Eszünk

Ülj be Hannához!
2022. 03. 31. | Upor László
Békés reggeli Erzsébetvárosban
Négy asztal, tizenkét szék, finom reggeli, barátságos vendéglátás. Megnyílt a Chez Hanna reggeliző-kávézó Budapesten, a Szenes Hanna parkban…
Eszünk

Asztali kisokos III. – ülésrend és jelzések
2022. 03. 07. | Virág Orsolya
Azt már megtanultuk, hogy mivel és miből együnk, de azt még nem tudjuk, hogy kinek hol van a helye az asztal körül. Sorozatunk harmadik, befejező részében erre is fény derül, és az is kiviláglik, hogy mégsem olyan nagy baj, ha repül az a csiga…
Eszünk

Asztali kisokos II. – poharak és evőeszközök
2022. 02. 28. | Virág Orsolya
Megtanultuk a hollywoodi filmekből, hogy kívülről befelé haladunk, és a csiga – jó esetben – nem repül. De mi van, ha mégis? Sorozatunk második részében a poharakkal és az evőeszközökkel kötünk közelebbi ismeretséget…
Eszünk

Asztali kisokos I. – szalvéta és tányér
2022. 02. 21. | Virág Orsolya
Kés, villa igen, olló nem! Alapra, patika, kisváltás meg roti. Világos, ugye? Háromrészes sorozatunkban a terítés rejtelmeiről lesz szó. Kezdjük az elején, a szalvétával és a tányérokkal…
Eszünk

Beugrottunk Andriskához
2022. 02. 18. | Szabó Edit
A kővágóörsi Andriska Pékbisztróban nem a kenyerek a legjobbak, nem a sütemények, és még csak nem is a hangulat. Hanem mindez együtt. Nem kicsit! Aki nem hiszi, járjon utána…
Eszünk

Akit a pizza füstje megcsapott
2022. 02. 15. | Upor László
Little Italy Budapesten, a Király utcában. Számtalanszor jártunk náluk, de a desszertig csak egyszer jutottunk. Nem hiányzott. Ilyen egy autentikus pizzéria a hetedik kerületben…
Eszünk

Pincérkisokos
2022. 01. 20. | Virág Orsolya
Balról jön és jobbra megy? A vendégnek mindig igaza van? És ki az a csálinger? Fizetek, főúr! Volt egy feketém… Nézzük, milyen a jó felszolgáló!
Eszünk

A piszkosul jó tizenkettő
2022. 01. 01. | Vargha Márk
Borvacsora Maurer Oszkárnál
Maurer Oszkár gyakori vendége a hazai boros rendezvényeknek, ám ha jót akarunk magunknak, költsünk el egy borvacsorát hajdújárási birtokán! Fejedelmi vendéglátásban lesz részünk…
Eszünk

Öt jó étel Budapesten
2021. 12. 28. | Vargha Márk
Sertésfülcsipsz, vadpörkölt, füstölt kacsamáj, gado gado saláta, kacsamájpástétom. Öt budapesti étterem egy-egy ételét ajánljuk most a Borsmenta olvasóinak figyelmébe.
Eszünk

Bejglivariációk a Magyar Ízek Utcájában!
2021. 12. 17. | Virág Orsolya
Nincs karácsony bejgli nélkül! A Magyar Ízek utcája karácsonyi rendezvényén az Év Bejglije verseny díjnyertes alkotásait is megkóstolhatjuk. Találkozzunk a Millenárison!
Eszünk

Karácsonyi Magyar Ízek Utcája!
2021. 12. 16. | Virág Orsolya
Idén először karácsonykor is vár mindenkit a Magyar Ízek Utcája a Millenárison, méghozzá tizenkétféle töltött káposztával, az ország bejglijeivel és mindennel, mi szemnek, szájnak ingere. Aki nem hiszi, járjon utána! Mi megtettük…
Eszünk

Játsszunk együtt!
2021. 12. 07. | Szabó Edit
Borsmenta játék
Év végi játékot eszeltünk ki, reméljük, sokan tartanak majd velünk. Tanulhatunk, ötleteket kaphatunk egymástól, jól szórakozunk, és a végén még nyerni is lehet…
Eszünk

Üres a tér
2021. 11. 06. | Szabó Edit és Upor László
Divéki Balázs emlékére
„Mi van a torta tetején?” – kérdezi a vendég. „Illúzió” – válaszolja mosolyogva a cukrász. – Beleharapsz, és már el is tűnt. Csak egy pillanatnyi jó érzés, egy szín, egy illat, egy hangulat.” Az álmodó cukrász, Divéki Balázs elment. Örökre.
Eszünk

5 korty, 5 falat az őshonosság jegyében
2021. 10. 15. | Szöllősi Edit
Az agrárium és az élelmiszeripar legismertebb seregszemléje, az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 2021-ben borszemináriumokkal is várta a látogatókat…
Eszünk

Mocskos szájú szakácskönyv nem csak zöldségevőknek
2021. 10. 06. | Virág Orsolya
Megbújt egy gyöngyszem a könyvespolcokon, ne menjünk el mellette szó nélkül! A Tahó konyha 18+-os stílusában azt tanácsolja: főzz úgy, mintha k@rvára érdekelne! Nekünk bejött…