Eszünk

Oliva, a stabil pont
2022. 07. 20. | Szabó Edit
Veszprém gyönyörű óvárosában egymást érik a nyári programok, de jó vendéglőt már nem olyan könnyű találni. Az Olivába évek óta visszajárunk, és most sem okozott csalódást…
Eszünk

Vendéglő a Szőlőhegyen
2022. 07. 16. | Szabó Edit
A Velencei-tó kapujában, a pázmándi Szőlőhegyen pár éve nyílt Bálint Borárium kiváló konyhával és környékbeli borokkal várja a vendégeket. Érdemes hozzájuk benézni, és nem csak rendezvények idején…
Eszünk

Borvacsora a Tiliában
2022. 07. 03. | Németh Judit
Megújult ételkínálattal és vadonatúj csapattal indítja a nyarat a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A helyi borok kíséretében tálalt fogásokat a Borsmenta is megkóstolta…
Eszünk

Megkóstoltuk az erdőt
2022. 06. 25. | Szabó Edit
A miskolci Végállomás bistro & wine az erdő különleges ízeivel komponálta meg menüsorát. Az ételeket Várvizi Péter kreatív séf és Darab Ádám konyhafőnök készítette, az italokért Vállai Béla sommelier felelt. Örömmel jelentjük: az erdő finom!
Eszünk

Az erdő csodái
2022. 06. 21. | Szabó Edit
Nem mindennapi menüsorral kényezteti vendégeit a miskolci Végállomás bistro & wine. Bózsó Gyula erdész és Várvizi Péter kreatív séf segítségével arra vállalkoztak, hogy a környékbeli erdők ízeit komponálják különleges fogásaikba…
Eszünk

A Gusto13 állja a próbát
2022. 05. 21. | Németh Judit
Veszprém egyetemi városrészében, a négyemeletes házak között szerényen bújik meg a Gusto13 Bistro & Delicate-nak otthont adó kőépület. Aki jó ízekre és figyelmes kiszolgálásra vágyik, feltétlenül keresse fel!
Eszünk

Bambulj, aranyom!
2022. 05. 06. | Upor László
Hamburger mindhalálig
Az alpesi lila boci helyett eljött az alföldi arany angus ideje. Májusra legalábbis. A minap a Bamba Marhában „legeltünk”…
Eszünk

Szerencsi melódiák
2022. 05. 04. | Upor László
(Ha ezt az Artúr látná!)
Bátran letehetjük múltunkat a jövő asztalára: él még a magyar virtus, lesz magyar csokoládéújjászületés! Sőt, már van.
Eszünk

Myrtus a pohárban
2022. 04. 30. | Szabó Edit
A tarcali Fő utcán nyílt Myrtus Borbár Tokaj-Hegyalja kellemes színfoltja. A két tulajdonos, Pataky Orsi és Keresztes Ákos szívesen látja a vendégeket, és nyugodtan vihetjük a kutyánkat is…
Eszünk

Kóstolókör Balatonfüreden
2022. 04. 26. | Németh Judit
Április utolsó hétvégéjén Balatonfüredre települt ki a Balatoni KÖR. A rendezvényen az északi és a déli part kiváló pincészetei mellett felvonultak a régió vendéglátóhelyei is. Sok ismerőssel találkoztunk…
Eszünk

Díjat kapott a pécsi Reggeli!
2022. 04. 16. | Sámson Gergely
Innovatív, kreatív és környezettudatos szemlélete miatt a pécsi Reggeli kapta idén a Felelős Gasztrohős Alapítvány díját. Az ünnepség után a két tulajdonossal és a séffel beszélgettünk…
Eszünk

Halkakas Budán
2022. 04. 14. | Szabó Edit
Csendesen, minden csinnadratta nélkül nyílt meg januárban a Halkakas halbolt és halbár a budapesti Margit körúton. Az üzlet street food ételeket, valamint halas késztermékeket kínál, és van napi menüjük is…
Eszünk

Ízes séta a Pajta ösvényein
2022. 04. 06. | Barossné Koós Andrea
Az Őrség kapujában lassan 10 éve működő Pajta étterem csapata különleges degusztációs menüvel várja a vendégeket. A rendhagyó ízutazáson a Borsmenta is részt vett…
Eszünk

Kinyílott a kutyatej!
2022. 04. 01. | Szoruló Pál
Ha megiszom, megírom
Fújd, ki tudja, meddig fújhatod! A pitypang nem játék!
Eszünk
Lássuk a medvét!
2022. 04. 01. | Szoruló Pál
Komolyan: könny szökik a szemünkbe.
Sokan még mindig nincsenek tisztában a medvetéliesítés alapvető szabályaival. Nekik segít ez a friss, hersegő kezdeményezés.