet főként a halottak napja időszakában készítenek. Erről a nem mindennapi csemegéről kapta nevét az Újpest központjában két éve nyílt mexikói étterem…
Eszünk
Szabó Kevin a Bori Mamiban című cikk borítóképe

Szabó Kevin a Bori Mamiban

2019. 02. 13. | Szabó Edit
Barátságos vendéglátás, ízletes ételek, színvonalas kiszolgálás – mindez együtt a gyöngyösi Bori Mami étteremben, ahol 2018 szeptembere óta az egyik leghíresebb fiatal szakács, Szabó Kevin a konyhafőnök…
Eszünk
Mély csokik, mély borok című cikk borítóképe

Mély csokik, mély borok

2019. 01. 30. | Szabó Edit
Hogy milyen az, amikor Gombóc Artúr borozni megy? Valószínűleg éppen ilyen. A minap a Tóth Ferenc Pincészet és a Fabric Csokoládé közös bor-csoki kóstolóján szédültünk el…
Eszünk
Irány a Normafa! című cikk borítóképe

Irány a Normafa!

2019. 01. 17. | Lovranits Júlia
Nincs is jobb egy kiadós túra után, mint jóízű ételekkel visszapótolni az elégetett kalóriát. A Normafa Síház minden évszakban ideális választás, de télen különleges varázsa van, a Szépkilátás Cukrászda neve pedig önmagáért beszél…
Eszünk
A nagyapa nyomdokában című cikk borítóképe

A nagyapa nyomdokában

2018. 12. 30. | Lovranits Júlia
A soproni Hoffer cukrászda újabban már reggelit és bisztróebédet is kínál, a legcsábítóbbak azonban ma is a régi családi recept szerint készült sütemények. Mert a név kötelez…
Eszünk
Slow Gasztro Market a Kiskertpiacon című cikk borítóképe

Slow Gasztro Market a Kiskertpiacon

2018. 12. 13. | Klich Zsuzsa
Tudjátok, hogy hol lehet jót enni, tudatosan, fenntarthatóan, jövőbe látóan? Hát a Kiskertpiacon, ahol a Slow Gasztro Market termelői kínálják a portékájukat. November 18-án mi is ott voltunk…
Eszünk
Vagány és otthonos – El Gusto, Sopron című cikk borítóképe

Vagány és otthonos – El Gusto, Sopron

2018. 11. 21. | Lovranits Júlia
Az El Gusto hét éve nyílt Sopronban. Az otthonos, fiatalos hely egy csapásra meghódította a város lakóit – olyannyira, hogy azóta még egyet nyitottak belőle. Mi most a Várkerületen található bisztrót mutatjuk be…
Eszünk
Rocker a konyhában című cikk borítóképe

Rocker a konyhában

2018. 10. 10. | Szabó Edit
A budapesti Ráday utcában működő Café Delion Bistro konyháját mostantól egy vérbeli rockénekes, Nyúzó Imre vezeti. Koncertjeihez ugyan nem volt szerencsénk, de ha úgy énekel, ahogy főz, akkor bizony bánjuk már, hogy kimaradt az életünkből…
Eszünk
A diszkontborok állják a próbát! című cikk borítóképe

A diszkontborok állják a próbát!

2018. 09. 28. | Szabó Edit
Nem mindennapi borvacsorára kaptunk meghívást a minap. Az Aldi Magyarország megújuló magyar borkínálatát Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok mutatta be, s hozzá Györffy Árpád séf komponált illő fogásokat…