Találatok száma: 2497
Vendégoldal

A 27. Budapest Borfesztivál
2018. 08. 30. | Borsmenta
Az elsőt még a Vörösmarty téren rendezték, 17 kiállítóval, néhány ezer látogatóval és hatalmas sikerrel. Az idén a huszonhetedikre készülnek. A Budapest Borfesztivál a budai várban, szeptember 6-9. között várja a látogatókat…
Tesztelünk

Szent Donát Birtok: Talajsztori Rosé 2017
2018. 08. 27. | Szabó Edit
A Szent Donát Birtok legújabb borcsaládjának legfrissebb borát áprilisban palackozták. Valóban benne van a talaj, de azért rozé ez, bár mélyebb a szokásosnál…
Eszünk

Reggeli török módra
2018. 08. 24. | Szabó Edit
A budapesti Élesztő udvarban nyílt Pancs Gasztroplacc júliusban volt kétéves, de már el sem tudnánk képzelni az életünket nélküle. Itt ütött tanyát Tóth Ági is, hogy minden hónap utolsó vasárnapján török közösségi reggelit varázsoljon az asztalra…
Tesztelünk

Szászi Birtok: Gyöngyös 2017
2018. 07. 29. | Szabó Edit
Vidám, könnyű, kedves bor, az ember sugaras lesz tőle. Úgy elfogy, hogy észre se veszed…
Tesztelünk

Kovács és Lánya Borászat: Fruska 2016
2018. 07. 29. | Szabó Edit
Soha nem szoktál félszáraz bort inni? Felejtsd el! A Fruska levesz a lábadról, akár bevallod, akár nem…
Eszünk

Mindig útba esik
2018. 07. 29. | Szabó Edit
Az M7 Bistro
Új névvel, új séffel, minőségi ételekkel, de a régi vendégszeretettel várja a betérőket az M7 Bistro, Magyarország első autópálya-étterme Székesfehérvár határában…
Iszunk

PH-Érték: Pannonhalma hat arca
2018. 07. 29. | Szabó Edit
Összetanakodott a Pannonhalmi borvidék hat jeles pincészete, és PH-Érték néven – együttesen kialakított szabályrendszer szerint – közösségi borokat palackoztak. Az új borok alapját a rajnai rizling adja, az összefogás alapja viszont a borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkodás…
Beszélgetünk

A (tiszteletbeli) pálinkamesternő
2018. 07. 28. | Sipos Eszter
Beszélgetés dr. Márki Edittel
Rajong a birs és a körte alkoholba zárt, karakteres aromáiért, és úgy véli, egyre természetesebb, hogy egy nő pálinkát készít. Dr. Márki Edit egyetemi docenssel nem kizárólag szakmai kérdésekről beszélgettünk…
Eszünk

A Reggeli lelassít
2018. 07. 26. | Upor László
Egy pécsi hely, amit ki kell próbálni
Egy forró júliusi vasárnapon intenzív reggelizhetnékünk támadt Pécsett, így hát elzarándokoltunk a Király utca békésebb végére, ahol a turistacsapdák alaposan megritkultak, és a város a jobbik arcát mutatja.
Beszélgetünk

Az ízig-vérig magyar borokat keresem
2018. 07. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebastian Payne Master of Wine-nal
Bölcsésznek készült, aztán beleszeretett a borokba. Mára a legrangosabb angol elit klub, a Wine Society meghatározó alakja, és sokak szerint ő a világ egyik legjobb „orra”. Sebastian Payne Master of Wine-nal a magyar borokról beszélgettünk…
Eszünk

Itt egyél, ha Pécsre mész!
2018. 07. 24. | Szabó Edit
A Balkán Bisztró
Vonzó belső terek, hangulatos kert, kiváló konyha, megfizethető árak. Kell ennél több egy jó étteremhez? Legfeljebb még a barátságos személyzet, de a pécsi Balkán Bisztróban szerencsére erre sincs panasz. Aki arra jár, térjen be. Érdemes!
Iszunk

Fonték kövidinkája a világ legjobb borai között
2018. 07. 23. | Dlusztus Imre
A soltvadkerti Font Pincészet 2017-es kövidinka bora aranyérmet kapott Franciaországban, a Citadelles du Vin nemzetközi borversenyen. Kezeket a szívre! Mit tudunk a kövidinkáról?
Iszunk

Mit igyunk a Paloznaki Jazzpikniken?
2018. 07. 20. | Szabó Hajnalka
Augusztus első hétvégéjén ismét Jazzpiknik lesz Paloznakon. A zenei programokról korábban már írtunk, de a boros felhozatal is nagyon izgalmasra sikerült, így most azt vettük górcső alá...
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Pláne Frizzante White
2018. 07. 16. | Szabó Edit
Hűtsd le, töltsd pohárba, kóstolgasd, de gondosan ügyelj rá, hogy álljon készenlétben a következő palack. Ez a fehér frizzante egyenesen ellenállhatatlan. Ünnepre, hétköznapra, langyos nyári estékre, vízpartra, vagy csak úgy, hogy jobb legyen a kedved…
Főzünk

Zöldfűszeres sajtgolyók
2018. 07. 16. | Szabó Edit
Percek alatt elkészíthető, kiváló elő-előétel, vagy afféle egészséges „nass”. Elrontani ugyanúgy képtelenség, mint ellenállni neki. Pezsgő, habzó, gyöngyöző mellé ajánljuk…