Eszünk

A piszkosul jó tizenkettő
2022. 01. 01. | Vargha Márk
Borvacsora Maurer Oszkárnál
Maurer Oszkár gyakori vendége a hazai boros rendezvényeknek, ám ha jót akarunk magunknak, költsünk el egy borvacsorát hajdújárási birtokán! Fejedelmi vendéglátásban lesz részünk…
Eszünk

Öt jó étel Budapesten
2021. 12. 28. | Vargha Márk
Sertésfülcsipsz, vadpörkölt, füstölt kacsamáj, gado gado saláta, kacsamájpástétom. Öt budapesti étterem egy-egy ételét ajánljuk most a Borsmenta olvasóinak figyelmébe.
Eszünk

Bejglivariációk a Magyar Ízek Utcájában!
2021. 12. 17. | Virág Orsolya
Nincs karácsony bejgli nélkül! A Magyar Ízek utcája karácsonyi rendezvényén az Év Bejglije verseny díjnyertes alkotásait is megkóstolhatjuk. Találkozzunk a Millenárison!
Eszünk

Karácsonyi Magyar Ízek Utcája!
2021. 12. 16. | Virág Orsolya
Idén először karácsonykor is vár mindenkit a Magyar Ízek Utcája a Millenárison, méghozzá tizenkétféle töltött káposztával, az ország bejglijeivel és mindennel, mi szemnek, szájnak ingere. Aki nem hiszi, járjon utána! Mi megtettük…
Eszünk

Játsszunk együtt!
2021. 12. 07. | Szabó Edit
Borsmenta játék
Év végi játékot eszeltünk ki, reméljük, sokan tartanak majd velünk. Tanulhatunk, ötleteket kaphatunk egymástól, jól szórakozunk, és a végén még nyerni is lehet…
Eszünk

Üres a tér
2021. 11. 06. | Szabó Edit és Upor László
Divéki Balázs emlékére
„Mi van a torta tetején?” – kérdezi a vendég. „Illúzió” – válaszolja mosolyogva a cukrász. – Beleharapsz, és már el is tűnt. Csak egy pillanatnyi jó érzés, egy szín, egy illat, egy hangulat.” Az álmodó cukrász, Divéki Balázs elment. Örökre.
Eszünk

5 korty, 5 falat az őshonosság jegyében
2021. 10. 15. | Szöllősi Edit
Az agrárium és az élelmiszeripar legismertebb seregszemléje, az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 2021-ben borszemináriumokkal is várta a látogatókat…
Eszünk

Mocskos szájú szakácskönyv nem csak zöldségevőknek
2021. 10. 06. | Virág Orsolya
Megbújt egy gyöngyszem a könyvespolcokon, ne menjünk el mellette szó nélkül! A Tahó konyha 18+-os stílusában azt tanácsolja: főzz úgy, mintha k@rvára érdekelne! Nekünk bejött…
Eszünk

Korfu „Marbella-módra”
2021. 09. 17. | Szabó Edit
Korfu szigetének felkapott éttermei helyett ezúttal egy aprócska település, Ájosz Joannisz Periszterón két tavernáját vettük górcső alá. A Taverna Kohyli Bay és a Taverna Marbella megér egy kitérőt…
Eszünk

Mese a kókuszízű fügefalevélről
2021. 09. 03. | Vargha Márk
Mindig pink! címmel tartott rendhagyó borvacsorát A Séf és a Kertész kétszemélyes csapata a Borirodában. A csábítóan izgalmas ételeket rózsaszín borok kísérték…
Eszünk

Szarkaláb Mádon
2021. 08. 31. | Szabó Edit
Mediterrán hangulat, buja kert, kékre festett székek, halk zene. Lehetnénk akár Toszkánában vagy Provence-ban is, de Mádon ülünk, a falu végén, és nem tudjuk, hogy mikor éreztük magunkat utoljára ennyire jól…
Eszünk

Sub Rosa – „kávé bizalmasan”
2021. 08. 21. | Juga Péter
Idén áprilisban nyílt meg Miskolc főutcáján a Sub Rosa Cafe. A kultúra és a gasztronómia összefonódásából létrejött találkozóhely art deco stílusával a múlt század kávéházi hangulatát idézi meg – jelenkori köntösben…
Eszünk

Fűben-fában orvosság
2021. 08. 13. | Virág Orsolya
Magyar Ízek Utcája 2021
Magyarország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Magyar Ízek Utcája idén is várja a Kárpát-medence gasztronómiai értékeinek rajongóit a Várkert Bazárnál. Augusztus 20. és 22. között a gyógynövényeké a főszerep!
Eszünk

Süteménysütő verseny a Káli-medencében
2021. 07. 28. | Borsmenta
Tudják, hogy mi Kővágóörs, Pálköve, Köveskál, Kékkút, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Balatonhenye, Salföld és Balatonrendes süteményspecialitása? A Balaton-felvidéki Magyar Ízek Utcáján kiderül…
Eszünk

Levante – mediterrán hangulat Budapesten
2021. 07. 27. | Vargha Márk
A budapesti bulinegyed közelmúltban nyílt étterme mediterrán ízekkel hódít, és a fogások mellé kiváló koktélokat párosítva várja a vendégeket…