Eszünk

Korfu „Marbella-módra”
2021. 09. 17. | Szabó Edit
Korfu szigetének felkapott éttermei helyett ezúttal egy aprócska település, Ájosz Joannisz Periszterón két tavernáját vettük górcső alá. A Taverna Kohyli Bay és a Taverna Marbella megér egy kitérőt…
Eszünk

Mese a kókuszízű fügefalevélről
2021. 09. 03. | Vargha Márk
Mindig pink! címmel tartott rendhagyó borvacsorát A Séf és a Kertész kétszemélyes csapata a Borirodában. A csábítóan izgalmas ételeket rózsaszín borok kísérték…
Eszünk

Szarkaláb Mádon
2021. 08. 31. | Szabó Edit
Mediterrán hangulat, buja kert, kékre festett székek, halk zene. Lehetnénk akár Toszkánában vagy Provence-ban is, de Mádon ülünk, a falu végén, és nem tudjuk, hogy mikor éreztük magunkat utoljára ennyire jól…
Eszünk

Sub Rosa – „kávé bizalmasan”
2021. 08. 21. | Juga Péter
Idén áprilisban nyílt meg Miskolc főutcáján a Sub Rosa Cafe. A kultúra és a gasztronómia összefonódásából létrejött találkozóhely art deco stílusával a múlt század kávéházi hangulatát idézi meg – jelenkori köntösben…
Eszünk

Fűben-fában orvosság
2021. 08. 13. | Virág Orsolya
Magyar Ízek Utcája 2021
Magyarország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Magyar Ízek Utcája idén is várja a Kárpát-medence gasztronómiai értékeinek rajongóit a Várkert Bazárnál. Augusztus 20. és 22. között a gyógynövényeké a főszerep!
Eszünk

Süteménysütő verseny a Káli-medencében
2021. 07. 28. | Borsmenta
Tudják, hogy mi Kővágóörs, Pálköve, Köveskál, Kékkút, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Balatonhenye, Salföld és Balatonrendes süteményspecialitása? A Balaton-felvidéki Magyar Ízek Utcáján kiderül…
Eszünk

Levante – mediterrán hangulat Budapesten
2021. 07. 27. | Vargha Márk
A budapesti bulinegyed közelmúltban nyílt étterme mediterrán ízekkel hódít, és a fogások mellé kiváló koktélokat párosítva várja a vendégeket…
Eszünk

Magyar Ízek Utcája a Káli-medencében
2021. 07. 26. | Borsmenta
A Magyar Ízek Utcája nyaralni megy! A jól ismert gasztrokavalkád a hagyományos budapesti program előtt két héttel, augusztus 6. és 8. között Mindszentkállán, a Kőfeszten várja a jót enni vágyókat. Fókuszban a lecsó!
Eszünk

A teljes értékű növényi étrend titkai
2021. 07. 07. | Virág Orsolya
Ki a vegán, miért vannak szemfogaink, honnan jönnek a vitaminok, mire jó az alga és mi újság a kék zónákban? Nincs több kifogás, szétcsapunk az életmódzajban, és bemutatjuk az étrendet, ami mindenkinek jó. Húsevők, figyelem: megosztó, de hasznos tartalom következik!
Eszünk

Duck You – kacsa minden mennyiségben
2021. 05. 25. | Szabó Edit
A Gléda-fiúk megint kitaláltak valamit! A sikeres próbaüzem után hamarosan a Tisza-tó vendégei élvezhetik az étterem személyzete által üzemeltetett Duck You food truck kínálatát…
Eszünk

A mikrozöld nem csíra!
2021. 05. 21. | Virág Orsolya
Lila, rózsaszín vagy zöld színű kis hajtás, levélkével. A mikrozöld a modern növénytermesztés nagy durranása, apró csoda óriás beltartalommal, aminek nem csak a biofenegyerekek tányérján van a helye…
Eszünk

Tortuga és Pohánka: mexikói–magyar pékség
2021. 05. 14. | Virág Orsolya
Hogy mi a közös Mexikóban és Magyarországban? Például a jó kenyér, a nagyanyáink süteményei iránti érzett nosztalgia, na meg a Tortuga és Pohánka, a hetedik kerület különleges ékszerdoboza…
Eszünk

Szusizz Füreden!
2021. 05. 04. | Szabó Edit
Eddig a Balaton megunhatatlan látványa, na meg a Figula Pincészet remek borai vonzottak oda bennünket, de már megvan a harmadik ok is, amiért útba kell ejteni Balatonfüredet: a Szezám Bistro Sushi…
Eszünk

Le az étel-házhozszállítással!
2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
A Magyar FuTurisztikai Ügynökség világszinten is páratlan kezdeményezéssel igyekszik enyhíteni a világjárvány következtében kialakult pszichés terheket. Szoruló Pál tudósítása…
Eszünk

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2020-ból
2021. 01. 11. | Szabó Edit
Noha sajátos évet hagytunk magunk mögött, volt néhány emlékezetes gasztronómiai élményünk 2020-ban. A listát az Ürömi hüttéről szóló beszámolónk vezeti, de azért a Byblos, a Konyha-Kert és a Központ Deli házhoz szállítós menüje is bekerült a top 10-be…